Beste borstkolf

Beste borstkolf van 2022

En of er heel wat komt kijken bij zo’n baby’tje in huis. Denk maar aan de lange voedingsmomenten die eerste maanden, waarbij je elke drie uur alles op alles zet om je kleintje flink te laten eten. Kies je voor borstvoeding, dan staat mama er meestal alleen voor, tenzij… Jullie kiezen om te kolven natuurlijk.

Een borskolf geeft mama de kans om moedermelk af te kolven, te bewaren en later te gebruiken voor je baby’s voedingsmomenten. Ook papa of oma en opa kunnen zo een flesje geven, niet met kunstvoeding maar met échte moedermelk die alle essentiële voedingsstoffen bevat voor je kleintje.

De mogelijkheden zijn uitgebreid: Je kan kiezen voor een handmatige borstkolf, met het risico op verkrampte handen als je toch besluit deze regelmatig te gaan gebruiken. Een andere optie is een elektrische borstkolf, waarbij je vrij snel en vooral comfortabel moedermelk kan kolven om te bewaren voor je kindje.

Omdat er zoveel merken zijn die borstkolven in het gamma hebben en het kiezen van een krachtig en comfortabel model toch wel een uitdaging kan zijn, helpen wij mama (en papa) met veel plezier op weg. Lees vlug verder om meer te leren over de beste borstkolven van 2018, 2019, 2020 en 2022. Kortom, de beste elektrische borstkolven van dit moment J.

Top 10 beste borstkolven

Top 5 beste borstkolven

1. NurtureGoods Smart 2.0 Oplaadbare Dubbele Elektrische Borstkolf – Met 2x 180 ml Babyfles, Kolfdagboek & Speen

NurtureGoods Smart 2.0 

Op nummer één in onze top vijf beste borstkolven van dit moment, staat deze oplaadbare dubbele borstkolf van Nurture Goods: de NurtureGoods Smart 2.0. Deze borstkolf is een elektrische kolf waarmee je trouwens niet gebonden zit aan het stopcontact, want hij is gewoon oplaadbaar. NurtureGoods weet immers dat de moderne levensstijl om regelmatige verplaatsingen en om heel wat flexibiliteit vraagt.

De NurtureGoods Smart 2.0 borstkolf is speciaal ontworpen met unieke micro-vibratie massage technologie voor pijnloos kolven en bovendien heeft de laatste nieuwe Smart 2.0 een bionische modus om het zuigritme van je kindje na te bootsen dankzij kleine veranderingen in de trillingsfrequentie. Al deze functionaliteiten bevorderen de melkstroom, waardoor je snel, makkelijk en pijnloos kan kolven.

Wil je de kolf ook gebruiken terwijl je baby’tje drinkt aan de andere borst, dat kan! De NurtureGoods Smart 2.0 is immers fluisterstil zodat je baby ongestoord kan gevoed worden.

Het handige bedieningspaneel werkt via touchscreen, waarop je 9 verschillende zuigniveau’s kan instellen. Bij deze elektrische borstkolf zitten 2 natural flesjes van 180ml, een speentje en een draaidop, kortom, alles wat je nodig hebt om voor moedermelk te zorgen en deze te bewaren.

Heel belangrijk bij een borstkolf is hygiëne, want moedermelk is van nature vrij vet. Maak de borstkolf na het kolven altijd goed schoon. Dat wordt namelijk een fluitje van een cent dankzij de losse onderdelen die (buiten de motor uiteraard) allemaal in de vaatwasmachine mogen.

Bestel de NurtureGoods Smart 2.0 bij de volgende webshops

2. Philips Avent SCF395/11 Enkele Elektrische borstkolf

Philips Avent SCF395 11

Ben je wat thuis in de wereld van babyvoeding en babyflesjes, dan ben je ongetwijfeld ook vertrouwd met Philips Avent. Philips Avent heeft buiten babyflesjes, flessenwarmers en drinkbekers ook borstkolven in het assortiment, zoals deze Philips Avent elektrische borstkolf.

