Een kindvriendelijke keuken creëren

Een kindvriendelijke keuken creëren

Is de keuken ook jouw favoriete ruimte in huis? Een keuken kan zo gezellig zijn met de juiste inrichting. Een plekje om heerlijk uren te kokkerellen om vervolgens nog langer te tafelen. Ook de perfecte setting voor een productieve werkdag. En een plek waar je heerlijk de dag kan beginnen met je gezin. Vrienden en familie zijn kind aan huis in deze keuken. Je wilt dan natuurlijk ook dat je keuken een fijne plek is voor iedereen. En dan zeker ook voor je kinderen. Voor wie het hele huis eigenlijk een grote speeltuin is. Die vrolijke energie wil je toch zeker ook in de keuken hebben? Naast plezier is veiligheid ook van groot belang, zeker met kinderen in de keuken. In deze blog lees je de beste tips voor het creëren van een kindvriendelijke keuken. Dus, ga je een keuken kopen, dan is deze blog de perfecte gids voor het kiezen van een kindvriendelijke keuken. 

Stap 1: veilige opslag

Als er iets is dat de meeste kinderen met elkaar gemeen hebben, is het wel nieuwsgierigheid. En dan is een verbale bevestiging niet genoeg. Nee, kinderen willen zelf op ontdekkingsreis. Ze willen het liefst overal met de handjes aan zitten. Dit is natuurlijk niet erg en dit hoort erbij. Maar als ouder kan het dan best wel intensief zijn om te zorgen dat ze zich geen pijn doen, zeker in de keuken. Zorg daarom dat je genoeg veilige opslagplekken hebt voor spullen die de kids niet mogen gebruiken. 

Stap 2: een kindvriendelijk fornuis 

Het fornuis is altijd lastig met kinderen. Dit is iets wat zeker door jonge kinderen absoluut niet gebruikt mag worden. Je moet daarom zorgen dat je fornuis niet makkelijk toegankelijk is voor je kids. Kies voor een fornuis dat je kunt vergrendelen of leg er een fornuisbeschermer op. Communicatie is hier ook heel belangrijk. Waarschuw je kinderen over de gevaren in de keuken. Je hoeft ze niet bang te maken, maar zorg wel dat ze weten wat ze wel en niet mogen in de keuken. 

Stap 3: de kleine dingen

Je kinderen zijn een groot onderdeel van je gezin. En je wilt dat zij zich welkom voelen in de keuken. Samen bakken of koken is een geweldige manier om samen wat quality time door te brengen. Daarbij leer je je kids zo belangrijke vaardigheden aan. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen: wie weet heb je wel de nieuwe Gordon Ramsey in huis! Zorg daarom dat je keuken ook leuk is voor de kids. Geef ze hun eigen keukengerei, zorg voor een krukje zodat ze bij het aanrecht kunnen en hang hun kunstwerkjes op de koelkast. Het is een kleine moeite, maar het zorgt wel dat de keuken een heel stuk gezelliger wordt. Geen idee waar te beginnen? Ga online keuken inspiratie opdoen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email