De juiste verlichting voor de babykamer

Waar moet je op letten bij het inrichten van je babykamer? 

Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap een hoop stress bij het regelen van allerlei zaken waar ze op dat moment nog maar weinig van weten. Eén van de dingen die veel (onnodige) stress kan veroorzaken, is de inrichting van de babykamer. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het inrichten van je babykamer. 

Verven of behangen? 

Met verven en behangen denk je waarschijnlijk al snel aan alle mogelijke kleurtjes en printjes, maar waar je ook rekening mee moet houden, is de veiligheid van jou en je baby. In behanglijm, verf en oplosmiddelen zitten vaak chemische stoffen die je in kunt ademen. Als je zwanger bent is het niet handig om deze stoffen in te ademen, zowel voor jou als je baby. Laat deze klus daarom over aan je partner, vooral omdat de stoffen nog een tijd in de lucht blijven hangen. 

Plaatsing van het bed

Je zou het misschien niet denken maar de plaatsing van de bedden voor baby’s is erg belangrijk. Zorg er altijd voor dat je baby’s bedje niet in de buurt van een verwarming of in de volle zon staat. Je baby heeft zijn lichaamstemperatuur namelijk nog niet helemaal onder controle en kan daardoor makkelijk overhit raken. Het is ook wijs om te kijken of het bed niet op de tocht staat. Ook hierdoor kan je baby sneller ziek worden. 

Creëer rust in de kamer

Het is heel makkelijk om de babykamer druk in te richten. Een vrolijk behang met figuurtjes kan heel leuk zijn, maar als je vervolgens de hele kamer gaat behangen wordt het direct erg druk. Ook als je veel kleine dingen overal hebt staan, kan het heel druk en zelfs rommelig ogen. Dit is voor jou en je baby niet fijn. Kies daarom voor een paar statement items, zoals bijvoorbeeld een nette commode of een salontafel. En richt de rest zo rustig mogelijk in. Weet jij nou niet waar je zulke items kunt vinden?Neem eens een kijkje bij VidaXL.

Denk ook aan de toekomst

Denk ook aan de toekomst bij het inrichten van je babykamer. Je baby wordt namelijk snel ouder en je wilt echt niet ieder jaar een nieuwe inrichting moeten kopen. Begin daarom met een rustige basis van egale kleuren en creëer daarna sfeer door wat accenten toe te voegen. 

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email