Philips heeft goed nagedacht over de manier van kolven en zorgt voor de perfecte combinatie van zuigkracht en tepelstimulatie, net zoals hoe baby’tjes bij mama drinken. Al deze dingen zorgen voor de ideale melkstroom.

Philips Avent voorziet bij deze elektrische borstkolf trouwens de Natural Motion technologie, waardoor sneller kolven mogelijk wordt gemaakt. Want wie heeft er nu tijd om dagelijks uren te kolven, mama niet denken wij dan. Heb je wel de tijd, dan heb je er waarschijnlijk wel betere of leukere dingen te doen met je kindje J.

Discretie is nog iets wat Philips hoog in het vaandel draagt en daarom zorgden ze voor een stille motor voor de nodige privacy.

Het siliconen kussentje sluit perfect aan, waardoor het bijna voor alle mama’s geschikt is. Bovendien hoef je niet naar voren te leunen tijdens het kolven. Dat maakt het enorm comfortabel. Waarom maak je er niet even een ‘me-time’ momentje van? J Boekje erbij, tasje thee…Je kent het…

Omdat elke vrouw anders is, heeft deze elektrische borstkolf van Philips maar liefst 8 stimulatiestanden en 16 kolfstanden, zodat je van het kolven echt een persoonlijke ervaring kan maken, die bij jou als kersverse mama past. Bovendien heeft het een pauzeknop, want met een baby in huis kan een kleine onderbreking al eens nodig zijn J.

Bestel de Philips Avent SCF395/11 Enkele Elektrische borstkolf bij de volgende webshops

3. Philips Avent SCF397/11 Dubbele Elektrische borstkolf

Philips Avent SCF397 11

Ook op nummer drie komen we Philips Avent nog een keertje tegen, nu met een borstkolf die nog net wat uitgebreider is dan deze op nummer twee in onze lijst van beste borstkolven.

Deze Philips Avent heeft uiteraard alle eigenschappen die het vorige model ook al had, van tepelstimulatie tot de perfecte zuigkracht gecombineerd met elkaar, en de Natural Motion technologie zodat het kolven sneller gaat. Het unieke siliconen kussentje dat voor 99,98% van de vrouwen perfect past maakt het kolven comfortabel doordat het zo goed aansluiten zodat naar voren leunen niet nodig is.

Ook deze elektrische borstkolf van Philips Avent heeft 24 instellingen zodat je deze kan aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Een pauzefunctie ontbreekt ook bij dit model niet. Deze borstkolf heeft bovendien een geheugenfunctie, zodat je jouw ideale instellingen om te kolven kan vastzetten. Zo kan je de volgende keer meteen ‘aan de slag’.

Ondanks dat deze borstkolf ook elektrisch werkt, kan je wel rekenen op de nodige discretie dankzij de ultra stille motor. Doordat het een compact formaat is kan je deze Avent borstkolf makkelijk mee op verplaatsing nemen. Let er wel op dat de kolf enkel werkt mét snoer.

De Avent borstkolf is eenvoudiger te reinigen dan andere kolven dankzij het gesloten kolfsysteem. Deze functie zorgt er immers voor dat de melk niet in de slangen komt. De onderdeeltjes kan je makkelijk uit elkaar halen om schoon te maken, dus dat is ook wel een plus J.

In dit Philips Avent borstkolfpakket zitten twee kolven, twee kleine flesjes, twee borstcompressen en een reistas en een isolerend etui om melk langer in te bewaren. Zo heb je steeds alles wat je nodig hebt meteen bij de hand.

