beste kinderstoel

Beste kinderstoel van 2022

Ben je aan het aftellen tot je baby er eindelijk is en zit je dus volop bezig met de voorbereidingen en aankopen om je kleintje zo goed mogelijk te verwelkomen? Vergeet dan ook zeker niet te denken aan een goede kinderstoel voor je baby.

Een kinderstoel zorgt ervoor dat je kleintje, vasn zodra hij of zij rechtop kan zitten, kan deelnemen aan heel wat activiteiten van het gezin, denk maar aan gezellig mee aan tafel zitten voor het ontbijt of diner.

Kinderstoelen bestaan in verschillende maten en materialen, designs, met verschillende accesoires en voor verschillende leeftijden. We begrijpen dus dat je als kersverse (of aanstaande) mama of papa vaak niet meer weet waar je nu precies op moet letten. Wel, laten we stellen dat veiligheid zowat het allerbelangrijkste is bij elk product dat je aanschaft voor je dierbaarste bezit. Omdat er daarbuiten nog enkele dingen zijn waar je best op let bij aanschaf van een goede kinderstoel of goede babystoel, helpen we je graag op weg in dit artikel.

Wat je bovendien ook kan helpen in je zoektocht naar de beste kinderstoel voor jouw gezin, is gaan kijken naar de best geteste kinderstoelen door de Consumentenbond. Je weet dat zij je geen blaasjes wijsmaken. Reviews van ‘collega-ouders’ kunnen ook veel zeggen uiteraard, maar om te beginnen: Lees snel verder!

Dit zijn de 10 beste kinderstoelen van 2022

1
Hauck Sit 'n Relax Kinderstoel - Friend
Materiaal: Kunststof | Inklapbaar | Beste kinderstoel 2021
BEKIJKEN Bol.com
9.9
2
Topmark Jess Kinderstoel - Silver
9.9
6
Safety 1st Kanji Kinderstoel - Grijs
Materiaal: Kunststof | Inklapbaar | Beste goedkope kinderstoel
BEKIJKEN Bol.com
8.7

5 keer de beste kinderstoel van 2022 uitgelicht

1. Hauck Sit ‘n Relax Kinderstoel – Friend

Bij Hauck weten ze wat goed is, ze staan immers niet voor niets op nummer één in onze top 5 van beste kinderstoelen. Deze Sit’n Relax van Hauck is geschikt voor pasgeboren baby’s maar groeit als het ware mee met je kleintje tot ze 15kg wegen.

De Sit’n Relax kinderstoel van Hauck is verstelbaar, waardoor je baby altijd goed mee aan tafel kan zitten, dankzij de 7 verschillende hoogtes. Bovendien is de rugleuning aanpasbaar, je kan het namelijk achterover zetten zodat je kindje uiterst comfortabel ligt.

Omdat voor mama en papa enkel het beste goed genoeg is (voor hun baby’tje), zet Hauck volledig in op ergonomie en comfort met de brede zitting van de kinderstoel. Bovendien is je moeder-of vaderhartje altijd gerust want de 5-puntsgordel houdt je kleine spruit veilig in zijn stoeltje, ook wanneer je een seconde de andere kant op kijkt. Dankzij de plastic houder met hoge rand kan je kindje makkelijk mee-eten aan tafel zonder dat hij zijn spulletjes eraf kan gooien (of hij moet al hard zijn best doen), je plaatst er gewoon zijn eigen bekertje en bordje op tijdens het voedingsmoment. Bovendien kan het tafeltje makkelijk schoongemaakt worden door het los te klikken.

Ook voor kindjes die al wat ouder zijn is deze stoel geschikt om in te eten of om in te spelen. Onder het zitje is een opbergmand voorzien om het speelgoed of andere spulletjes in te bewaren.

Je verzet de Sit’n Relax van Hauck heel makkelijk dankzij de monteerbare wieltjes en wanneer je plaats te weinig hebt vouw je hem ook nog eens heel snel op.

Bestel de Hauck Sit ‘n Relax kinderstoel bij deze vertrouwde webshops:

2. Topmark Jess Kinderstoel – Silver

Topmark denkt met deze Jess kinderstoel aan alles: Je kan deze babystoel immers thuis gebruiken, maar ook makkelijk demonteren dankzij de buizenconstructie om het geheel mee te nemen op vakantie of naar oma en opa voor een dagje verwennerij.

