Mama of papa worden wilt niet zeggen aan huis gekluisterd zitten, al beseffen we wel dat de deur uitgaan met een pasgeboren baby niet altijd heel handig is. Om verplaatsing makkelijker te maken voor jezelf en je kindje, ga je op zoek naar de beste wandelwagen, beste kinderwagen of beste buggy van dit moment.

Ga je voor een compacte buggy die je makkelijk overal mee naartoe kan nemen, zoek je een duo kinderwagen voor een tweeling of een duo kinderwagen om zowel je baby als je peuter makkelijk tegelijk te vervoeren? Een inklapbare buggy voor je peuter of een opvouwbare kinderwagen is altijd handig als je ook regelmatig op verplaatsing gaat wandelen. Je moet het ding immers in de kofferbak van je wagen krijgen en er weer uit.

Welk merk van kinderwagen je kiest voor je baby, of je nu een luxe, dure kinderwagen wil voor je meisje of jongen, of een antieke kinderwagen met veel charme, alles hangt af van persoonlijke voorkeur en stijl natuurlijk, ook al zijn er een paar universele eigenschappen die je liefst wel hebt bij de buggy of kinderwagen die je aankoopt.

Maar wat is nu de beste buggy of waar moet je op letten bij de aanschaf van een kinderwagen? Wij leggen het je graag uit in dit artikel over de best geteste kinderwagens van de afgelopen jaren. You can thank us later! 🙂

Dit zijn de 10 beste kinderwagens van 2022:

5 keer de beste kinderwagen uitgelicht

1. Hauck Shopper SLX Trioset Kinderwagen

Hauck weet wat goed is in de wondere wereld van baby’s en dat tonen ze des te meer met deze Hauck shopper 3 in 1 kinderwagen voor pasgeboren baby’s en voor net wat oudere kindjes. Ze staan dus niet voor niets op nummer één in onze top 5 best geteste kinderwagens van het moment. Het is zowat de beste kinderwagen 3 in 1 van 2020 en 2022.

Deze kinderwagen trioset van Hauck bestaat uit een kinderwagen uiteraard, een autostoeltje en een buggy. Heel handig voor dagdagelijks gebruik, want geef toe, mama en papa, je wilt je kindje toch overal mee naartoe nemen en liefst op een zo gemakkelijke mogelijke manier?

Onderaan de kinderwagen is er een opbergmand voor alle nodige babyspullen (of die van jezelf natuurlijk), want iedereen weet dat een baby ook een hoop materiaal met zich meebrengt, ook op verplaatsing. Aan het handvat is een ‘accessoire blad’ zodat je de belangrijkste spullen altijd meteen bij de hand hebt.

Hauck voorziet bij deze goede kinderwagen een handig Easy-fixsysteem zodat alle onderdelen makkelijk te vervangen zijn. De voorwielen zijn vergrendelbaar, alsook de rem zodat je er zeker van bent dat je kinderwagen of buggy steeds stabiel blijft staan, ook op aflopende ondergronden.

De autostoel van deze Hauck 3 in 1 kinderwagen set werkt met een driepuntsgordel en heeft bovendien zijbescherming. De hoes kan je makkelijk uitnemen om schoon te maken, net zoals de overkapping.

Voor het comfort van je kindje, ook buitenshuis, heeft deze Hauck buggy een verstelbare rugleuning en een verstelbare voetensteun. De buggy zelf werkt met een vijfpuntsgordel.

Je hoort het, met deze Hauck 3 in 1 kinderwagen en buggy zit je zeker goed, of zit je kindje toch zeker goed 🙂

Bestel de Hauck Shopper SLX Trioset kinderwagen bij deze vertrouwde webshops:

2. Quinny Moodd Kinderwagen

Deze ultramoderne wandelwagen van Quinny in de uitgave Moodd 3 is superpraktisch en gemakkelijk voor dagdagelijks gebruik.

De Quinny Moodd 3 wandelwagen geeft je dankzij de mogelijkheid tot opvouwen de nodige flexibiliteit met een kind in huis. Zo neem je de wandelwagen makkelijk mee in de auto om op verplaatsing te gaan wandelen. Om de Quinny Moodd kinderwagen weer te ontvouwen druk je gewoon op de knop en seconden later staat er weer een volledige, veilige kinderwagen voor je.

