Een zitverhoger in de auto is in vele landen verplicht, zo ook in Nederland. Maar of het nu verplicht is of niet, je wilt gewoon het allerbeste voor je kind en zeker de veiligheid van dat dropje gaan boven alles!  Het grootste verschil met een gewone autostoel met rugleuning, is dat kinderen bij een zitverhoger vastzitten met de gordel van de auto. Wanneer is je kleine spruit klaar voor een zitverhoger? Van zodra je kind 1,25 meter is (en 22 kg weegt), stap je best over naar een goede stoelverhoger. Bovendien is het gebruik ervan verplicht tot de lengte van 1,35 meter, vanaf dan kunnen verplaatsingen ook veilig uitgevoerd worden zonder stoelverhoger. De veiligste plek in de auto voor een kind blijft bovendien achteraan, maar ook op de passagiersstoel mag een kind meerijden met, je hoort het al, een goede zitverhoger voorin ūüôā

Hoe kies je nu als mama of papa de beste stoelverhoger voor in de auto? Wanneer kies je een zitverhoger zonder leuning? Met of zonder een Isofix basis? Wij sommen voor jou graag de drie beste zitverhogers op.

Dit zijn de 10 beste auto zitverhogers van 2022:

Top 3 beste zitverhogers voor in de auto

Safety 1st Manga Safe Booster1. Safety 1st Manga Safe Booster Zitverhoger

Safety 1st is √©√©n van de betere merken op vlak van spullen om je kind veilig te houden, van traphekjes tot … inderdaad, zitverhogers. Met de Manga Safe Booster ontworpen zij √©√©n van de veiligste en comfortabelste stoelverhogers voor kinderen tot 36 kg. De bekleding is gemaakt van heerlijk zachte stof en is afneembaar om te wassen want je weet wel… Kinderen J

Deze stoelverhoger voor in de auto heeft armsteuntjes voor extra comfort en is eenvoudig te bevestigen met de autogordel zelf. Bovendien is het een lichtgewichtje van amper een kilo, zodat deze zitverhoger voor je kind uiterst makkelijk op te bergen is.

Safety 1st, veilig als ze zijn, zorgt er uiteraard voor dat deze zitverhoger voldoet aan de ECE R44/04 veiligheidsnorm.

Bestel de Safety 1st Manga Safe Booster bij onderstaande vertrouwde webshop(s):

Titaniumbaby - Zitverhoger Booster iSafety!2. Titaniumbaby – Zitverhoger Booster iSafety!

De baby-spullen van Titaniumbaby zijn toegewijd aan veiligheid en hebben bovendien een hoogwaardige kwaliteit, zo ook deze iSafety! Stoelverhoger voor kinderen tot 36 kg (tot ongeveer 12 jaar).

Deze stoelverhoger voor de auto is zeer comfortabel voor lange autoritten, dankzij de ergonomische vorm voor hoog zitcomfort. Bovendien heeft de zitverhoger ook comfortabele armsteunen. Ideaal toch, want ‚Äėhappy kiddo‚Äô op de achterbank is ‚Äėhappy mommy/ daddy‚Äô achter het stuur, en dat is pas veilig!

De kunststof frame heeft een afneembare bekleding zodat je de auto inclusief stoeltje altijd netjes kan houden.

Bestel de Titaniumbaby zitverhoger bij onderstaande vertrouwde webshop(s):

Bubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar3. Bubblebum Zitverhoger Opblaasbaar Autostoeltje

Een autostoeltje als geen ander, dat is deze Bubblebum zitverhoger. In tegenstelling tot de vorige twee zitverhogers in ons ‚Äėbeste-lijstje‚Äô, is deze van Bubblebum opblaasbaar en daarmee ook opvouwbaar. Je neemt deze zitverhoger voor je kind dus makkelijk overal mee naartoe (nu ja, niet overal maar je snapt het), zodat je kroost steeds verzekerd is van een veilige autorit. Deze stoelverhoger is geschikt voor kinderen met een gewicht van 18 tot 36 kg.