Dit kinderstoeltje is geschikt voor kindjes van 6 maanden tot 36 maanden, met 15kg als maximum gewicht. Door de poten (voor een stuk) en het tafelblad te verwijderen, vorm je de kinderstoel om tot een laag stoeltje voor oudere kindjes, boven de 36 maanden. Zo wordt deze babystoel de ideale plek om naar hun favoriete tv-show te kijken.

Omdat de veiligheid van je dierbaarste bezit natuurlijk het belangrijkste is, voorziet Topmark een vijfpuntsveiligheidsgordel bij deze kinderstoel mét gordelbeschermers.

Plaats te weinig? Dan klap je de kinderstoel toch gewoon op zodat je het heel compact kan opbergen.

Het harde plastic van het tafelblad, met anti-slip bovenlaagje trouwens, is heel makkelijk in onderhoud, want je kan het gewoon met een vochtig doekje schoonmaken. Geen overbodige luxe, dat weet je als nieuwbakken moeder en vader 🙂

Bestel de Topmark Jess kinderstoel bij deze vertrouwde webshops:

3. Bumbo Multi Seat Kinderstoel

Bumbo Multi Seat kan gezien worden als het ultieme 3-fasen kinderstoeltje. Het is namelijk een kinderstoel, een eetstoel én een stoelverhoger tegelijk.

Van zodra je baby zelfstandig leert zitten, kunnen jullie genieten van dit kinderstoeltje, tot de leeftijd van ongeveer 3 jaar (of 15kg).

Het tafelblad is superhandig als je kindje wilt spelen of wanneer het etenstijd is, maar uiteraard kan je het ook afnemen van de kinderstoel en achteraan vastklikken voor wanneer je het even niet nodig hebt.

Voor je baby’s veiligheid is het stoeltje, dat in hoogte verstelbaar is, voorzien van een driepuntsgordeltje. Je past deze Bumbo Multi Seat kinderstoel makkelijk op zowat elke eetkamerstoel dankzij de verstelbare bevestigingsriemen.

Wanneer je kindje wat ouder wordt, kan je makkelijk de verkleiner uit het kinderstoeltje nemen zodat hij of zij iets meer ruimte krijgt om aangenaam te zitten. Bovendien berg je de verkleiner van de babystoel op in het stoeltje zelf, zodat deze zeker niet zoek raakt tussen al die babyspulletjes.

Bestel de Bumbo Multi Seat Kinderstoel bij deze vertrouwde webshops:

4. Titaniumbaby Kinderstoel deluxe

Titaniumbaby staat op nummer vier in onze top vijf beste babystoelen met deze deluxe kinderstoel die makkelijk verstelbaar is in hoogte in maar liefst 7 verschillende posities. Bovendien kan de voetsteun aangepast worden en kan uiteraard het blad eraf gehaald worden voor na etenstijd of om het makkelijker schoon te maken.

Gebruik je de kinderstoel niet alleen thuis, maar ga je ook graag eens op visite of zelfs op vakantie, dan is het goed om weten dat de Titaniumbaby babystoel heel compact op te vouwen is voor in de auto. De achterkant van de kinderstoel heeft wieltjes, zodat je deze makkelijk verplaatst, zelfs als je kleintje erin zit. De voorste pootjes hebben dan weer een antisliplaagje waardoor de babystoel heel stabiel blijft staan, want safety first toch? Om diezelfde reden is de kinderstoel uiteraard voorzien van een 5-puntsgordel.

Deze uiterst goede kinderstoel van Titaniumbaby is geschikt voor kindjes van 6 tot 36 maanden.

Heeft je baby genoeg gespeeld of gegeten, dan kan je makkelijk de rugleuning verstellen zodat je kindje bijna kan liggen in de kinderstoel. Tijd voor een dutje? Dankzij de heerlijk zachte bekleding is de kinderstoel dus ook geschikt om een beetje te soezen, voor wanneer mama en papa écht te lang aan tafel blijven kletsen ;-).

Bestel de Titaniumbaby Kinderstoel deluxe bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com
niet op voorraad
BEKIJKEN

5. Kekk Stoelverhoger met eetblad

Ook op nummer 5 in onze lijst van beste kinderstoelen een babystoel dat je vastmaakt op zowat elke keukenstoel door middel van het voorziene harnas. Zo zit je kindje altijd veilig mee aan tafel, samen met mama en papa. Doordat het babystoeltje verstelbaar is in twee hoogtes, zit je kindje altijd perfect op hoogte, ongeacht de hoogte van de keukenstoel.

