Kies het geboortekaartje dat bij je past

Kies het geboortekaartje dat bij je past

Na het kiezen van jullie favoriete babynaam, is het tijd om te kijken naar geboortekaartjes. Je kunt de kaartjes pas laten drukken na de geboorte van jullie kindje, maar het is wel verstandig om al tijdens de zwangerschap verschillende kaartjes te bekijken. De kans is namelijk groot dat jullie niet direct op één lijn liggen. En er is tegenwoordig zoveel aanbod, dat het fijn is om alvast wat research te doen. In dit artikel geven we een aantal tips over hoe je het geboortekaartje kiest dat bij je past. 

Welk ontwerp vind je leuk?

Je kunt alvast -als je de kaartjes gaat bekijken- de ontwerpen selecteren die jij leuk vindt. Vind je hele minimalistische kaartjes leuk, waar alleen een kleine tekening en de babynamen op staan? Of wil je juist een kaartje met de foto van jouw pasgeboren baby erop? Of ga je voor een leuke kaart met allemaal tierelantijntjes? Er is geen goed of fout, zoveel mensen zoveel wensen. Je kunt standaard ontwerpen van de webshops uitkiezen, maar je kunt ook zelf een geboortekaartje ontwerpen. Dit kun je bijvoorbeeld in speciale ontwerp programma’s doen, zoals Canva. Laat je creativiteit op de loop en maak er iets moois van!

Wat moet er op een geboortekaartje staan?

Er zijn een aantal standaard dingen die eigenlijk altijd op een geboortekaartje staan. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de naam. Iedereen in jouw omgeving is benieuwd naar de naam, dus dat is vaak het eerste waar ze naar kijken. Verder is het gebruikelijk dat de lengte en het gewicht van de baby, geboortedatum en de tijd wanneer het geboren is. Je kunt het kaartje uitbreiden met de namen van eventuele broertjes en zusjes en er wordt vaak een geboorte gedichtje op de kaart gezet. Het gedichtje kun je alvast bedenken en in je ontwerp zetten, de rest kan pas aangevuld worden op het moment dat de baby echt geboren is. 

Pas het kaartje aan op de naam

Het is ook leuk als je het kaartje een beetje afstemt op de naam. Bij meisjesnamen kun je bijvoorbeeld leuke illustraties voor meisjes op het kaartje zetten. Heeft de naam van jouw kindje een bijzondere betekenis, dan kun je het kaartje misschien aanpassen op deze betekenis. Betekent de naam van jullie kindje ‘liefde’, dan kun je misschien een verliefde illustratie gebruiken. Als de naam van jouw kindje geluk betekent, kun je misschien een klavertje vier verwerken in het kaartje. Je kunt in ieder geval alle kanten op en er zijn geen regels, het is namelijk jullie kaartje! Laat je creativiteit op de loop en op internet kun je voldoende inspiratie opdoen.

Nog een tip: je kunt bij veel webshops een gratis proefdruk bestellen, zodat je in het echt kunt zien en voelen hoe jouw kaartje wordt. Ben je tevreden? Dan kun je je bestelling doen. 

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email