Beste wiegmatras

Beste wiegmatras van 2022

Een baby’tje in aantocht, dat vraagt voor een hele babyuitzet. Waaronder een geschikt wiegje en een kwaliteitsvol wiegmatrasje voor de nodige ondersteuning van je baby z’n lichaampje.

Een goede nachtrust is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van je pasgeboren baby en ook op vlak van veiligheid speelt de kwaliteit van een wiegmatrasje een grote rol.

Weet je niet zo goed wat de beste wiegmatrasjes van dit moment zijn, of waar je precies op moet letten wanneer je eentje gaat kopen. Dan helpen wij je alvast graag op weg 🙂

Top 10 beste wiegmatrassen

1
Bebies First Foam Matras
80 x 40 x 4 cm (b x h x d) | Our top pick
BEKIJKEN Bol.com
10
2
ABZ Baby Matras polyether
Recommended
BEKIJKEN Bol.com
9.8
4
Redcastle Cocoonababy met laken
69 x 40 x 19 cm (b x h x d) | Extremely comfortable
BEKIJKEN Bol.com
9
6
Rustmatrassen Wiegmatras Polyether
90 x 40 x 10 cm (b x h x d) | ✯Luxury✯
BEKIJKEN Bol.com
7.9
10
Aloë vera wiegmatras
7.8

1. Bebies First Foam Matras – 80x40x4 cm – Wit

Bebies First Foam Matras

Op de eerste plek in onze top 3 van beste wiegmatrassen voor baby’tjes, staat Bebies met deze Bebies First Foam Matras. Dit matrasje is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en is geschikt voor gebruik tot een 6-tal maanden. Het matrasje is 80cm lang, 40cm breed en 4cm dik.

De Bebies First foam matras is dus stevig waardoor je baby’tje zelf niet aan de haal kan gaan met het matrasje en er op die manier nooit onder kan komen te liggen. Belangrijk is dus wel dat je goed let op de afmetingen van het wiegje of babybedje alvorens je deze matras aanschaft. Het is van groot belang dat de afmetingen perfect kloppen, voor de veiligheid van je dierbaarste bezit. Zorg dat er geen spatie is tussen het matrasje en de randen van je baby’s bedje, daar kan je kindje zich immers aan pijn doen.

Deze foam matras is stevig en zakt niet hard in, wat ideaal is voor pasgeborenen. Het is namelijk heel gevaarlijk als pasgeboren baby’tjes op een te zachte matras slapen. Je wilt er niet aan denken als kersverse mama of papa maar verstikking is wel degelijk een gevaar voor slapende baby’s.

Bestel het Bebies First Foam Matras bij één van de volgende webshops

2. ABZ Baby Matras polyether – 40×80 cm

ABZ Baby Matras polyether

Nummer 2 in onze lijst is deze ABZ baby matras, met dezelfde afmetingen als het matrasje hierboven, namelijk 80x40cm. De matras is gemaakt van polyether waardoor het heel stevig is en je baby hier niet in wegzakt. Dat is trouwens enorm belangrijk want een té zachte matras houdt zelfs verstikkingsgevaar in voor pasgeboren baby’tjes. Een risico dat je niet wilt nemen, uiteraard!

Het matrasje is bovendien anti-allergisch ontworpen speciaal voor pasgeborenen die last hebben van gevoelige luchtwegen of die allergische zijn aan zaken zoals huisstofmijt bijvoorbeeld.

De bekleding van deze ABZ Baby matras is niet verwijderbaar, dus om het jezelf op vlak van onderhoud toch wat makkelijker te maken kan je misschien een apart verkrijgbare matrashoes bijbestellen. We weten immers allemaal dat met zo’n klein wonder in huis een ongelukje heel snel gebeurd is.

Bestel het ABZ Baby Matras polyether bij één van de volgende webshops

3. For Kidzz.. Babymatras 40×80 x8cm – polyether driezijdige rits

For Kidzz.. Babymatras

Op de laatste plaats in onze top 3 van beste baby matrassen staat For Kidzz met deze babymatras in basisafmetingen van 80x40cm, maar wel wat dikker dan de gemiddelde babymatras met maar liefst 8cm dikte.

