De juiste verlichting voor de babykamer

De juiste verlichting voor de babykamer

Heb je overal aan gedacht bij de inrichting van de babykamer? Als je nog moet beginnen of bijna klaar bent, vergeet dan niet hoe belangrijk de verlichting is. Uiteraard kan je alles kopen in de Lampdirect webshop, maar waar moet je nu specifiek aan denken voor een baby/kinderkamer als het op verlichting aankomt? Hieronder vind je wat tips.

De algemene verlichting

Als je de kamer binnenkomt, wil je met één schakelaar meteen voldoende licht hebben om een goed overzicht te krijgen van de ruimte. Maar dit is uiteraard wel de plaats van de baby die flink wat uurtjes slaapt, overdag, maar ook tijdens de avonduren. Te fel licht is dan geen goed idee. Dit zou de slaap kunnen verstoren. De beste manier om een babykamer te verlichten is een plafondlamp, hangend of tegen het plafond aan.

De hoeveelheid licht

Om de hoeveelheid licht zelf te kunnen bepalen, is een dimmer een handige optie. Denk eraan dat je voor ledlampen moet kiezen voor speciale modellen die dimbaar zijn en dat je daarvoor ook een led-dimmer nodig hebt. Om het licht zachter te maken kan je kiezen voor led-lamoen met een zachtere kleurcode, maar je kan ook een diffuser aanschaffen. Zachter licht zorgt ervoor dat een jong kind minder snel wakker wordt als het aangaat.

Het type lamp

Welk type lamp past het beste in de babykamer qua ontwerp? Uiteraard is jouw smaak daarin bepalend en ga je voor een leuke lamp. Er zijn wel een aantal algemene ‘regels’. Is de babykamer erg druk met kleurtjes en allerlei versieringen, dan is een plafondlamp in een neutrale, rustige kleur een goede optie. Is de kamer vooral neutraal van kleur in lichte pasteltinten, kan een wat kleurige lamp geen kwaad. Dat is ook een leuk punt voor de baby om zich op te focussen.

Functionele verlichting

Zeker als de baby nog jong is, zal een van de ouders ook in de nachtelijke uren de babykamer bezoeken.  Bijvoorbeeld om deze te eten te geven, te verschonen of uitsluitend ter controle. Om het kind zo min mogelijk te storen, is een nachtlampje vaak wel voldoende. Het kind slaapt dan makkelijker door en jij hebt voldoende licht voor de uit te voeren taak. Er is een grote keuze in dat soort lampen. Wees daarin echter wel praktisch. Vandaag de dag zijn er goede accu’s zodat je een nachtlampje kan kopen dat zeer flexibel is qua plaatsing. Let er ook op dat een dergelijke lamp stabiel kan worden neergezet of elders bevestigd zodat jij zonder gedoe je taak kan uitvoeren.

Sfeerverlichting

Wil je dat er een leuke vorm van licht beschikbaar is om je spruit te vermaken dan zijn daarvoor diverse opties. Denk maar aan laserlampen die voor langzaam bewegende plaatjes zorgen van sterren of andere rustgevende objecten. Vaak is het voor jongere kinderen de beste manier om weer in slaap te vallen als ze worden afgeleid door dit soort sfeerlicht. Vaak is dit ook gewoon geschikt voor wat oudere kinderen, zeker als ze nog moeten wennen aan het echte donker.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email