Dankzij de verstelbare zitting kan je kiezen of je je kindje wilt laten rondkijken of dat je zelf je kleintje in het oog kan houden tijdens de wandeling. Een zachte vering op de wielen zorgen voor comfortabele wandeling voor je kindje. Bovendien zit je baby goed in de wandelwagen dankzij de verstelbare voetsteun.

De wandelwagen van Quinny komt met zonnekap en regenhoes zodat jullie voorzien zijn op alle mogelijke weersomstandigheden. Ook een boodschappenmand mag niet ontbreken. Enkele accessoires zijn apart te verkrijgen, namelijk een autozitje van Maxi Cosi of de opvouwbare kinderwagenbak van Quinny, zo kan je het geheel volledig aanpassen op jouw behoefte, de kinderwagen is al voorzien op aanpassingen dus dat is mooi meegenomen.

Een reiswiegje en een autostoeltje zijn bovendien ook nog apart verkrijgbaar, om de kinderwagen set van Quinny compleet te maken.

Bestel de Quinny Moodd kinderwagen bij deze vertrouwde webshops:

3. Maxi Cosi Mura Plus 3

Misschien wel het bekendste merk op vlak van kinderwagens, autostoeltjes, buggy’s en dergelijke? Maxi Cosi, op nummer 3 in onze lijst van beste wandelwagens, geeft ouders alles wat ze kunnen dromen op vlak van vervoer en verplaatsingen met je baby’tje of kindje.

Deze Maxi Cosi Mura Plus 3 is een robuuste kinderwagen die alle comfort biedt dat je baby en jij nodig hebben, voor urenlang wandelplezier.

De wandelwagen is geschikt voor pasgeboren baby’s tot kindjes op kleuterleeftijd, dankzij de aparte kinderwagenbak/ reiswieg met een zacht matrasje. Buiten het matrasje wordt de kinderwagenbak geleverd met een dekzeil en een regenscherm, waardoor je kindje beschermd wordt tegen regen en wind. Wanneer je kleintje wat ouder wordt, kan je hem of haar makkelijk blijven vervoeren in deze Maxi Cosi Mura Plus 3 als buggy. Zo kan je kleine kapoen flink rechtop zitten en rondkijken tijdens de wandeling.

Gebruik je deze Maxi Cosi als buggy of als wandelwagen, dankzij de grote zonnekap is je baby op elk moment beschermd tegen schadelijk UV-licht. Je kan de zitting zo positioneren dat je kindje naar je toe zit of net van je af.

Deze Maxi Cosi is trouwens ook het flexibele reissysteem dat je nodig hebt met een kleintje in huis, dankzij het apart verkrijgbare autostoeltje voor je baby. De adaptors op de wandelwagen zorgen ervoor dat de buggy en de autostoel perfect compatibel zijn met elkaar.

Vouw deze Maxi Cosi Mura Plus 3 kinderwagen gemakkelijk op zodat je deze mee kan nemen in de auto voor langere verplaatsingen.

Ook handig om te weten: Je neemt de zachte, comfortabele stof heel makkelijk af zodat je deze netjes kan onderhouden en zodat jullie dus altijd prima voor de dag komen.

Bestel de Maxi Cosi Mura Plus 3 kinderwagen bij deze vertrouwde webshops:

4. Joovy Zoom 360 Ultralight Jogging

Voor de sportievere mama’s en papa’s is er deze Joovy Zoom 360 Ultra Light kinderwagen, speciaal bedoeld voor tijdens het joggen, want het is moeilijk te combineren, toch mama’s en papa’s? Het leven met een baby in huis en zelf in vorm blijven? Omdat het voor jullie beide best wel ontspannend kan zijn om samen te gaan joggen, ontwierp Joovy dus deze eenvoudige maar ultrasterke en stijlvolle kinderwagen.

De kinderwagen weegt slechts 12kg, wat het heel soepel en wendbaar maakt. Dankzij de grote achterwielen hoef je zelfs niet op verharde weg te joggen, want ook oneffen terein en zandweggetjes vormen geen uitdaging voor deze Zoom360 kinderwagen. Het voorwiel kan bovendien ontgrendeld worden waardoor draaien heel soepel gaat. Met deze kinderwagen is de wendbaarheid top, scherpe bochten krijgen jou niet klein.