De matras is gemaakt van polyether waardoor het een stevige babymatras is die amper inzakt, belangrijk dus voor de veiligheid van je kleintje. De matras heeft een driezijdige rits waarmee je de hoes kan afritsen om schoon te maken. Dat is immers geen overbodige luxe met een baby in huis!

De dubbel gestikte tijk is opgedeeld in verschillende comfortzones voor de best mogelijke nachtrust.

Bestel het For Kidzz.. Babymatras bij één van de volgende webshops

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Aaah een baby’tje op komst. Er zijn tal van spullen die je nodig hebt om de babyuitzet compleet te maken en een belangrijk onderdeel daarvan is een wiegje en een wiegmatras. Je pasgeboren baby slaapt immers het merendeel van de dag en daarom is een goede, stevige wiegmatras wel essentieel. Lees snel verder voor de dingen waar je zeker moet op letten wanneer je een goede wiegmatras wilt aanschaffen!

Leeftijd

Je baby in een wiegje laten slapen, dat is enkel en alleen voor de eerste maanden. Een wiegmatras is dus ook niet iets dat je jaren aan een stuk kan gebruiken, maar toch is het een essentieel onderdeel voor de veiligheid en ontwikkeling van je baby’tje. Een wiegmatras gebruik je voor de allerkleinsten, van vlak na de geboorte tot je dierbaarste bezit zo ongeveer een half jaar oud is. Dan zal hij het wiegje en de wiegmatras ontgroeien en kan je overschakelen op een groter babybedje.

Lees ook: dit is het beste kindermatras van 2022

Veiligheid

Belangrijk is dat een wiegmatrasje heel stevig is. Het mag eigenlijk bijna niet indrukken van zodra je kindje erop ligt, want dat brengt zelfs verstikkingsgevaar met zich mee, zeker van zodra dat je kindje zich weleens op z’n buikje durft te draaien.

Zorg ervoor dat het babymatrasje perfect past in het wiegje dat je voorzien hebt voor je baby. Zo ben je er zeker van dat je baby’tje niet met armpjes of beentjes gekneld geraakt tussen de rand van het wiegje en de matras die niet helemaal aansluit.

Wiegmatras beste

Afmetingen

De meeste wiegjes en matrasjes hebben universele afmetingen, namelijk 40x70cm. Er zijn ook grotere wiegmatrasjes van 40x80cm voor wanneer het wiegje wat langer is. Voor een breder babywiegje zijn er dan weer babymatrasjes van 45x70cm.

Heb je een ovaal babywiegje op het oog dan is het ook heel belangrijk om een ovaal wiegmatrasje aan te schaffen. Deze zijn niet altijd zo makkelijk te vinden, maar gelukkig kan je een wiegmatras wel op maat laten maken moest het nodig zijn. Je weet immers op die manier dat je steeds de perfect passende matras voor je baby hebt.

Qua dikte kan een babymatrasje wel wat verschillen, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Zo zijn er babymatrasjes van 4cm dik maar ook van 8cm dik, zoals bijvoorbeeld de For Kidzz babymatras van hierboven in de top 3.

Ga je ook meteen voor een matrasbeschermer, let dan ook zeker goed op de afmetingen. Gelukkig zijn er matrasbeschermers voor in de wieg beschikbaar in alle maten en vormen, ook voor ovale matrasjes en wiegjes.

Merken

In onze top 3 hierboven hadden we het al over de wiegmatrasjes van For Kidzz, Bebies First Foam matras en ABZ. Andere goede merken die wiegmatrasjes in het gamma hebben zijn Aerosleep, ook met matrasjes voor een wieg die ovaal is, Prénatal en Babypark. Uiteraard zijn er nog tal van babymerken die wiegjes verkopen en die er ineens een wiegmatrasje bij voorzien, maar dan heb je natuurlijk niet veel zeggenschap over de kwaliteit van dat ding. Je moet het dan nemen zoals het komt!

Ben je niet bepaald op zoek naar een speficiek merk, dan kan je ook altijd eens je licht opsteken bij Ikea voor een al dan niet ovale matras voor in de wieg.

In het kort

Een wiegmatrasje heeft niet alleen alles te maken met het comfort van je baby, maar ook met z’n veiligheid. Het allerbelangrijkste waar je op moet letten is dat de wiegmatras die je aanschaft van stevig materiaal is gemaakt en niet of amper inzakt. Ook de afmetingen moeten perfect uitkomen in het wiegje.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email