Beste mama’s in spe, jullie hebben waarschijnlijk reeds ondervonden welke uitdagingen een beginnende zwangerschap met zich meebrengt. Wel, de verandering in je lichaam zal naarmate het einde van de zwangerschap nadert alleen nog maar meer zichtbaar worden. Belangrijk is dus dat je met comfortabele zwangerschapskledij voor de dag komt en dat geldt zeker ook voor een comfortabele zwangerschapsbh.

Een zwangerschapsbh past zich aan aan het lichaam en groeit mee met de borsten naarmate de zwangerschap vordert. Zo heb jij als vrouw met een klein wonder in je lichaam de nodige ondersteuning, zonder vervelende beugels of snijdende bandjes.

Kies steeds voor een zwangerschapsbh waarvan de schouder-en rugbanden verstelbaar zijn, liefst elastisch en stevig en waarvan de beugel (als die er al is) niet van metaal is gemaakt, want dat gaat vervelend duwen.

Top 10 zwangerschapsbh’s

1. Carriwell Voedingsbh Gel-Beugel Zwart – M

Carriwell – Meegroeibh en Voedingsbh 

Het lichaam van een vrouw verandert volledig tijdens de 9 maanden waarin dat kleine wonder zich ontwikkelt. Carriwell voorziet daarom deze zwangerschapsbh/ voedingsbh die meegroeit met het lichaam.

De bh is naadloos en voorzien van de Carri-gelbeugel voor de nodige ondersteuning. De beugel is heel soepel doordat het gemaakt is van siliconen, zodat deze zich aanpast aan het lichaam. De beugel is zacht maar geeft wel dezelfde ondersteuning als een klassieke bh met metalen beugel.

De Carriwell zwangerschapsbh wordt geleverd met een bh-verlenger zodat jij deze volledig kan aanpassen naar jouw veranderende lichaam.

Ook na de zwangerschap is deze bh ideaal, want aangezien de cup is ontworpen om tot 2 maten verschil op te vangen, krijg je tijdens de borstvoedingsperiode nog steeds de ondersteuning die je nodig hebt van deze Carriwell gelbeugel bh.

Bestel de Carriwell Voedingsbh Gel-Beugel Zwart – M bij de volgende webshops

2. Noppies Comfortabele naadloze voedingsbh – White – Maat M/L

Noppies Comfortabele naadloze voedingsbh 

Noppies, het merk bij uitstek voor alles wat met zwangerschapskledij te maken heeft. Ook dit merk heeft ultra comfortabele ‘basics’ in het gamma, zoals deze basic naadloze zwangerschaps-of voedingsbh in het wit (en ook beschikbaar in andere basic kleuren).

De zwangerschapsbh is speciaal ontworpen voor het veranderende lichaam tijdens de zwangerschap met zachte, soepele materialen voor het optimale comfort. Deze Noppies basic bh heeft geen beugel, waardoor hij zich heel makkelijk aanpast aan wat jouw lichaam nodig heeft. De bh groeit met je borsten mee.

Ook na de zwangerschap kan je deze bh perfect inzetten als voedingsbh. Het heeft immers voedingsclips aan de bovenzijde die je kan losklikken voor het voedingsmoment van je kleintje.

Om de perfect passende bh in huis te halen, kies je gewoon je eigen maat van voor de zwangerschap. Noppies doet dan de berekening voor jou, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de maat van jouw ideale zwangerschapsbh.  

Bestel de Noppies Comfortabele naadloze voedingsbh bij de volgende webshops

3. Anita Maternity – Voedingsbh Beugel 5068 – Zwart – 100 E

Anita Maternity - Voedingsbh Beugel 

Op nummer 3 in onze lijst van beste zwangerschapsbh’s van dit moment, staat Anita Maternity met deze voedingsbh mét beugel. De beugelbh geeft de ondersteuning die je verwacht van een goede zwangerschapsbh. Het gebruikte materiaal is Meryl-microvezels, waardoor het goed meegeeft en zich aanpast aan het veranderende vrouwenlichaam. De bh heeft geen padding.

