De juiste verlichting voor de babykamer

Wat voor verlichting op de babykamer? 5 tips

In blijde verwachting? Of denk je na over hoe het is om een kleintje te hebben? Wanneer jij al inspiratie wilt opdoen voor de babykamer, dan helpen wij je graag een handje. Alles begint natuurlijk bij de kleuren en de muren. Maar er zijn nog meer belangrijke dingen in een babykamer. Wat dacht je van verlichting? Hieronder vind je 5 tips voor verlichting in de babykamer.

1. Kies voor zachte verlichting

Ben je op zoek naar verlichting voor de babykamer, dan is het allereerst belangrijk om te zoeken naar zacht licht. Je baby is nog klein en de oogjes kunnen fel licht niet zo goed verdragen. Bovendien is het beter voor het ritme van je baby om het natuurlijke ritme aan te houden. Het is dan ook belangrijk om voor verlichting met een dimmer te kiezen. Zo kun je in de avond het licht dimmen, waardoor je kleintje gemakkelijk in slaap kan vallen. Verlichting met een dimmer kan ook goedkoop zijn.

2. Ga voor kleurrijk

Baby’s zijn nu eenmaal dol op vrolijke kleurtjes. Dat is niet zonder reden. In het begin ziet een kindje namelijk helemaal geen kleur. De wereld van jonge baby’s is zwart-wit. als je kleintje ongeveer een maand oud is, dan zal deze voor het eerst de basiskleuren kunnen onderscheiden. Dat begint met rood, en daarna volgen geel en groen. Baby’s zijn dol op contrasten. Waarschijnlijk komt dat ook doordat ze eerst geen kleur konden onderscheiden. Een kleurrijk lampje spreekt dus ook bij kleine kinderen tot de verbeelding.

3. Kies een lampje met leuke vormen

Verlichting is er in allerlei soorten en maten. Juist voor kleine kinderen zijn er allerlei leuke lampjes in bijzondere vormen. Soms kan het lampje een dier voorstellen. In andere gevallen zal de verlichting bijvoorbeeld een Disneyfiguur verbeelden. Of je nu voor een figuurlamp of voor een lampionnetje gaat, jouw kleintje geniet van verrassende vormen. Op internet kun je volop inspiratie opdoen voor de babykamer.

4. Neem verschillende soorten verlichting

Het is belangrijk om voor verschillende soorten verlichting te kiezen in de babykamer. Voor het algemene licht kies je doorgaans een plafondlamp. Daarbij is het wel belangrijk dat het licht niet direct naar beneden valt. Voor je baby is het vervelend dat het licht in zijn of haar oogjes schijnt. Houd hier dus rekening mee in je keuze. Daarnaast zal je kiezen voor een of meerdere wandlampjes. En vergeet natuurlijk ook het bedlampje niet.

5. Denk aan de veiligheid.

En last but not least: denk aan de veiligheid. Het zal misschien een overbodig punt zijn, maar in een babykamer is natuurlijk niets zo belangrijk als veiligheid. Het is van belang dat snoeren buiten het bereik van je kindje blijven. Wanneer een snoer van een lampje laag hangt, kan je kleintje er zo bij en loop je het risico dat hij of zij het lampje van het kastje trekt of erger. Houd deze zaken buiten het bereik van je kleintje en zorg natuurlijk ook voor beschermers op de stopcontacten.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email