Bestel de Philips Avent SCF397/11 Dubbele Elektrische borstkolf bij de volgende webshops

4. Koalaa® Pro – Dubbele Elektrische Borstkolf met eBook – Draadloos

Koalaa Pro - dubbele elektrische borstkolf

Koalaa weet wat goed is in de wondere wereld van borstvoeding (en het kolven ervan uiteraard) en daarom komen ze met deze Koalaa Pro dubbele borstkolf die elektrisch werkt maar ook draadloos kan gebruikt worden. Zo kan mama onafhankelijk van locatie kolven wanneer dat nodig is. We weten immers allemaal dat op het moment zelf borstvoeding geven aan je dierbaarste bezit niet altijd eenvoudig is, of gewoon zelfs niet kan op sommige tijdstippen.

Omdat Koalaa discretie belangrijk vind maakten ze deze borstkolf muisstil en compact. Het borstschild is gemaakt van silliconen en is vrij breed, zodat het goed aansluit voor de ideale zuigkracht. Je kan twee borstkolven tegelijk gebruiken, maar je kan bijvoorbeeld ook eentje gebruiken terwijl je je kindje rechtstreeks borstvoeding geeft.

Elke mama is anders en daarom biedt deze borstkolf het comfort van 3 verschillende standen en maar liefst 9 verschillende niveaus qua zuigkracht. De zuigkracht kan je trouwens apart instellen voor beide kolven, want niet alleen elke mama is anders, maar zelfs elke borst.

In het pakket zitten niet alleen twee borstkolven en een oplaadbare batterij, maar ook 2 babyflesjes gemaakt van BPA-vrij thermoplast. Het kan tegen warmte en mag zelfs in de vaatwas. Bovendien zit er bij deze flesjes een drinkspeen die je erop kan draaien.

Omdat mama worden best wel eng kan zijn en er al duizend-en-één dingen zijn waar kersverse ouders aan moet denken, voorziet Koalaa een E-book bij elke bestelling. Zo hoef je je al geen zorgen te maken over het hele kolfproces. Je wordt immers al mooi op weg geholpen J.

Bestel de Koalaa® Pro – Dubbele Elektrische Borstkolf bij de volgende webshops

5. Solo Care Borstkolf- Borstkolf Electrisch dubbel

Solo Care Elektrische Dubbele Borstkolf

Als hekkensluiter in onze lijst van beste borstkolven van 2018, 2019, 2020 en 2022, staat SoloCare met deze elektrische borstkolf. De dubbele borstkolf zorgt ervoor dat je kindje de nodige moedermelk binnenkrijgt, ook wanneer mama niet in de mogelijkheid is om op het moment zelf borstvoeding te geven. Wanneer je kolft met deze borstkolf, dan komt de melk meteen in een flesje terecht waar je later een speentje op kan draaien.

Het materiaal van de borstkolf van SoloCare is volledig veilig en BPA-vrij. Het werd gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, omdat dat net iets is waar kersverse ouders niet op willen bezuinigen, toch? Veiligheid en gezondheid eerst!

Mama kan deze borstkolf enkel of dubbel gebruiken, of ze kan kolven terwijl ze haar kleintje borstvoeding geeft. Bovendien zorgt SoloCare met deze compact borstkolf voor de verdiende privacy, want het apparaat werkt enorm stil.

Om het kolven wat persoonlijker te maken, heb je de mogelijkheid om met deze SoloCare borstkolf de instellingen aan te passen zoals jijzelf het wilt. Er zijn maar liefst 9 verschillende standen, waardoor je zelf de zuigkracht kan bepalen. Wel zo handig!

Kolven kan best vermoeiend zijn, daarom voorziet SoloCare een massagefunctie bij deze borstkolf, voor het optimale comfort. Deze massagefunctie zet je, net zoals de andere standen, aan of uit via het LED display met een simpele aanraking.

SoloCare denkt niet alleen aan kersverse mama’s, maar ook aan het milieu, met de verpakking die gemaakt is uit gerecycleerd materiaal.

Het pakket bevat niet alleen de borstkolven, maar ook het borstschild, bewaarzakjes voor de moedermelk en een set speentjes. Omdat mama ook wel eens een extraatje verdient, stopt SoloCare nog een leuke verrassing in het pakketje.