Wil je je kleintje niet alleen thuis mee aan tafel laten zitten, maar bijvoorbeeld ook op vakantie, dan is deze Kekk stoelverhoger ideaal want je klapt het makkelijk in zodat je het stoeltje compact kan vervoeren. Bovendien kan je deze Kekk babystoel ook op de grond plaatsen zodat je kindje daar gewoon al zittend kan spelen of samen met mama en papa boekjes kan lezen. Dankzij de armleuningen en de ergonomische rugsteun staat dit babystoeltje van Kekk garant voor uren speelplezier mét de juiste ondersteuning voor het rugje.

Bovendien is het makkelijk schoon te maken, want je weet dat dat geen overbodige luxe is met zo’n kleine boef in huis. Je neemt gewoon een vochtig doekje en het stoeltje kan er weer even tegen.

Omdat de veiligheid van je baby uiteraard op de eerste plaats komt, dacht Kekk aan een 5-puntsgordel. Zo ben je altijd verzekerd van een veilig speel-of eetmoment.

Bestel de Kekk Stoelverhoger met eetblad bij deze vertrouwde webshops:

Kekk Stoelverhoger met eetblad

Waar moet je op letten?

Toegegeven, een kinderstoel is zo handig en van zodra je merkt hoe makkelijk het is voor de speel-en voedingsmomenten en om je kindje gewoon mee aan tafel te zetten, zal je niet snel meer zonder kunnen. Daarom wil je natuurlijk een kinderstoel die lang meegaat en waar je op kan vertrouwen. Hierbij enkele dingen waar je op moet letten, wil je de beste kinderstoel op de markt scoren voor jouw dierbaarste bezit.

Veiligheid

Handig, dat is het zeker, zo’n kinderstoel waarme je kindje mee aan tafel kan zitten, maar natuurlijk wil je als mama of papa wel dat het volkomen veilig gebeurt.  Let er dus zeker op dat het stoeltje dat je aanschaft voldoet aan de Europese veiligheidsnorm. Bovendien is het heel belangrijk om pas een kinderstoel te gaan gebruiken vanaf wanneer je kindje zelfstandig rechtop kan zitten.

De meeste kinderstoelen voor je baby hebben gelukkig veiligheidsriempjes. Dat is wel nodig om je kleine spruit op z’n plek te houden. Een vijfpunts riemsysteempje is het veiligste, omdat je baby zo het beste vastzit. Wordt je kindje al wat ouder, dan kan een driepuntsgordeltje ook voldoende zijn. Gesp je kindje altijd vast, ook al zet je hem of haar maar twee minuutjes in het stoeltje.

Om de veiligheid van de allerkleinsten te garanderen, voorzien de meeste merken een stoelverkleinertje bij de babystoel, dat je kan verwijderen van zodra je kindje perfect in het stoeltje zelf past.

Tenslotte is stabiliteit nog een belangrijk punt. Door de kinderstoel altijd op een vlakke en stabiele ondergrond te plaatsen, ben je gerust dat deze perfect blijft staan. Zorg er bovendien voor dat je kleine kapoen zich niet kan afzetten tegen de tafel waardoor de babystoel mogelijks omvalt. Want zoiets wil je ten allen tijde vermijden natuurlijk!

Materiaal

Je weet dat een een klein wondertje in huis ook wonderbaarlijk kan knoeien en daarom is het belangrijk dat je zijn of haar spulletjes makkelijk kan onderhouden en schoonmaken. Het materiaal van kinderstoeltjes maakt daarin een groot verschil. Er zijn babystoelen beschikbaar voor je kind in allerlei soorten kunststof, kinderstoelen in hout en zelfs in metaal. Kunststof kinderstoelen zijn makkelijk schoon te maken met een vochtig doekje, net als de exemplaren in metaal of aluminium. Houten kinderstoelen zijn dan weer heel stevig en gaan lang mee, maar zijn iets moeilijker schoon te maken met een nat doekje. De keerzijde daarvan is: Ze passen wel perfect in elk interieur en in elke kinderkamer. Tegenwoordig zijn er zelfs kinderstoelen verkrijgbaar in Rotan, zodat de babystoel niet moet onderdoen voor de andere meubelstukken in een ‘bohemian’/ Ibiza interieur. Het ultieme vakantiegevoel in huis.

