Een pasgeboren baby in huis, dat brengt heel wat zorgen met zich mee. En heel wat luiers. Je kleintje heeft zo’n 12 keer per dag een verschoning nodig, wat neerkomt op zo’n 84 luiers per week. We hoeven je niet te vertellen dat de vuilbak dus dagelijks gevuld geraakt met luiers en de bijbehorende geurtjes. Gelukkig zijn er luieremmers op de markt, specifiek bedoeld om een vuile luier in te deponeren. Deze luieremmers zijn meestal luchtdicht en sommigen verpakken de luier zelfs nog afzonderlijk in een folie wanneer je de luier door de gleuf stopt. Je hoort het: Best wel essentieel met een klein wondertje (of is het monstertje?) in huis.

Het aanbod luieremmers op de markt gaat heel breed, dus we begrijpen heel goed dat je als ouder soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe groot moet een luieremmer zijn, moeten de luiers apart verpakt worden in folie en hoe zit dat dan met de navullingen van deze foliecassettes, en de klep, is die magnetisch of niet, zit er een kinderslot op voor als m’n baby een nieuwsgierige peuter wordt? Allemaal vragen die je je misschien stelt tijdens het zoeken naar de beste luieremmer, want hoe weet je nu welke luieremmer het beste is voor jou en je baby?

Lees snel verder, want wij helpen je graag op weg met onze top vijf beste luieremmers van 2019, 2020 en 2022, kortom, de beste luieremmer op de markt.

Dit zijn de 10 beste luieremmers van 2022

1
Korbell Luieremmer - 15 liter - Wit
9.8
2
Bébé-Jou Luieremmer - Wit
14 l | Meerdere uitvoeringen | Beste multifunctionele luieremmer
BEKIJKEN Bol.com
9.8
7
Ubbi - Luieremmer
8.4
8
Korbell luieremmer - mint
15 l | Wit, Mintgroen, Roze | Beste design luieremmer
BEKIJKEN Bol.com
8.3
10
Luieremmer Large Zilver - Groot - Zonder Navulling - Geschikt voor Pampers en Huggies - Stoma
7.9

5 keer de beste luieremmer van 2022 uitgelicht

1. Korbell Luieremmer

Een pasgeboren baby brengt (vuile) luiers met zich mee. Een heleboel. Deze praktische luieremmer van Korbell is daarom een handig hulpmiddel bij het ‘verschoonritueel’. Het is niet gewoon een vuilbak, maar het voorkomt bovendien dat nare luchtjes zich een weg kunnen banen doorheen de kamer (of het hele huis). You don’t want that 😉

Deze Korbell luieremmer zorgt ervoor dat vuile luiers op een hygiënische manier en vooral geurloos ‘geëlimineerd’ worden, dankzij de handige bediening van de pedaal.

Ook aangenaam bij deze Korbell luieremmer? Het heeft een zeer goede luchtafsluiting, en als kersverse mama en papa zal je beamen dat dat geen overbodige luxe is. De luieremmer heeft een inhoud van 15 liter, wat niet weinig is. Zo hoef je tenminste niet ieder uur naar de afvalcontainer te hollen.

Deze Korbell luieremmer is niet alleen beschikbaar in het wit, maar ook in andere kleuren, zoals de Korbell luieremmer in mint. Wie had ooit gedacht dat een luieremmer zo het interieur kon opfrissen? 🙂

Bestel de Korbell Luieremmer bij deze vertrouwde webshops:

2. Bébé-Jou Luieremmer

Bébé-Jou zorgt er met deze luieremmer met een inhoud van 14 liter voor dat nare geurtjes meteen in de kiem worden gesmoord. De luieremmer heeft namelijk een geweldig goede luchtafsluiting.

bebe jou luieremmer

Bovendien is deze Bébé-Jou luieremmer multifunctioneel, want met de geïntegreerd handgreep kan je hem ook inzetten voor heel andere dingen dan het bewaren van vuile luiers. Je kan er bijvoorbeeld het babybadje mee vullen of leeghalen, waardoor je nooit zwaar hoeft te tillen. Je hoort het al, je gebruikt deze Bébé-Jou luieremmer heel makkelijk als vuilbak, als emmertje of uiteraard gewoon als de luieremmer waar hij oorspronkelijk voor bedoeld was. 

Bestel de Bébé-Jou Luieremmer bij deze vertrouwde webshops:

3. Tommee Tippee Twist & Click Starterpack

Tommee Tippee weet hoe handig een luieremmer kan én moet zijn en daarom ontwierpen zijn de nieuwe Twist & Click luieremmer. Stijlvol, innovatief en vooral geurloos, dus niet voor niets op nummer 3 in onze top 5 beste luieremmers van dit jaar.  

Tommee Tippie ontwikkelde met deze Twist & Click luieremmer de eerste emmer op de markt die elke luier apart inwikkelt en zo nare geurtjes en bovendien ook bacteriën in toom houdt. Win-win toch?

