Hoe maak je een gezellige kinderkamer

Hoe maak je een gezellige kinderkamer?

De plek waar een kind slaapt, heeft veel invloed op hoe goed ze kunnen slapen. Als ze niet blij zijn met hun slaapkamer, willen ze waarschijnlijk niet naar bed en zullen ze moeite hebben om in slaap te vallen. Daarom is het belangrijk om bij het inrichten van hun kamer rekening te houden met wat zij leuk vinden. Hier zijn wat tips om de slaapkamer knus en fijn te maken, zodat ze goed kunnen slapen; kies een thema, creëer een sfeer en maak het comfortabel met een vloerkleed kinderkamer, kussens en beddengoed. Lees verder voor meer informatie!

Kies een thema

Samen met je kind kun je een thema kiezen dat de slaapkamer een gezellige sfeer geeft. We houden er allemaal van omringd te zijn door dingen die ons aan leuke momenten doen denken. Door favoriete dingen van je kind te gebruiken, maak je de slaapkamer knus en persoonlijk. Denk bij het kiezen van een thema ook aan de emoties die het oproept. Een zeethema kan bijvoorbeeld goed passen als je kind fijne herinneringen heeft aan strandwandelingen en schelpen verzamelen, maar het is misschien niet geschikt voor een kind dat een heftige storm heeft meegemaakt. Het doel is om een thema te kiezen dat je kind een gevoel van rust en ontspanning geeft, zodat de slaapkamer een plek wordt waar ze graag zijn.

Creëer een sfeer

Het is fijn als de slaapkamer gezellig is. Dat kun je doen door zacht licht te gebruiken. In plaats van een grote lamp aan het plafond, kun je lampen op handige plekken zetten. Alleen het deel van de kamer waar je bent, heeft dan licht nodig. Voor plekken waar je veel doet, zoals lezen in bed, kun je sterkere lampen gebruiken. Voor speelplekken is een lamp die je minder fel kunt maken handig. Misschien is het ook een goed idee om lampen in de muren te maken, zodat sommige plekken iets donkerder zijn en je je daar rustiger voelt. Kies gordijnen die anders zijn dan de kleur van de muren. Zachte kleuren voelen fijner en gezelliger dan felle kleuren. Als het bedtijd is, is het het beste als het echt donker is.

Ga voor comfort

Het is belangrijk dat je kind zich lekker comfortabel voelt in hun slaapkamer, omdat dit helpt om het daar gezellig te maken. Je kunt het beddengoed kiezen dat lekker zacht, harig en pluizig is. Ook kun je een speelkleed neerleggen met zachte kleuren, zodat hun voetjes warm blijven, en zachte kussens toevoegen om op te zitten en als decoratie. Kies bij het beddengoed voor stoffen die lekker aanvoelen. Sommige kinderlakens zijn gemaakt van een stof genaamd mousseline, die goedkoop is, maar na een tijdje minder zacht kan worden. Beter is om licht beddengoed te gebruiken voor de lente en zacht flanel voor de koudere maanden. Ook kun je gezellige sfeerverlichting zoals feeënlichtjes of andere zachte lampjes toevoegen, samen met leuke kussens, kunst aan de muur en spulletjes om neer te zetten. Het leuke hiervan is dat je kind zelf kan bedenken wat ze leuk vinden; en zoals we eerder zeiden, als ze blij zijn met hun slaapkamer, zullen ze waarschijnlijk graag naar bed gaan en goed slapen. Als je een beetje nadenkt en je fantasie gebruikt, kun je een plek maken voor je kind waar ze zich helemaal thuis voelen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email