Wil je een vrolijke peuter in huis, dan kan je maar beter alles doen aan een goede nachtrust voor je kindje, ook al heb je dat natuurlijk niet helemaal in de hand (helaas).

Wanneer je kindje voor het eerst van zijn of haar babybedje, wiegje of ledikant overgaat naar een ‘grote kindjes bedje’, kan dat best wel een spannende gebeurtenis zijn. Hoe trots je kleintje ook is op zijn nieuwe (meegroei)bed, het allerbelangrijkste voor zijn ontwikkeling en gemoed (en het gemoed van mama en papa) is dat hij heel wat uurtjes comfortabel kan slapen met de nodige ondersteuning voor nekje en rugje. Daarom is de zoektocht naar een goede peutermatras voor je kindje soms wel een uitdaging. Je wilt als mama en papa gewoon het beste, toch?

Je wilt de juiste ondersteuning maar ook een goede nachtrust, misschien is je kindje wel huisstofmijtgevoelig of heeft hij of zij last van allergieën… Al deze dingen kunnen jouw keuze in de beste matras beïnvloeden. Lees hieronder onze top drie beste peutermatrassen van dit moment en wie weet kies jij vandaag nog een nieuw matras voor je kleine spruit.

Dit zijn de 10 beste peutermatrassen van 2022:

3 keer het beste peutermatras uitgelicht

1. Slaaploods.nl Eagle Peutermatras

Slaaploods.nl voorziet deze Eagle peuter matras van 70x140cm voor in het babybedje of de ledikant. De 12cm dikke matras garandeert een goede onderstening en een goede nachtrust. Het hoogwaardige polyether in het Eagle peutermatrasje van Slaaploods.nl heeft een SG waarde van 25.

De dubbele hoes is uiteraard afneembaar dankzij de handige rits aan drie zijden en kan je makkelijk uitwassen in de wasmachine op 60 graden. Draai ook het peutermatrasje af en toe om in je peuter zijn bedje zodat de matras langer meegaat. Bovendien is het matras en de hoes anti-allergisch en ideaal tegen huisstofmijt.

Het matras is beschikbaar in verschillende formaten voor je peuter, afhankelijk van de afmeting van het (meegroei)bedje, het wiegje of de ledikant, kies je voor deze peutermatras in 60×120, in 70×150 of in 70x160cm.

Slaaploods.nl is een Nederlandse fabrikant die bovendien een snelle levering en een uitstekende service garandeert.

Bestel het Slaaploods.nl Eagle peutermatras bij deze vertrouwde webshops:

2. Lotte & Julius Peutermatras

Lotte & Julius heeft dit zachte polyether peutermatrasje van 70x160cm in het assortiment. De peutermatras is ook beschikbaar in 70x140cm en in 70x150cm, afhankelijk van de afmetingen van het peuterbed of de ledikant waar je peuter de nachten in doorbrengt.

Het hoogwaardige polyetherschuim biedt de ondersteuning dat je peuter nodig heeft aan zijn rugje en nekje. De matrashoes is uiteraard afneembaar dankzij de rits aan drie zijden. Zo kan je deze makkelijk uitwassen in de wasmachine op 30 graden want je weet, beste mama en papa, dat een ongelukje ook bij peutertjes snel gebeurd is.

Het matras is bovendien anti-allergisch en anti-huisstofmijt.

Bestel het Lotte & Julius peutermatras bij deze vertrouwde webshops:

3. Princess Comfort Peutermatras

Deze comfort peutermatras in 70x150cm geeft dankzij de polyether kern de ideale ondersteuning voor je peutertje. Zo kan je kindje zalig slapen in alle comfort, ongeacht de bodem van het bedje, of dat nu lattenbodem, spiraalbodem of gaatjesbodem is, de 10cm dikke matras is geschikt voor deze allemaal. De stevigheid van het peutermatrasje zorgt ervoor dat ook zij-slapertjes van een goede nachtrust kunnen genieten.

De luxueuze dubbele hoes is volledig afritsbaar waardoor je deze makkelijk kan uitwassen in de wasmachine op 30 graden. Zo krijgt huisstofmijt geen kans, en zo wordt het matrasje bovendien extra anti-allergisch.

Bestel het Princess Comfort peutermatras bij deze vertrouwde webshops:

Waar je op moet letten bij aanschaf

Als mama of papa wil je natuurlijk het allerbeste voor de ontwikkeling van je kleintje en dat geldt ook voor een goede nachtrust (stiekem misschien ook omdat jullie nachtrust daarmee samenhangt J). Hieronder geven wij met veel plezier mee wat de belangrijkste zaken zijn om op te letten wanneer je een matras voor je peuter in huis haalt. You’re welcome!

Afmetingen

Peutermatrassen bestaan, zoals je al kon lezen in onze top drie beste peutermatrassen hierboven, in verschillende afmetingen. De maat van het peutermatrasje hangt af van het peuterbedje of de ledikant waar je kleintje de nachten in doorbrengt. De meest voorkomende maat van een goede peutermatras is 70x140cm, maar er bestaan ook langere matrasjes, namelijk in 70x150cm of zelfs 70x160cm. Ook bredere matrasjes zijn zeker te vinden, namelijk in 80x140cm, bijvoorbeeld in het assortiment peutermatrassen bij Ikea.

Lees ook: dit is het beste babymatras voor je kindje

Materiaal

Peutermatrassen bestaan, net zoals ‘grotemensenmatrassen’ in verschillende materialen. Het meest voorkomende is polyether. Daar waar polyether voor volwassenen niet altijd stevig genoeg is, is het wel ideaal voor peutertjes. Polyether kan namelijk hun lichaampje perfect ondersteunen, zodat een goede nachtrust geen utopie meer is. Wat ook soms gebruikt wordt voor matrassen en dus ook voor een peutermatras, is koudschuim. Koudschuim is wat harder, is ook de perfecte ondersteuning en voorkomt bovendien kuilvorming in het peutermatrasje. Koudschuim is over het algemeen wat duurder, maar gaat langer mee omdat het toch kwalitatiever is dan polyether. Kijk ook steeds naar de SG-waarde van het materiaal, wat staat voor soortgelijk gewicht. Is deze waarde vrij laag, bijvoorbeeld 25, dan wil dat zeggen dat er rond het materiaal in de matras nog veel lucht zit en het dus minder ondersteuning biedt.

Lees ook: dit is het beste kindermatras van 2022

Verkooppunten

Ben je op zoek naar een goede peutermatras, dan spring je best eens binnen bij Ikea. Ikea biedt namelijk peutermatrassen in de standaard maat van 70x140cm, maar ook peutermatrassen in afwijkende afmetingen. Zo vinden mama en papa zeker het geschikte peutermatrasje voor het bedje van hun kleintje. Ook bij Leenbakker of bij Jysk zal je een goede peutermatras kunnen vinden, of online kan je ook zeker je slag slaan!

In het kort

Een goede nachtrust heeft veel te maken met de kwaliteit van het matras en dat geldt dus ook voor je peuter zijn matrasje. Kijk zeker na uit wat voor materiaal de peutermatras is gemaakt, of het voldoende ondersteuning biedt en of het makkelijk uit te wassen is, zeker wanneer je kindje last heeft van allergieën of gevoelig is aan huisstofmijt.

Tenslotte meet je voor de zekerheid ook best eerst het peuterbedje (en zeker bij meegroeibedjes), er zijn namelijk peutermatrassen beschikbaar in heel uiteenlopende afmetingen. Better safe than sorry!