Tommee Tippee

De antibacteriële meerlagige folie ‘killt’ bacterieën voor 99% zodat zij zeker niet meer ontsnappen, want veiligheid en gezondheid komt op de eerste plaats, nog meer dan ooit met zo’n kleine spruit in huis.

De Twist & Click luieremmer van Tommee Tippee heeft plaats voor maar liefst 30 luiers, waardoor je toch nét iets minder vaak naar de afvalcontainer moet hollen. In dit pakket voorziet Tommee Tippee bovendien 6 navulverpakkingen, zodat je toch een tijdje goed zit.

Bestel de Tommee Tippee Twist & Click Starterpack bij deze vertrouwde webshops:

4. KE-Baby Luieremmer

KE-baby kent de ‘struggles’ bij het verschonen van je baby. Handen vol, beweeglijke baby op het verschoningskussen, vuile luier die asap gedeponeerd moet worden… Daarom bieden ze met deze KE-baby luieremmer voor maar liefst 22 luiers per zak een ultrahandig handsfree systeem voor eenvoudig gebruik. Bovendien is een handsfree systeem enorm hygiënisch en ook het feit dat deze luieremmer geurdicht is, is geen overbodige luxe. Toch, mama en papa? J  Dat maakt trouwens deze KE-baby luieremmer ook geschikt als geurdichte afvalcontainer, want je blijft natuurlijk niet eeuwig tussen de luiers zitten (hallelujah!).

KE-Baby Luieremmer

KE-baby hecht belang aan het milieu en doet er daarom een extra rol recycleerbare navulling bij.

Het oog wil uiteraard ook wat. De KE-baby luieremmer heeft daarom een stijlvol ontwerp en is beschikbaar in verschillende kleuren zodat het gegarandeerd bij de babykamer past.

Mama en papa kunnen bovendien de luieremmer veilig op de grond laten staan, ook wanneer je kindje wat ouder wordt en begint te kruipen of te lopen. KE-baby voorziet namelijk een sterke magnetische klep op deze luieremmer en een ingebouwd kinderslot, zodat nieuwsgierige peuterhandjes geen kans krijgen om deze luieremmer te openen.

Bestel de KE-Baby luieremmer bij deze vertrouwde webshops:

5. Tommee Tippee Simplee Sangenic Luieremmer

Op de laatste plaats in onze top 5 van beste luieremmers op de markt, verwelkomen we opnieuw Tommee Tippee.

Tommee Tippee voorziet met deze Simplee Sangenic luieremmer een handig ‘verpakkingsmechanisme’ dat elke luier omtovert in een geurvrij bolletje afval.

Open het deksel en duw het afval door de klep. Wanneer je het deksel sluit is de luier, inclusief nare geurtjes, ‘verdwenen’. Omdat mama en papa niet eeuwig tussen de luiers blijven vertoeven, is deze luieremmer ook ideaal als afvalemmertje op het toilet, voor bijvoorbeeld maandverband. De folie van het afvalzakje onderaan in de emmer is immers bacteriedodend en bewaart afval geurloos.

Tommee Tippee Simplee Sangenic Luieremmer

De klep heeft een sterke veer voor de perfecte luchtafsluiting van zodra je het deksel sluit.

De cassettes voor deze luieremmer van Tommee Tippee kunnen maar liefst 180 luiers verpakken, waardoor je toch zo ongeveer twee weken toekomt met zo’n pasgeborden monstertje in huis 😉

Bestel de Tommee Tippee Simplee Sangenic Luieremmer bij deze vertrouwde webshops:

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een luieremmer?

Een pasgeboren baby in huis, dat staat gelijk aan 10 tot 12 luiers per dag. Nieuwbakken moeders en vaders zullen kunnen bevestigen dat dat getal niet overdreven is. Uiteraard wil je niet voor elke vuile luier naar buiten lopen zodat je deze kan deponeren in de afvalcontainer. Daarom bieden verschillende merken emmertjes aan, speciaal bedoeld om vuile luiers in te gooien. Welke luieremmer je best kiest en waar je vooral op moet letten bij aanschaf van zo’n luieremmertje, doen wij hieronder graag voor jou uit de doeken.

beste luieremmer

Materiaal

Het merendeel van de luieremmers zijn gemaakt van plastic, net zoals de meeste vuilbakjes. Sommige producenten kiezen er dan weer voor om afvalemmertjes of luieremmers van staal te maken. We hoeven je niet te vertellen dat deze steviger zijn, maar bovendien nemen de stalen luieremmers minder snel vieze geurtjes op.

Beide materialen zijn best wel onderhoudsvriendelijk, je kan ze gewoon schoonmaken met wat poetsproduct of azijn.

