Babyspeelgoed beste

Het leukste speelgoed voor jouw kindje!

Als ouder weet jij als geen ander dat het belangrijk is om genoeg kinderspeelgoed in huis te hebben. Echter, je vindt het toch best lastig om het juiste speelgoed te kopen, want er is veel om uit te kiezen. Daarnaast heb je misschien al een hoop speelgoed gekocht waar jouw kind even mee heeft gespeeld, maar nu niet meer naar omkijkt. Het staat dus stof te vangen en dat vind je zonde. Daarom krijg je in dit blog wat tips om speelgoed te kiezen die jouw kindje leuk vindt!

Voor jouw baby

Jouw kleintje wordt steeds groter en ouder. Dat betekent dat hij of zij ook van alles wil aanraken en in de mond wil stoppen. Je bent dus continu in de weer om ervoor te zorgen dat jouw baby zich niet bezeert of per ongeluk iets eet wat hij eigenlijk niet mag eten. Je wilt daarom ook speelgoed kopen die veilig is voor jouw kindje. Kijk daarom, voordat je allerlei speelgoed koopt, naar de leeftijdsaanduiding die op de verpakking staat. Vaak staat daarop aangegeven of het geschikt is voor jouw baby of niet. Indien dat niet zo is, staat er bijvoorbeeld zoiets als: niet geschikt voor kinderen jonger dan drie. Het speelgoed omvat dan waarschijnlijk onderdelen die klein zijn. Dit vormt een gevaar, want jouw baby is nieuwsgierig en wil van alles in de mond stoppen. Koop bijvoorbeeld speelgoed die de zintuigen stimuleren. Denk daarbij aan spiegeltjes op een muziekdoosje!

Voor jouw peuter

Als jouw kindje wat ouder wordt, hoef je niet gelijk al het oude speelgoed weg te gooien die hij geweldig vond toen hij baby was. De blokken waar jouw kindje voorheen alleen op sabbelde, kunnen nu namelijk gebruikt worden om ze lekker op elkaar te stapelen. Ook helpt het om speelgoed uit te kiezen waar jouw kindje zijn fantasie op los kan laten. Denk hierbij aan een keukentje. De ene keer kan jouw kindje de keuken gebruiken als een restaurant waar jij dan heerlijk kunt smullen en de andere keer is het keuken in zijn of haar eigen huis, waar jullie samen lekker een kopje thee kunnen drinken. Tot slot is het ook belangrijk om naar jouw kind te luisteren. Neem hem of haar daarom een dagje mee naar de stad om zelf wat uit te kiezen!

Nu kun je op zoek gaan naar leuk speelgoed voor jouw kindje! Voor jouw baby is het leuk om speelgoed te kopen die de zintuigen stimuleert, zoals een spiegel in een leuke vorm. En voor jouw peuter is het leuk om speelgoed te kopen waar jouw kindje zijn fantasie op los kan laten. Wil je gelijk gaan winkelen? Kijk dan op Lobbes.nl!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email