Leeftijd

Op vlak van kinderstoelen hangt veiligheid volledig samen met leeftijd. Het is immers heel belangrijk dat je je kindje pas in een kinderstoel mee aan tafel laat zitten van zodra hij of zij volledig zelfstandig rechtop kan zitten. Dat is ongeveer vanaf 6 maanden, wat over het algemeen ook de aanbevolen minimum leeftijd is voor baby’s in een babystoel. De maximumleeftijd is volledig afhankelijk van het soort kinderstoel en het merk van de kinderstoel dat je kiest. Zo zijn de meeste kinderstoelen geschikt voor kindjes tot 3 jaar, maar meestal wordt de uiterste leeftijd eerder aangeduid in gewicht, meestal maximum 15kg.

Zoals je in onze top 5 van beste babystoelen van dit jaar al kon zien, zijn er ook stoelen die ‘meegroeien’ met je kleintje. Ze zijn dan volledig aanpasbaar en beschikken over verschillende accessoires en onderdelen zodat de stoel aangepast en uitgebreid kan worden. De zitting bijvoorbeeld kan aangepast worden, mede dankzij een stoelverkleiner die vaak bijgeleverd wordt. Bovendien is het veiligheidsriempje ook verstelbaar, zodat je ook wat oudere kindjes toch nog veilig kan vastmaken in de babystoel.

Accesoires

Hierboven vertelden we je al dat er ook meegroei kinderstoelen bestaan. Om meegroei babystoelen mogelijk te maken, vraagt dat uiteraard wat geknutsel en wat aanpassingen bij de kinderstoel. Daarom bestaan er accessoires bij de meeste kinderstoelen voor baby’s. Denk maar aan een stoelverkleiner. Een stoelverkleiner voor je kinderstoel kan heel handig zijn als je kindje al rechtop kan zitten maar de kinderstoel nog aan de grote kant is. Dat kan je dus heel makkelijk oplossen door een tijdje de zitverkleiner in je babystoel te gebruiken. Bovendien maakt dat de kinderstoel voor de allerkleinsten veel veiliger.

Ook verkrijgbaar voor vele merken van kinderstoelen: Een babyset of newborn set. Dat is als het ware een zitje dat je eenvoudig bevestigd op de kinderstoel, waardoor ook je pasgeboren baby al van de kinderstoel kan genieten. Jullie hoeven dus niet te wachten tot je kindje zelfstandig rechtop kan zitten. Het welgekende kinderstoeltje van Tripp Trapp heeft bijvoorbeeld zowel een newborn set als een babyset. De babyset van Tripp Trapp voor de Tripp Trapp kinderstoelen is trouwens het meest verkochte accessoire bij een kinderstoel. De baby set is ideaal voor kindjes die al wel rechtop kunnen zitten, maar die toch nog wat meer ondersteuning kunnen gebruiken.

Nog een felbegeerd accessoire bij de meeste kinderstoelen, dat er bovendien meestal al wordt bijgeleverd in het basispakket, is de ‘tray’ oftewel het tafelblad van de kinderstoel. Dit tafelblad is heel handig voor de voedingsmomenten of om op te spelen en is bij de meeste kinderstoelen afklikbaar. Één van de bekendere merken met zo’n apart tafelblad is ook hier weer Tripp Trapp. Tripp Trapp voorziet voor haar kinderstoelen een Stokke Tray als dienblad of tafelblad. Makkelijk schoon te maken en eenvoudig te bevestigen op elke Tripp Trapp babystoel. Een apart tafelblad is ook verkrijgbaar van Stokke, namelijk het Stokke Table Top accessoire, dat gewoon op iedere tafel bevestigd kan worden aan de hand van zuignappen. Zo kan je je kindje iets dichter bij de tafel positioneren in zijn kinderstoel.

Ook apart te verkrijgen voor kinderstoelen voor je kindje zijn speciale kussentjes, zoals het Stokke Tripp Trapp kussentje bijvoorbeeld. Dankzij een apart kussentje voor je baby’s kinderstoel of babystoel maak je een voedingssessie of speelsessie in de kinderstoel ultra comfortabel en zorg je voor wat extra steun aan het rugje. Bovendien kan je kussentjes makkelijk uitwassen in de wasmachine op een lage temperatuur.

Last but not least: Apart verkrijgbare universele gordels voor een kinderstoeltje. Beste mama’s en papa’s, jullie weten hoe beweeglijk kindjes kunnen zijn, ook in hun kinderstoel en dan is het van groot belang om steeds hun veiligheid te garanderen dankzij een universeel gordeltje voor de kinderstoel.