Werking/ Sluiting

Wil je het aantal keer naar buiten lopen met vieze luiers serieus beperken, dan is een goede sluiting op zo’n luieremmertje echt wel vereist. Van de meeste luieremmers open je het deksel elke keer opnieuw wanneer een nieuwe vuile luier de anderen mag gaan vergezellen. Telkens wanneer je dat doet, ontsnapt er toch een beetje lucht en bijgevolg helaas ook een geurtje. Om dat te vermijden bieden sommige merken ook luieremmers met een gleufje dat bovendien luchtdicht is en daardoor geurloos. Denk maar aan de luieremmers van Tommee Tippee zoals de Twist & Click hierboven of de Simplee Sangenic luieremmer in onze top 5 beste luieremmers van 2022. Ook Diaperchamp heeft verschillende luieremmers die werken met het systeem van een luchtdicht klepje. Deze zijn net wat duurder, maar een geurvrije woonkamer of babykamer is ook wel wat waard J

Let er bij aanschaf ook op of er navulcasettes nodig zijn voor de luieremmer die je kiest. Dat is het geval bij luieremmers die elke luier apart inwikkelen in een (anit-bacteriële) folie, zoals de Simplee Sangenic luieremmer van Tommee Tippee. Belangrijk is dan uiteraard dat deze casettes makkelijk te verkrijgen zijn in een winkel bij jou in de buurt of simpelweg online. We hoeven je immers niet te vertellen hoe vervelend het is om zonder navullingen te zitten? Test vooraf ook of de navulling handig te plaatsen is, je wilt immers geen gedoe net wanneer je je handen vol hebt met je baby en vuile luiers.

Luieremmers die niet werken met een gleufje maar gewoon met een deksel zijn natuurlijk ook geschikt als afvalemmer specifiek voor luiers. Een kleine tip die we wel willen meegeven: Let erop dat je het deksel kan openen met een pedaal, wat zeker geen overbodige luxe is tijdens een verschoonbeurt.

Prijs

Het verschil in prijs zit’m vooral in het systeem en de sluiting, en niet in het materiaal van de luieremmer. Wil je een luieremmer die de vieze luiers apart verpakt zodat geurtjes geen kans krijgen? Dan betaal je uiteraard meer dan voor een luieremmer met een gewoon deksel of met een pedaal.

Waar je best ook rekening mee houdt is de prijs van de navullingen, de zakken of de casettes. Soms vind je een goedkoper model van luieremmer maar blijkt achteraf dat de vullingen dan weer duurder zijn. Nou ja, zo kan goedkoop heel snel duurkoop worden.

luieremmer

Merken/ verkooppunten

Het aantal (baby)merken dat luieremmers aanbiedt is enorm, evenals het belang van een goede, geurloze luieremmer. De bekendere merken met luieremmers in de aanbieding zijn We Too luieremmers, Korbell, Ubbi, Chico en Angel Care. Bovendien noemden we hierboven al Bébé-Jou, Korbell en Tommee Tippee met hun kwalitatieve en luchtdichte luieremmers. Last but not least, heeft Diaperchamp verschillende innovatieve luieremmers in de aanbieding, denk maar aan de Diaperchamp luieremmer One Maxi. Niet alleen de sluiting is anders bij de verschillende merken, sommige babymerken bieden ook alleen compacte en kleine luieremmers aan, anderen begrijpen dan weer het belang van een luieremmer met een grote capaciteit aan vieze luiers.

Je hoeft uiteraard niet bij de grote merken te zijn voor een goede luieremmer, je kan deze ook steeds vinden bij winkels zoals Hema of Blokker, bij Action, Babypark of bij Ikea en Lidl. Deze zijn over het algemeen best kwalitatief, maar de luieremmers met gleuf komen bij deze verkooppunten minder vaak voor, laat staan een echt luierapparaat dat de luiers apart in folie verpakt. Al is de verhouding prijs-kwaliteit hier prima. Pluspunt; Bij winkels als Hema kan je ook steeds de zakken voor de luieremmer verkrijgen.

Wat je als nieuwbakken moeder of vader ook zeker niet mag vergeten, is nakijken waar je terecht kan voor navullingen of casettes. Is dit bij de merken zelf of zoek je er best universele? De meeste bovengenoemde merken bieden uiteraard ook zakken aan, zoals We Too luieremmer zakken, luieremmer zakken van Korbell, luierzakken voor de Twist and Click luierapparaten van Tommee Tippee en ga zo maar door. Ook Angelcare voorziet stevige zakken voor hun luieremmers.

goede luieremmer

In het kort…

Wanneer je een baby op komst hebt, zijn er vanalle spulletjes op je lijstje die je nodig hebt voor de verzorging van je kleine spruit. Vergeet ook zeker niet een luieremmer te kopen, want deze biedt dus de mogelijkheid om luiers geurloos weg te gooien in het emmertje dankzij een handig systeem, enerzijds met een gleuf of anderzijds met een luchtdicht deksel met pedaalbediening. Eender welke je kiest, het belangrijkste is dat de luieremmer, of het nu een kleine of grote is, vooral geurloos is. Door de reviews van andere ouders te lezen of te gaan kijken bij de Consumentenbond, krijg je vaak ook al een goed beeld van de luieremmer waar jouw oog op is gevallen.