De kinderwagen is geschikt voor kindjes tot 35kg. De grote zonnekap zorgt ervoor dat je kindje altijd netjes beschermd is tegen de zon, maar ook tegen wind of regen doordat je het volledig kan sluiten. Door het plastic raampje kan je je kleintje nog wel continu in de gaten houden.

Uiteraard heb je altijd wat spulletjes nodig wanneer je de deur uitgaat en ook daar heeft Joovy met deze Zoom kinderwagen aan gedacht. Er is namelijk een drankhouder en een ritsvakje voor jouw eigen spulletjes. Een bandenpomp zodat zachte banden jullie nooit moeten tegenhouden mag uiteraard ook niet ontbreken.

De kinderwagen heeft een autostoeladapter zodat je de meeste autostoelen er gewoon kan inklikken. Zo kan zelfs je baby al mee gaan ‘joggen’ als hij nog heel klein is.

Je vouwt deze Zoom360 kinderwagen van Joovy heel compact op zodat je het makkelijk in de auto kan laden, waardoor lopen op verplaatsing geen ‘struggle’ meer kan zijn.

Bestel de Joovy Zoom 360 Ultralight Jogging kinderwagen bij deze vertrouwde webshops:

5. Xadventure Combi Inspire

Een combinatie kinderwagen van Xadventure, ideaal voor pasgeboren baby’s maar ook voor kindjes tot een jaar of 3. Deze kinderwagen heeft bovendien een wandelwageninzet, dat je ook nog eens kan omvormen tot reiswiegje. Zo heb je alles wat je nodig hebt gewoon bij de hand met deze Xadventure Combi Kinderwagen Inspire. Bovendien wordt ook een autostoeltje meegeleverd inclusief de adapters om deze te bevestigen. Een voetendekje zit er ook nog eens bij, zodat je kindje steeds heel comfortabel kan liggen in het reiswiegje of de wandelwagen. Een regenhoes of een matrasje voor in het reisbedje dienen wel apart aangekocht te worden, moest je dat nodig vinden.

De kinderwagen is gemaakt met een aluminium frame waardoor het ultrastevig is en ook nog eens heel compact op te vouwen.

Omdat je ook niet zonder spulletjes de deur uit kan met een baby, zit er een boodschappenmandje aan deze Xadventure Combi kinderwagen. Zo berg je makkelijk al je materiaal op, of kan je even snel een boodschap gaan doen tijdens de wandeling.

Bestel de Xadventure Combi Inspire kinderwagen bij deze vertrouwde webshops:

Waar moet je op letten bij aankoop van een goede kinderwagen.

Als aanstaande mama en papa zijn er heel wat zaken die je in huis moet halen en dat is zeker niet anders voor een kinderwagen, wandelwagen of buggy. Er zitten heel wat verschillen in wandelwagens op de markt, dus wil je echt de beste wandelwagen of beste kinderwagen van 2019, van 2020 en van 2022 voor je kindje scoren, dan zijn er wel wat zaken die je in gedachten moet houden tijdens je zoektocht naar de best geteste wandelwagen of buggy. Lees snel verder.

Vijf groepen kinderwagens

Kinderwagens of wandelwagens worden opgedeeld in vijf grote groepen. Zo zijn er combiwagens, wandelwagens, buggy’s, duowagens en kinderwagens. We begrijpen goed dat je door de bomen het bos al niet meer ziet, maar het belangrijkste om te onthouden is dat vele ouders kiezen voor een combiwagen voor hun kindje, omdat deze om te bouwen zijn waardoor je het zowel voor je pasgeboren baby kan gebruiken als voor wanneer je kindje de peuterleeftijd bereikt. Bovendien voorzien de meeste combi kinderwagens ook een systeem om een autostoeltje te monteren, eventueel met een aparte adapter.

De grootste verschillen tussen de andere vier groepen hebben vooral te maken met de leeftijd van je kindje. Een kinderwagen is bedoeld voor pasgeboren baby’s. Je legt je baby in het (reis)bedje van de kinderwagen en houdt bovendien onderaan nog ruimte over om wat spullen in op te bergen. Het reisbedje kan je makkelijk van de kinderwagen afhalen zodat je je kindje ook zo kunt verplaatsen.

