Raamdecoratie zelf bestellen Denk aan deze tips!

Raamdecoratie zelf bestellen: Denk aan deze tips!

Ben je toe aan nieuwe raamdecoratie? Bestel het dan eenvoudig zelf online. Om de goede keuzes te maken is het slim om je vooraf te verdiepen in het bestellen van raamdecoratie. Dan weet je beter waar je op kunt letten en wat je kunt verwachten. Om je op weg te helpen geven we in dit artikel enkele tips. Met de tips in gedachten is het eenvoudiger om zelf raamdecoratie te bestellen.

Tip 1: Bestudeer de ruimte

De kamer waar je de raamdecoratie op wilt hangen kan de doorslag geven voor de wensen die je hebt bij raamdecoratie. Om een voorbeeld te geven wil je in een kantoorruimte of slaapkamer vaak meer privacy. Het kan daar dus handig zijn als je de raambekleding zo in kunt stellen dat je inkijk vanuit buiten voorkomt. Een geschikt type raambekleding daarvoor zijn de plisse gordijnen.

In een ruimte als de woonkamer wil je dat raamdecoratie warmte en gezelligheid uitstraalt. Daar geniet je eerder van een mooi lichtinval. Vitrage gordijnen, shutters op maat of houten jaloezieën geven een natuurlijke touch aan het licht van buiten. Dat zou voor een woonkamer geschikter zijn. En in een badkamer of keuken is het bijvoorbeeld weer van belang dat raamdecoratie onderhoudsvriendelijk is en tegen vocht kan.

Tip 2: Kijk naar het type raam en kozijn

Ook het type raam is handig om mee te nemen in je keuze. Bekijk goed wat daarbij past. Voor een klapraam is weer iets anders geschikt dan een dakraam. Net als voor een rond raam of een raam dat niet open kan. Gelukkig kunnen bijna alle soorten raamdecoratie wel op maat worden besteld.

Heb je kunststof kozijnen? Dan is het slim om naar de manier te kijken waarop de gordijnen worden bevestigd. Je wilt in kunststof kozijnen per slot van rekening niet boren of schroeven. Dan verliest het zijn isolerende functie en kwaliteit.

Tip 3: Ga af op je smaak

Raamdecoratie hangt over het algemeen goed in het zicht. In sommige huizen bepalen ze de sfeer en zijn ze een echte blikvanger. Zorg er daarom voor dat de looks van de raamdecoratie je bevallen én dat ze matchen met de rest van je interieur. Als het past bij het kleurenpallet en de stijl in de rest van je woning, creëer je een rustig geheel.

Laat in de stoffen van de raamdecoratie bijvoorbeeld kleuren terugkomen die je al in huis hebt. Of kleuren die in het verlengde liggen van al gebruikte kleuren. Ook in het materiaal kun je op die manier keuzes maken. Heb je een warme landelijke inrichting? Ga dan voor stoffen raambekleding als vouwgordijnen of normale gordijnen. En hou je van strak en modern? Dan kun je ook voor jaloezieën van hout of aluminium gaan. 

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email