Dit zijn de leukste lampen voor op een kinderkamer

Dit zijn de leukste lampen voor op een kinderkamer

Of jullie nu een kleintje verwachten of dat jullie een huishouden met peuters of kleuters hebben: voor elk kind is zijn/haar kamer het eigen kleine domein. Je wilt natuurlijk dat je kind zich lekker voelt in de eigen slaapkamer. Voor kinderen zijn slaapkamers vaak meer dan alleen een plek waar hun bedje staat. Ze zijn en spelen er graag. Dan is het wel belangrijk dat de kamer ook echt bij hen past. Nu hebben ze daar de hulp van hun ouders bij nodig, want kleine kinderen zijn vaak nog niet in staat om goed aan te geven wat zij willen. Laat staan dat zij al echt een smaak hebben ontwikkeld. Dit zijn de leukste lampen voor op een kinderkamer.

Uiteraard zijn de lampen op een kinderkamer anders dan die op de ouderslaapkamer. Je wilt natuurlijk zorgen voor een leuke, gezellige sfeer en een uitstraling die past bij de leeftijd van het kind. Dat hoeft ‘m niet altijd te zitten in de hoofdverlichting. Sfeer en gezelligheid zijn fijn, maar je verliest natuurlijk ook de functionaliteit niet uit het oog. Daarom doen wij een suggestie voor zowel de kamerverlichting als de sfeerverlichting.

Goede, mooie kamerverlichting

We moeten erkennen: zorgen voor goede kamerverlichting in een kinderkamer is zeker niet altijd eenvoudig. Veel lampen die je als ouder mooi vindt, misstaan misschien een beetje de kamer van een kind. Je wilt natuurlijk wel zorgen voor een lamp die geen afbreuk doet aan de uitstraling van de kamer. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat er wel goede verlichting is. Waar kies je dan voor? Denk eens aan een mooie rotan lamp. Inderdaad: een heel “volwassen” lamp, maar wel eentje met een uitstraling die ook op een kinderkamer prima tot zijn recht komt.

De juiste rotan lamp bewijst dat je echt niet overal in een kinderkamer kinderlampen op hoeft te hangen voor een mooi resultaat. Rotan lampen zijn stijlvol, sfeervol en tijdloos. Dat laatste betekent een belangrijk voordeel. Want je kind wordt ouder. Koop je een schattige baby lamp voor je kleintje, dan kun je die twee jaar later misschien al wel weer vervangen omdat een weerbarstige peuter deze niet meer mooi vindt.

Te gekke sfeerverlichting

Met sfeerverlichting kun je heerlijk los gaan. De juiste sfeerverlichting voegt identiteit en sfeer toe aan de kamer van je kind. Je hebt volop keuze: denk aan verlichting in de thema van je kind’s favoriete tekenfilmfiguurtje. Niet ieder kind heeft echter een duidelijke favoriet. Wat is nu een perfecte manier om een slaapkamer helemaal af te maken met een lamp die ieder kind te gek vindt? Precies: een lavalamp. De lavalamp is weer helemaal terug van weggeweest. Hij is dan misschien wel even uit het modebeeld verdwenen, maar weer helemaal terug en nog net zo tof als altijd. De warme gloed en het ronddrijvende “lava”: kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Elk kind zal er geboeid naar blijven kijken. Zo’n lamp voegt echt sfeer toe aan de kamer. Een mooie bonus: een lavalamp is ook uitstekend geschikt als nachtlampje.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email