Vijf dingen om in huis te halen als je in verwachting bent

Vijf dingen om in huis te halen als je in verwachting bent

Ben je in verwachting? Gefeliciteerd! Zwanger zijn is een hele bijzondere tijd, een tijd als geen andere. Lichamelijk doet het een beroep op je zoals geen andere tijd in je leven. En ook na de bevalling zullen een hoop dingen anders zijn dan anders. Om je daarop goed voor te bereiden – zeker als het je eerste kindje is – geven we je vijf tips van dingen die goed zijn om alvast in huis te halen voor het kind geboren worden.

1. Koop een goed zwangerschapsboek

Op het pad dat jij bewandelt zijn vele vrouwen jou voorgegaan. Doe daarom je voordeel met alle kennis en ervaring die zij hebben opgedaan. Er zijn een aantal goede boeken die jou alle ins en outs over zwangerschap vertellen. Een aantal van de meest verkochte titels zijn ‘Oei, ik groei’ van Xaviera Plas-Plooij, ‘Mama’en’ van Nina Pierson, ‘Perfecte moeders bestaan niet’ van Diana Koster en ‘Zwangerschap voor dummies’ van Joanne Stone. Er zijn natuurlijk genoeg andere goede titels – net afhankelijk van waar jij naar op zoek bent.

2. Haal op tijd een pot verf in huis

Een andere tip is om al in de eerste maanden van je zwangerschap verf in huis te halen. Want het verven is de eerste stap om de babykamer helemaal in te richten zoals jij het wilt. Als je klaar bent met schilderen, dan wil je natuurlijk ook geschikt meubilair kopen. En daarna zullen nog genoeg andere dingen volgen die je wil kopen. Als je dus op tijd begint met verven, dan blijft er genoeg tijd over in de eerste maanden van je zwangerschap om uitgebreid te gaan shoppen voor de andere dingen.

3. Koop lekkere, comfortabele kleding

Wat je draagt zal ook veranderen als gevolg van de zwangerschap. Niet alleen zal je fysiek grotere kleding nodig hebben omdat je buik groeit, het kan ook goed zijn dat je behoefte krijgt aan ander type kleding. Een ding wat in elk geval altijd goed is, is om gewoon comfortabele kleding te kopen. Veel vrouwen verleggen de focus tijdens de zwangerschap meer naar comfort – waar ze daarvoor vaak meer een combinatie van zaken nastreefden van bijvoorbeeld comfort aan de ene kant en hoe mooi het eruit ziet aan de andere. Durf het design wat minder zwaar te laten wegen en meer voor jezelf te kiezen.

4. Schaf een goed zwangerschapskussen aan

Een van de andere dingen die verandert als je zwanger bent is hoe je slaapt. Dit is iets wat waarschijnlijk wel voor een langere tijd zo zal zijn, want veel ouders slapen ook na de geboorte minder. Om die reden is het belangrijk om te zorgen dat je bedgerei op geen manier in de weg staat om lekker te kunnen slapen. Veel vrouwen hebben veel aan een zwangerschapskussen. Kijk daarom eens online rond wat je opties hiervoor zijn of ga naar een beddenwinkel voor advies.

5. Kijk ook eens naar een aankleedkussenhoezen

Naast het kussen waar je op slaapt, is het aankleedkussen ook belangrijk. Een aankleedkussen is een kussen waar je, zoals het woord al zegt, je kind op aankleedt. Een aankleedkussenhoes zorgt naast een stuk styling van je commode er ook voor dat het aankleedkussen een stuk minder glad wordt. Dat maakt het echt een must-have voor jou als aanstaande moeder. Let er bij het shoppen wel op dat je een aankleedkussenhoes koopt die goed wasbaar is, want de hoes zal vaak vies worden. Er zijn een aantal aanbieders van aankleedkussenhoezen (e.g., Koeka.com) die goede producten verkopen, die lang meegaan en niet te snel slijten in de was.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email