Door zijn licht gewicht van amper 500 gram, is deze stoelverhoger ideaal om mee op reis te nemen, je bergt het immers eenvoudig op én bovendien is het ook nog ultra comfortabel en veilig voor tijdens de lange autorit. Armleuningen heeft deze opblaasbare zitverhoger niet, wat maakt dat hij met zijn 32 cm breedte makkelijk in elke auto past, zelfs naast de stoelverhogers van broer en zus.

De Bubblebum heeft dankzij zijn unieke eigenschappen tal van internationale prijzen in de wacht gesleept, voor een prijs van nog geen 37 euro. 

Bestel de Bubblebum Zitverhoger bij onderstaande vertrouwde webshop(s):

Waar je rekening mee moet houden

Je kind groeit als kool, op een gegeven moment groeit de autostoel niet meer mee, dus wordt het tijd voor een gewone zitverhoger. Wanneer je best overstapt op een zitverhoger, dat hangt af van de lengte, niet van de leeftijd van je kindje.

Eerst en vooral kijk je hoeveel ruimte er is voor een zitverhoger in de auto. Heb je een kleine wagen, of wordt de achterbank gedeeld met broertjes of zusjes met elk hun eigen autostoel of zitverhoger? Dan wordt het puzzelen om heel je kroost op de achterbank geparkeerd te krijgen. Misschien is de opblaasbare versie van Bubblebum iets voor jullie, gezien dit een smallere zitverhoger is.

Vervolgens kijk je ook naar comfort: Worden er dagelijks lange autoritten gemaakt? Dan is een ergonomische stoelverhoger met rugleuning en armleuningen best wel fijn voor je kind. Want als ouder weet je dat je gezeur op de achterbank als de pest moet vermijden.

Last but not least koop je natuurlijk een zitverhoger met het oog op veiligheid tijdens verplaatsingen. Ga dus zeker altijd na dat de zitverhoger die je voor ogen hebt voor je kind voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Vele stoelverhogers zijn voorzien van een Isofix systeem, een standaard bevestigingssysteem voor in de auto. Een zitverhoger met Isofix blijft altijd stabiel op de achterbank staan.

beste zitverhoger auto

Het beste merk

Zoals je hierboven kan zien, is de top drie beste zitverhogers voor de auto al heel gevarieerd qua merk. Verschillende merken bieden een zitverhoger voor je kind aan, maar kijk zeker altijd hoe deze merken scoren op vlak van veiligheid. Lees ook altijd de reviews van andere ouders, want die spreken boekdelen. Jullie hebben namelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen: Je kroost doen overleven door enkel de veiligste keuzes te maken. Bekendere modellen zijn Praxis zitverhogers, Titaniumbaby stoelverhogers, zitverhogers van Bambino… Met een beetje geluk kom je een zitverhoger in aanbieding tegen van √©√©n van deze merken.

Je kan de bekendste merken rechtstreeks via hun website bestellen, maar ook bijvoorbeeld Bol.com doet het goed. Heel af en toe bots je misschien ook wel eens op een zitverhoger in de Action, een Hema stoelverhoger of zelfs in het Kruidvat zijn er zo nu en dan zitverhogers voor in de auto. Ook zitverhogers van Lidl of Gamma zul je wel eens tegenkomen. Deze kunnen uiteraard ook prima voldoen. Sommige verkooppunten bieden bovendien stoelverhogers voor volwassenen aan, om een autorit zo comfortabel mogelijk te maken. Van een win-win gesproken, zo geef je ineens ook het goede voorbeeld aan je kroost.

Sommige merken zijn vrij strak qua design, maar om autoritten écht leuk te maken, kan je je kind een leuk motiefje laten kiezen, zoals bijvoorbeeld een zitverhoger van Frozen.

In het kort

Wanneer je kind niet meer in een gewone autostoel past, is het wel zo belangrijk om over te schakelen naar een goede stoelverhoger.

Bij de aanschaf van een stoelverhoger moet je op verschillende dingen letten zoals het materiaal, de bekleding, heeft de zitverhoger een rugleuning en armleuningen voor meer comfort? De product omschrijvingen en de reviews van een product kunnen je al goed op weg helpen in je zoektocht.