Lees ook: dit is de beste zitverhoger voor in de auto

Merken

Je hoort het al, mama en papa, een kinderstoeltje bestaat in tal van vormen, maten en materialen en vooral ook van een heleboel verschillende merken. We begrijpen dat dat de zoektocht naar de beste eetstoel voor je baby niet vergemakkelijkt. De bekendere babymerken zetten allemaal in op kinderstoelen met tal van specificaties en accessoires, verkrijgbaar in iedere gespecialiseerde babywinkel of gewoon online.

Denk maar aan bovengenoemde merken in onze top 5 beste kinderstoelen, waarvan er nog eens een onderscheid kan gemaakt worden tussen de beste meegroei kinderstoel en de beste inklapbare kinderstoel. Daar werden de Hauck babystoelen of kinderstoelen al vermeld, maar ook de kinderstoelen van Topmark en die van Titaniumbaby zijn de moeite waard. De Hauck kinderstoel staat op nummer één als het gaat om de beste inklapbare kinderstoel. Kekk is met zijn stoelverhoger als kinderstoel de hekkensluiter in onze top vijf.

Buiten de merken in onze top vijf beste babystoelen of beste eetstoelen zijn er nog tal van merken die aan de strenge vereisten van jonge ouders kunnen voldoen. Denk maar aan de Kidsmill kinderstoel, de kinderstoelen van Prénatal, de Safety First kinderstoelen want veiligheid is altijd topprioriteit met een baby in huis, de Cybex kinderstoel en de babystoelen of kinderstoelen van Chicco, Recamo, Tiamo, Maxi Cosi, Bloom en Babyborn. De betere houten kinderstoelen vind je zeker terug bij het merk Childwood. Deze houten kinderstoelen staan net zoals een Rotan kinderstoel prachtig in een neutraal en zacht interieur.

Waar we het hierboven ook al over hebben gehad is de kinderstoel van Tripp Trapp. Deze is namelijk één van de meest voorkomende houten kinderstoelen met tal van accessoires apart verkrijgbaar. De Tripp Trapp stoel is een stevige en stabiele houten babystoel waar je dus een Tripp Trapp kussenset bij kan aanschaffen of een tuigje van Tripp Trapp voor de kinderstoel. Ook de spulletjes van Stokke zijn volledig compatibel met de kinderstoelen van Tripp Trapp, denk maar aan de Stokke Tripp Trapp kussenset en het Stokke tuigje. De Tripp Trapp kinderstoelen zijn beschikbaar in het zwart, het wit en een heleboel fellere kleurtjes om het interieur wat op te fleuren.

Verkooppunten

Bovengenoemde merken kan je allemaal bestellen via hun persoonlijke webshop, via de algemene online babywinkel of gewoon via bol.com natuurlijk. Verder vind je ongetwijfeld ook eetstoelen of kinderstoelen voor je baby bij Ikea. Zij hebben een heel assortiment Ikea kinderstoeltjes in het hout of in kunststof. Ook een kinderfeauteuil van Ikea mag uiteraard niet ontbreken in de kinderkamer. Verder scoor je jouw favoriete kinderstoel ook bij Leenbakker, Kwantum, Kruidvat, in de aanbieding bij Liddl of online op Marktplaats.

In het kort

Beste mama en papa, een kinderstoel zal echt jullie leven op sommige momenten kunnen redden. Ben je druk bezig met koken, schoonmaken en werken tegelijk, dan kan je kindje ‘de show’ aanschouwen, veilig vanuit zijn eigen meegroei kinderstoel of inklapbare kinderstoel.

Zoals je ziet komen er heel wat dingen bij kijken alvorens je een kinderstoel in huis haalt. Er zit namelijk wel wat verschil in design, materiaal, stevigheid, accessoires en ga zo maar door. Lees je in elk geval in wanneer je als ouder de beste meegroeistoel of de beste eetstoel voor je kind wilt scoren. Wie weet is het lezen van reviews van andere ouders ook wel een meerwaarde voor je zoektocht naar de beste kinderstoel van 2019, van 2020 of van 2022 en ook de consumentenbond kan mama’s en papa’s zeker aanbevelen welke de beste koop is op vlak van kinderstoelen dit jaar of afgelopen jaren. Zij geven bovendien met veel plezier meer info over de best geteste kinderstoel, waardoor je als nieuwbakken moeder of vader altijd met een gerust hartje je kleinste en dierbaarste bezit mee aan tafel laat zitten spelen of eten.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email