Een wandelwagen daarentegen is bedoeld voor wat oudere kindjes, van zodra ze zelfstandig kunnen zitten. Wandelwagens zijn best groot en zwaar, vrij robuust en daardoor ook wel stevig, waardoor je ze een vrij lange periode kan gebruiken, ook voor peutertjes. Een buggy is bedoeld voor dezelfde leeftijdscategorie als een wandelwagen, maar is kleiner, compacter en meestal ook goedkoper.

Tenslotte noemden we hierboven ook nog de duowagens. Deze zijn ideaal voor twee kindjes van dezelfde leeftijd of zelfs van verschillende leeftijden, zodat je een baby en een peuter in dezelfde kinderwagen kan vervoeren. Wanneer je een tweeling verwacht, is een duowagen, liefst ook nog als combiwagen, geen overbodige luxe. Een duocombiwagen als kinderwagen voor een tweeling laat toe twee reiswiegjes naast elkaar te monteren. Wanneer je twee kapoentjes dan weer wat ouder worden, tover je deze kinderwagen makkelijk om tot wandelwagen voor je tweeling.

Om samen te vatten, met een kinderwagen 3 in 1 doe je misschien wel de beste koop, zeker wanneer je eerst nagaat welke kinderwagen het beste is, of het beste getest is door de consumentenbond. Krijg je een tweeling, dan ga je uiteraard op zoek naar de beste duo buggy, de beste tweeling buggy of uiteraard de beste duowagen op de markt, liefst ook in combiwagen.

Veiligheid

Uiteraard staat voor kersverse mama’s en papa’s veiligheid altijd op de eerste plaats, ook wat betreft kinderwagens. De nieuwste kinderwagens op de markt en de best geteste wandelwagens van 2020 of 2022 voldoen natuurlijk allemaal aan de Europese norm. Daarbuiten zijn er ook nog enkele zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een kinderwagen of wandelwagen voor je baby.

Je wilt namelijk dat je kindje goed vastzit in de wandelwagen, door middel van de gespjes of riempjes van een driepunts-of vijfpuntstuigje. Bovendien is een dubbele beveiliging tegen inklappen best handig en een vergrendeling van de voorste wielen en de rem. Zo kan je kiezen of je het voorste wiel laat meedraaien voor extra wendbaarheid of dat je deze vastzet. De rem kunnen vastzetten is een must, je wilt immers niet dat de kinderwagen en je baby zonder jou aan het rollen gaan. Een goede vering op de wielen verzekert je kindje van comfortabele wandelingen zonder al te veel schokken.

Gemak

Welke wandelwagen of kinderwagen je koopt voor je baby of peuter, hangt veel af van wat jij ermee wil gaan doen. Ga jij elke dag op wandel of zelfs joggen, dan moet je daar ook rekening mee houden bij de aankoop van een kinderwagen. Zoals in onze top 5 hierboven reeds gezegd zijn er trouwens specifieke kinderwagens om mee te gaan joggen, zoals de Joovy Zoom360.

Ga je geregeld op verplaatsing met je baby, kies dan voor een kinderwagen die makkelijk in te klappen of op te vouwen is. Bovendien kan het handig zijn om een licht model in huis te halen, want je moet het natuurlijk wel makkelijk in de kofferbak krijgen. Gebruik je soms het openbaar vervoer, dan is een lichte buggy ook best handig. Laat je trouwens goed informeren over het inklappen en weer uitvouwen van de kinderwagen. Gaat dit gemakkelijk, heeft de kinderwagen uitgevouwen ook een beveiliging?

Vervolgens dien je in te schatten waar je vaak gaat wandelen. Op verharde ondergrond of ook op zandweggetjes en ruigere ondergronden? Grotere banden zorgen ervoor dat de kinderwagen geschikt is voor een oneffen ondergrond. Kies bovendien voor foam-of schuimbanden in de plaats van gewone luchtbanden voor een kinderwagen als je een lekke band ten allen tijde wilt vermijden. Ga je vaak ‘off road’ met je baby, dan zet je best de zoektocht in naar de beste all terrain kinderwagen op de markt.

Comfort

Een kinderwagen of wandelwagen voor je baby heeft best een verstelbare rugsteun en verstelbare voetensteun. Heeft je kindje af en toe last van reflux, dan is het belangrijk dat ook het reiswiegje in de kinderwagen van je baby een beetje hoger kan gezet worden aan de kant van het hoofdje. Een goede ventilatie van de kinderwagen is bovendien ook nodig zodat de kinderwagen niet vochtig wordt.

