Muziek en beweging, dat is iets wat zelfs bij de allerkleinsten al de aandacht trekt. Daarom worden muziekmobielen of boxmobielen bevestigd boven het wiegje, de babybox of de ledikant van je pasgeboren baby’tje. Een muziekmobiel brengt immers rust én plezier voor je kindje, zodat hij zalig indommelt met een zacht muziekje op de achtergrond.

Een muziekmobiel wordt vooral aangekocht om je baby tot rust te brengen, maar de zachte, wiegende bewegingen van de figuurtjes zullen je kindje ook vermaken wanneer het nog geen bedtijd is. Dat kan dan gewoon in de babybox of in de relax stoel. Twee vliegen in één klap!

Top 10 beste muziekmobielen van 2022

Top 3 beste muziekmobielen van 2022

1. Goki Houten Mobiel – Schaapjes

Goki Houten Mobiel - Schaapjes40 x 38 cm

Goki ontwierp deze prachtige houten muziekmobiel voor baby’tjes met schaapjes. Schaapjes tellen mag je zo best wel letterlijk nemen. Het neutrale, houten design past perfect in elke kinderkamer, en is geschikt voor jongens en meisjes en voor alle leeftijden, zolang het maar hoog genoeg hangt.

Als je kindje in zijn wiegje of bedje beweegt, dan gaan de schaapjes zachtjes aan het dansen, waardoor je kleintje aangemoedigd wordt om met de beentjes te trappelen.

Het houten ontwerp is niet alleen heel stijlvol, maar ook nog eens ultra sterkt waardoor het jaren meegaat. Dat het een tijdloos design is, is hier alleen maar een plus!

Bestel de Goki Houten Mobiel – Schaapjes bij de volgende webshops

2. Chicco – Assepoester dansende draaitol

Chicco - Assepoevster dansende draaitol

Chicco staat bekend om haar breed assortiment babyspeelgoed. Ook op vlak van muziekmobielen moeten zij niet onderdoen voor andere merken. Met deze dansende Disney prinses, niemand minder dan Assepoester, kan je je kindje uren vermaken. Wanneer mama of papa (of je koter) op de draaitol drukt, dan gaat Assepoester aan het dansen. Ook de balletjes beginnen dan rond te draaien, alsof het muisjes zijn die het kleed maken. Of hoe ging dat sprookje ook alweer? J

Deze prachtige blauwe draaitol is gemaakt uit kunststof waardoor het heel stevig is en makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Ideaal om kindjes tot één jaar te vermaken!

Bestel de Chicco – Assepoester dansende draaitol bij de volgende webshops

3. Houten mobiel “houten bootjes en kleine vuurtoren”

Small Foot houten mobiel

Een prachtige houten muziekmobiel van Small Foot Company. Deze houten muziekmobiel voor baby’s bestaat uit schattige houten bootjes en een mooie vuurtoren in het midden. Doordat je kindje naar deze houten figuurtjes zal proberen grijpen (let er wel op dat hij of zij er niet echt aan kan), stimuleert het de hand-oog coördinatie van je kleintje en bovendien ook de visuele ontwikkeling.

Plaats het houten muziekmobieltje boven de wieg of het babybedje, zodat je kindje tot rust kan komen door de houten vormpjes, voor het slapen gaan of voor het middagdutje.

Bestel de Houten mobiel “houten bootjes en kleine vuurtoren” bij de volgende webshops

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Om je kindje te helpen tot rust te komen voor het slapengaan, kan je kiezen voor een box muziekmobiel voor boven het bedje of de babybox, eventueel zelfs een elektrische babymobiel met muziek of een muziekmobiel op batterijtjes zodat de figuurtjes vanzelf bewegen en er ook muziek aan te pas komt. Zo’n muziekdoosje voor de boxmobiel zal zelfs de allerkleinsten kunnen vermaken.

Wanneer je een muziekmobiel aanschaft, let dan vooral op de verplaatsbaarheid, zodat je de muziekmobiel zowel voor het wiegje of bedje, de ledikant en de babybox kan gebruiken. Zo kan je kindje op al deze plekken genieten van zachte melodietjes en bewegende figuurtjes en zal elke plek sneller vertrouwd aanvoelen. Ook aan de kinderwagen of in het autostoeltje kan je sommige muziekmobielen bevestigen. Handig toch?

Materiaal

Muziekmobielen of muziekdoosjes voor baby’s bestaan in verschillende materialen. Hierboven in de top 3 beste muziekmobielen kwamen er al enkele houten exemplaren terug. Een houten muziekmobiel is stevig, charmant en tijdloos, waardoor je het, afhankelijke van de figuurtjes natuurlijk, wel wat jaren kan gebruiken om je kleintje te vermaken.

Ook heel mooi in een zacht interieur is een gehaakte muziekmobiel. Een gehaakte boxmobiel is heel charmant en duurzaam. Een gehaakte baby boxmobiel is verkrijgbaar bij verschillende merken, maar natuurlijk nog leuker wanneer deze zelf gemaakt is!

Muziekmobielen voor baby’s komen ook terug in plastic. Deze zijn echte lichtgewichtjes en kunnen makkelijk verplaatst worden. Kunststof muziekmobielen zijn makkelijk te onderhouden doordat ze schoon te maken zijn met een vochtig doekje.

Boxmobielen voor jongens en meisjes bestaan in een heleboel kleurtjes, van neutrale kleuren zoals wit en grijs tot aardige pastelkleurtjes zoals lichtblauw en mintgroen. Een muziekmobiel in het goud kan de babykamer helemaal pimpen. Je hoort het, beste mama en papa, voor ieder wat wils!

Muziekmobiel beste

Merken

Hierboven in onze top 3 noemden we reeds de beste merken van dit moment voor een muziekmobiel of een boxmobiel voor je baby.

Andere bekende babymerken die tal van box muziekmobielen of boxmobielen in het assortiment hebben zijn bijvoorbeeld Little Dutch met de Oceaan muziekmobiel, Tiny Love, Tiamo, Chicco, Woezel en Pip, Jollein, Baby’s Only, Prénatal, Camcam, Nattou, Carinosa, Ukkepuq, Infantino, Skip Hop, Taf Toys en figuurtjes zoals Nijntje of Dirk Draak met hun box muziekmobielen voor baby’s.

Ook bij Hema of Ikea vind je zeker enkele degelijke box muziekmobielen voor je dierbaarste bezit, met wat geluk zelfs goedkoper dan bij de grote merken.

In het kort

Kortom, is je kindje een moeilijke slaper of wil je hem of haar gewoon de mogelijkheid bieden om tot rust te komen voor bedtijd, dan is een baby mobiel met muziek de ideale investering. Een muziekmobiel voor boven de box of het babybedje bestaat in verschillende maten en vormen, maar kies vooral eentje waar jij je goed bij voelt. Belangrijk is dat je de muziekmobiel van je baby hoog genoeg hangt, want kijken mag, aanraken niet J. Met het oog op de veiligheid van je koter natuurlijk!

Wanneer je best een muziekmobiel aanschaft voor je baby? Wel, zelfs de allerkleinsten kunnen zich prima vermaken door naar de vrolijk hangende figuurtjes te kijken. Bovendien zal je kleintje proberen te grijpen waardoor de hand-oog coördinatie gestimuleerd wordt.

Een box muziekmobiel voor je baby is leuk, leerrijk en vooral ook rustgevend. Wat wil je nog meer voor je dierbaarste bezit?