De schouderbanden zorgen voor een comfortabele ondersteuning zonder dat je last krijgt van snijdende bandjes. Deze zijn trouwens ook verstelbaar in lengte, alsook de band op de rug is drievoudig verstelbaar. Zo pas je de bh prima aan aan jouw noden tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoedingsperiode.

Bestel de Anita Maternity – Voedingsbh Beugel 5068 bij de volgende webshops

bol.com Bol.com
niet op voorraad
BEKIJKEN

Waar je op moet letten

Het allerbelangrijkste punt waar je op moet letten als je niet goed weet welke zwangerschapsbh je moet kopen? Comfort! Je zal met je veranderende lichaam zo al wat bijhorende kwaaltjes moeten doorstaan, laat een vervelende bh tijdens de zwangerschap daar niet één van zijn! Kies dus voor een zwangerschaps-of voedingsbh die comfortabel zit, zonder vervelende beugel en die zich vooral laat aanpassen aan jouw lichaam.

Materiaal

Hierboven hadden we het al over de basic zwangerschapsbh’s van bijvoorbeeld noppies. Deze bh’s zijn gemaakt van elastisch materiaal, net zoals vele andere meegroei bh’s of zwangerschapsbh’s. Doordat ze rekken, kunnen ze zich beter aanpassen aan het veranderende lichaam.

De beugel bij zwangerschapsbh’s, als deze er al is, is vaak gemaakt van siliconen of een vergelijkbaar zacht materiaal, zodat ze niet vervelend op je bolle buikje beginnen duwen na verloop van tijd. Zonder beugel is voor sommige vrouwen misschien wel nog comfortabeler en geeft ook best wel wat steun.

Klinkt dit allemaal niet zo sexy? Er zijn heus wel zwangerschapsbh’s op de markt, ook voor een grote maat of een grote cup, die elegant staan. Zo zijn er zelfs meegroeibh’s of mooie zwangerschaps bh’s met kant.

Zwangerschapsbeha

Merken

De meest bekende merken op vlak van zwangerschapsbh’s (en zwangerschapskleding in het algemeen) zijn Noppies, Prénatal, Medela en Anita. Ook gewone lingeriemerken of kledingmerken hebben goede zwangerschapsbh’s in het gamma, denk maar aan Hunkemöller, Calvin Klein, Livera, H&M, Prima Donna, Marie Jo en zelfs Chantelle heeft een voedingsbh in het assortiment.

Wil je een goedkopere bh scoren voor tijdens de zwangerschap, of wil je een voedingsbh voor ’s nachts of een nacht-of sport bh voor tijdens je zwangerschap, dan kan je terecht bij Hema, ook voor een goede meegroei bh. Ook Zeemand heeft wel eens een degelijk exemplaar in het assortiment en vooral heel wat goedkoper!

In het kort

Wanneer je best een zwangerschapsbh gaat kopen is heel persoonlijk. Niemand kan beter dan jijzelf aanvoelen wanneer een gewone bh, al dan niet met metalen beugel, niet meer comfortabel zit of voldoende steun geeft. Dan schakel je best over naar een zwangerschapsbh of voedingsbh. Het grootste verschil tussen beide is dat een voedingsbh speciale voedingsclips heeft die losgemaakt kunnen worden om borstvoeding te geven. Qua materiaal zijn deze twee bh’s wel zeer gelijkend én comfortabel.

Een meegroei bh voor tijdens de zwangerschap kan handig zijn omdat je borsten heel snel kunnen veranderen. Zo vermijd je elke twee weken opnieuw naar de lingeriewinkel te moeten lopen. Bespaar dus tijd en geld en kies voor een fijne bh tijdens de zwangerschap die meegroeit met je lichaam.