Handige tips voor het kopen van babykleding

Handige tips voor het kopen van babykleding

Ben je in verwachting van een kleine en wil je vast op pad om de eerste kleertjes te scoren? Of staan vrienden op het punt om vader en moeder te worden en ben je op zoek naar wat leuks voor de babyshower? Bij het kopen van babykleding is er een zee aan mogelijkheden. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat ze precies moeten kopen of ze weten niet goed waar ze rekening moeten houden. Daarom heb ik in dit artikel een aantal slimme tips voor je opgesteld. 

Bron: https://www.kixx-online.nl/

Tip 1: Sta goed stil bij de maat

Houd er rekening mee dat een pasgeboren baby groeit als kool. Deze groeispurt zet vaak in rap tempo door tot ongeveer maat 62. Vanaf dat moment neemt de snelheid van de groei vaak iets af. Slim om bij stil te staan dus als je van plan bent om babykleding te shoppen. Koop niet teveel kleding in kleine maten want voor je het weet is de baby er alweer uitgegroeid, terwijl er nog van alles ongebruikt in de kast ligt. 

Wil je babykleding cadeau geven? Overweeg dan vooral om voor kleding in een wat grotere maat te gaan. Tijdens babyshowers en na geboortes worden bijvoorbeeld vaak rompertjes en pakjes cadeau gedaan die gedragen worden in de eerste 3 tot 6 maanden. Koop daarom iets dat gedragen kan worden als het kindje 9 of bijvoorbeeld 12 maanden oud is.

Tip 2: Let op de sluiting

Sommige kleertjes hebben bijvoorbeeld knoopjes op de rug zitten. Kies hier bij voorkeur niet voor, want dit kan lastig zijn bij het aankleden. Let daarnaast goed op het soort knoopjes. Drukknoopjes worden doorgaans als een stuk handiger beschouwd dan ‘gewone’ knopen.

Tip 3: Ga voor kleding zónder capuchon

Zo’n heerlijk pakje met capuchon lijkt natuurlijk heel erg cozy, maar voor veel baby’s is dat niet zo. Dat komt namelijk omdat baby’s eigenlijk alleen maar liggen en dat maakt kleding met een capuchon natuurlijk niet comfortabel.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email