De beste vloerbedekking voor een kinderkamer

De beste vloerbedekking voor een kinderkamer

Als er een (eerste) baby op komst is, moet je ineens een heleboel dingen regelen. Van kleding tot een fijne slaapplaats voor de toekomstige wereldbewoner moet gezorgd worden. Dat hoeft trouwens niet allemaal nieuw te zijn. Kinderen groeien enorm snel en het is uiteraard jammer indien bepaalde spullen maar kort kunnen worden gebruikt. En vanwege dat snelle groeien moet de kinderkamer ook tijdig op orde zijn, want voor je het weet willen ze de wereld ontdekken. Als ze op handen en voeten op verkenning gaan, moet de kamer ook veilig en praktisch zijn. Dat begint bij de vloerbedekking. Voor een kinderkamer is een vinyl vloertje vaak de juiste keuze. Hieronder vind je wat voordelen van vinyl op een rijtje.

1. De zachte harde vloer

Met vinyl kun je kiezen uit een groot aantal verschillende looks. Van beton- tot iedere soort houtlook is mogelijk in vinyl. Maar het grote voordeel voor een baby- of kinderkamer is dat vinyl veel zachter aanvoelt dan de standaard ‘harde’ vloer. De baby kan lekker rondkruipen op die zacht aanvoelende vloer en ook later als er eens gevallen wordt, betekent dat niet meteen een kapotte knie.

2. Onderhoudsarm en bestand tegen vloeistoffen

Vinyl is voorzien van een toplaagje dat het materiaal beschermt. Dat zorgt er ook voor dat de vloer glad is en eenvoudig schoon te maken. Vinyl is ook bestand tegen vloeistof. Dat is praktisch, omdat er af en toe natuurlijk een ‘ongelukje’ zal gebeuren als de baby wat onstuimiger wordt. Een vinylvloer hou je makkelijk schoon en vrij van stof en andere rommel waarin je niet wilt dat de baby kruipt. Lekker veilig!

3. Vinyl gaat lang mee

Vinyl kan beslist wel tegen een stootje en dat is uiteraard nodig als jouw kind van peuter naar kleuter tot tiener opgroeit. Ook hier doet de harde toplaag het werk. Die voorkomt krassen en zorgt ervoor dat zaken zoals strepen van schoenen eenvoudig kunnen worden verwijderd.

4. Vinyl heeft uitstekende isolerende kwaliteiten

Indien je vloerverwarming hebt is vinyl de juiste vloerbedekking om daar optimaal van te kunnen profiteren. Ideaal uiteraard als jouw baby over een lekker verwarmde vloer kan kruipen. Maar vinyl is ook geluiddempend en dat is weer prettig als ze wat ouder zijn en stampend door de kamer gaan. Daar profiteer jij ook weer van.

5. Vinyl is voordelig

Zeker als je beseft hoe lang een vinylvloertje meegaat is deze vloerbedekking voordeliger dan de meeste andere opties. Naast de hierboven genoemde voordelen hoef je dus ook niet in te zitten over de prijs van de nieuwe vloer voor de baby- of kinderkamer.

Let op

Indien je kiest voor vinyl (en waarom zou je dat niet doen) moet je er wel rekening mee houden dan de ondergrond glad is of moet worden gemaakt. Het leggen van een vinylvloer is een klusje voor de vakman en dat hoeft niet lang te duren. Maar oneffenheden in de ondergrond of beschadigingen hiervan zie je terug in de vinylvloer. Een mooie ondergrond zorgt voor het meest strakke resultaat.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email