Voor je kindje is het prettig als het zitje van de wandelwagen van rijrichting kan veranderd worden. Zo wissel je makkelijk af en kan je kindje af en toe in de rijrichting kijken en af en toe naar mama of papa kijken.

Voor het comfort van mama en papa is een opbergmand onderaan de wandelwagen geen overbodige luxe, zo heb je altijd de nodige spulletjes bij de hand.

Accessoires

Je hebt het in onze top vijf van beste kinderwagens of wandelwagens voor je baby ook al kunnen lezen; Er worden tal van accessoires meegeleverd of er zijn er apart te verkrijgen voor een kinderwagen. Ga je de kinderwagen gebruiken voor je pasgeboren baby, dan heb je uiteraard een reiswiegje nodig waar je kleintje rustig in kan slapen. Een wandelwagen heeft dan weer een aparte adapter voor een autostoel die je erbij kan verkrijgen. Voetenzakken maken elke uitstap voor je kindje zeer aangenaan, ze houden je dierbaarste bezit zalig warm. Wil je bovendien broer of zus ook nog mee op stap nemen, dan is een meerijdplankje zeker een goed idee. De meerijdplankjes van Stokke zijn universele meerijdplanken en dus compatibel met zowat elke kinderwagen.

Een universele regenhoes en een zonneklep of kinderwagen parasol beschermen je kindje ook tijdens wandelingen in de kinderwagen of buggy tegen alle weersomstandigheden. Tassenhaken aan de kinderwagen zijn dan weer handig voor mama of papa.

Merken

Zowat elk babymerk heeft goede kinderwagens op de markt. De beste kinderwagens koop je bij merken zoals Bugaboo, Koelstra, Maxi Cosi, Dubatti, Mima, Yoyo, Easywalker, Mio Amore, Bebecar en Cangaroo.

Hierboven in onze top 5 beste kinderwagens van het moment noemden we al de Quinny kinderwagens, een wandelwagen van Hauck en Maxi Cosi. Quinny heeft buiten de Moodd kinderwagen ook nog de Quinny Speedy kinderwagen en de Quinny Zapp buggy. Andere specifieke kinderwagens die er vaak uitspringen voor ouders zijn de Dubatti One e3 kinderwagen, de Maxi Cosi wandelwagen, de buggy van Kinderkraft en de Joolz Geo 2 die je liefst allemaal wel in aanbieding koopt 🙂 Kwaliteit kost geld natuurlijk…

Buiten de gespecialiseerde babymerken of kindermerken voor kinderwagens, zoals ook nog Urban Jungle, Egg, Cybex, Baninni, Vista, Mamaloes, Uppababy, Babypark en Mutsy met hun wandelwagens, zijn er enkele merken waarvan je niet zou verwachten dat zij kinderwagens voor je baby op de markt hebben. Denk maar aan Aston Martin kinderwagens, wandelwagens of kinderwagens van Mercedes en van Volkswagen. Ook de luxe merken zoals bijvoorbeeld Versace hebben een kinderwagen in hun aanbod.

De kinderwagens, wandelwagens of buggy’s van deze merken koop je allemaal in de babygroothandel, online via hun webshop of gewoon bij bol.com.

Ook bij Hema vind je zo nu en dan een buggy in de aanbieding en ook bij Baby Dump zal je niet lang moeten zoeken om de beste wandelwagen of buggy voor je kindje te kopen. Weet je niet goed waar je moet beginnen met zoeken naar een goede kinderwagen, dan kan je misschien eens kijken op Marktplaats?

De consumentenbond geeft ook altijd graag wat meer uitleg over de beste kinderwagens of de best geteste buggy’s en uiteraard ook waar je deze kan aankopen.

In het kort…

Je hoort het, een heleboel zaken om rekening mee te houden wanneer je de beste kinderwagen van het moment wil scoren. Ga na in welke omstandigheden jij en je baby de wandelwagen of kinderwagen het meeste willen gaan gebruiken en stem de eigenschappen en accessoires daarop af. Wil je meer tips en échte reviews lezen, kijk dan zeker even bij de Consumentenbond wat zij schrijven over de beste kinderwagen van 2020 of van 2022. Zo ben je altijd verzekerd van een goede aankoop.