De babykamer is misschien wel dé belangrijkste ruimte in huis zodra je kindje is geboren. Uren breng je hier door. Om te troosten, te wiegen, te knuffelen, te verschonen of simpelweg je prachtige kindje te bewonderen. Tegelijkertijd is dit ook de ruimte waar veiligheid het allerbelangrijkste is. Niet alleen zodra ze rond gaan kruipen en gaan ontdekken, maar ook wanneer ze enkel nog rustig op hun rug liggen. Bij het inrichten van de babykamer zijn er veel veiligheidsaspecten waar je rekening mee moet houden. Maar hoe doe je dit precies? Hoe creëer je een veilige babykamer? In dit artikel vind je een aantal nuttige tips om mee aan de slag te gaan. Controleer de luchtvochtigheid in de babykamer Veel ouders maken zich zorgen om de ongezonde lucht buitenshuis. Dat is ook terecht. De ongezonde stoffen in de lucht kunnen schade aan de gezondheid veroorzaken en zelfs de schoolprestaties op latere leeftijd beïnvloeden. Maar wist je dat de lucht in huis in veel gevallen nog 10x ongezonder is dan buitenshuis? Het is daarom goed om het binnenklimaat in huis te controleren. Zeker wanneer je een baby in huis verwelkomt. Schimmel in huis door een hoge luchtvochtigheid kan enorme gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan allergieën en astmatische klachten versterken. Daarnaast zal ook de weerstand minder worden. Hierdoor word je kinderen dus sneller ziek en zit het minder lekker in zijn of haar vel. Door voor voldoende ventilatie te zorgen en op die manier de luchtvochtigheid op peil te houden, heb je alvast de eerste stap naar een gezondere leefomgeving voor jouw baby gezet. Stopcontacten beveiligen De tijd vliegt met een baby. Waar je kleintje eerst nog als een hulpeloos hoopje liefde op zijn of haar speelmatje ligt, tijgert of kruipt het na enkele tijd alweer het huis door. En wanneer dat gebeurt, zullen er heel veel extra gevaren op de loer liggen. Vergis je niet, dit kan in een onbewaakt moment al snel gebeuren. Je zal niet de eerste ouder zijn die zonder vrees haar kind op een speelmat legt en bij terugkomst het kind in een hele andere hoek in de kamer aantreft. Ook door enkel te rollen kunnen kinderen ver komen. Daarom is het goed om de stopcontacten alvast vroegtijdig te beveiligen. Zo voorkom je dat je kind zijn vingers of voorwerpen in het stopcontact steekt. Pas op met een hemeltje boven het bed Veel nieuwe ouders kiezen voor een hemeltje boven het wiegje of het ledikant. Dat staat natuurlijk extra lief en ontzettend gezellig, maar het kan ook wat gevaren opleveren. Wanneer je kind groot genoeg wordt en dingen gaat pakken, kan het heel gemakkelijk het hemeltje naar zich toe trekken. Hierdoor raakt het wellicht verstrikt in de stof. Dit kan met name in de nacht veel gevaren opleveren. Daarom is het advies om een hemeltje niet langer dan 3 á 4 maanden te laten hangen. Op die manier weet je zeker dat je kind hier niet in verstrikt raakt.

Zo creëer je een veilige babykamer

De babykamer is misschien wel dé belangrijkste ruimte in huis zodra je kindje is geboren. Uren breng je hier door. Om te troosten, te wiegen, te knuffelen, te verschonen of simpelweg je prachtige kindje te bewonderen. Tegelijkertijd is dit ook de ruimte waar veiligheid het allerbelangrijkste is. Niet alleen zodra ze rond gaan kruipen en gaan ontdekken, maar ook wanneer ze enkel nog rustig op hun rug liggen. Bij het inrichten van de babykamer zijn er veel veiligheidsaspecten waar je rekening mee moet houden. Maar hoe doe je dit precies? Hoe creëer je een veilige babykamer? In dit artikel vind je een aantal nuttige tips om mee aan de slag te gaan. 

Controleer de luchtvochtigheid in de babykamer 


Veel ouders maken zich zorgen om de ongezonde lucht buitenshuis. Dat is ook terecht. De ongezonde stoffen in de lucht kunnen schade aan de gezondheid veroorzaken en zelfs de schoolprestaties op latere leeftijd beïnvloeden. Maar wist je dat de lucht in huis in veel gevallen nog 10x ongezonder is dan buitenshuis? 

Het is daarom goed om het binnenklimaat in huis te controleren. Zeker wanneer je een baby in huis verwelkomt. Schimmel in huis door een hoge luchtvochtigheid kan enorme gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan allergieën en astmatische klachten versterken. Daarnaast zal ook de weerstand minder worden. Hierdoor word je kinderen dus sneller ziek en zit het minder lekker in zijn of haar vel. Door voor voldoende ventilatie te zorgen en op die manier de luchtvochtigheid op peil te houden, heb je alvast de eerste stap naar een gezondere leefomgeving voor jouw baby gezet. 

Stopcontacten beveiligen 


De tijd vliegt met een baby. Waar je kleintje eerst nog als een hulpeloos hoopje liefde op zijn of haar speelmatje ligt, tijgert of kruipt het na enkele tijd alweer het huis door. En wanneer dat gebeurt, zullen er heel veel extra gevaren op de loer liggen. Vergis je niet, dit kan in een onbewaakt moment al snel gebeuren. Je zal niet de eerste ouder zijn die zonder vrees haar kind op een speelmat legt en bij terugkomst het kind in een hele andere hoek in de kamer aantreft. Ook door enkel te rollen kunnen kinderen ver komen. Daarom is het goed om de stopcontacten alvast vroegtijdig te beveiligen. Zo voorkom je dat je kind zijn vingers of voorwerpen in het stopcontact steekt. 

Pas op met een hemeltje boven het bed 


Veel nieuwe ouders kiezen voor een hemeltje boven het wiegje of het ledikant. Dat staat natuurlijk extra lief en ontzettend gezellig, maar het kan ook wat gevaren opleveren. Wanneer je kind groot genoeg wordt en dingen gaat pakken, kan het heel gemakkelijk het hemeltje naar zich toe trekken. Hierdoor raakt het wellicht verstrikt in de stof. Dit kan met name in de nacht veel gevaren opleveren. Daarom is het advies om een hemeltje niet langer dan 3 á 4 maanden te laten hangen. Op die manier weet je zeker dat je kind hier niet in verstrikt raakt. 

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email