Bestel de Solo Care Borstkolf- Borstkolf Electrisch dubbel bij de volgende webshops

Waar moet je op letten?

Een borstkolf? Dat klinkt misschien een beetje eng voor kersverse mama’s, maar schrik niet wanneer kolfapparaten je beste vriend worden. Ze zijn immers superhandig! Het laat je toe om ongeacht hoe druk je het hebt of hoe hectisch sommige momenten zijn, toch je baby altijd moedermelk te kunnen geven. Het is bewezen dat moedermelk alle essentiële voedingsstoffen bevat voor kindjes, beter dan eender welke kunstvoeding waardoor kolven echt wel een aanrader is. Welke borstkolf nu het beste is, las je al in onze top 5. Hieronder geven we graag wat extra toelichting bij de verschillen.

Wat trouwens ook handig is om te weten: Sommige zorgverzekeringen komen gedeeltelijke tussen in de kosten van een kolfapparaat. Alvorens je dus een borstkolf gaat kopen, is het wel zo handig om even na te kijken of jouw (aanvullende) zorgverzekering voor een stuk in de kosten tussenkomt. Zo kan je best even bij het Zilveren Kruis navragen of een borstkolf onder de verzekering valt, maar ook bij andere mutualiteiten is het zeker de moeite om het eens na te vragen.

Elektrisch of handmatig

Een borstkolf of een kolfapparaat bestaat in twee soorten: Een handmatige kolf of handkolf, wat zeer compact is en ideaal als je maar af en toe besluit om moedermelk te kolven. Wil je toch vaker een borstkolf gebruiken, dan kan een handkolf wel eens voor kramp zorgen, in de handen uiteraard J. Een elektrische borstkolf of een kolfapparaat op batterijen is dan een goede oplossing. Het laat je toe om comfortabeler en sneller te kolven, soms zelfs via een ‘handsfree’ kolf.

Elektrische borstkolven bestaan als draadloze kolf waarvan je de batterij kan opladen, zodat je ongeacht tijd en plaats kan kolven. Let er wel op dat deze batterijen niet lang meegaan omdat een kolfapparaat best wel wat energie nodig heeft. Een alternatief hiervoor is een oplaadbare elektrische kolf, met een accu dat je oplaadt voor wanneer je later op verplaatsing bent. Ben je toch niet vaak van huis, dan voldoet het om een kolfapparaat met snoer te kopen.

Elektrische kolven bestaan ook als dubbele elektrische kolf, waarbij je van twee borsten tegelijk moedermelk kan kolven. Zo’n dubbele kolf laat ook toe om af te wisselen, wanneer één van de kolven bijvoorbeeld in de vaatwasmachine zit (uiteraard niet het elektrische onderdeel). Je kan er ook altijd voor kiezen om je kindje te voeden en tegelijk af te kolven via de andere borst, zo creëer je alweer een win-win J.

Een dubbele kolf heeft bovendien nog een ander belangrijk voordeel: Door dubbel te kolven maakt mama’s lichaam meer hormonen aan, waardoor de merkproductie wordt gestimuleerd, waardoor moedermelk kolven alleen maar makkelijker zal gaan.

Borstkolf beste

Functies

Welke borstkolven je als ouder best kan kopen, hangt af van de functies die de kolfset heeft. Een borstvoeding kolf heeft vaak een display waarop je verschillende functies kan instellen.

Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende standen om de zuigkracht te bepalen. De zuigreflex van baby’tjes wordt zo goed mogelijk nagebootst doordat vacuüm wordt opgebouwd en weer verbroken tijdens het kolven. De combinatie van zuigkracht en dit ritmisch vacuüm trekken zorgt ervoor dat de melkstroom bevorderd wordt. Doordat je deze zuigkracht en het zuiggedrag prima zelf kan instellen, kan je ervoor zorgen dat het kolven perfect aansluit op jouw behoeften. Een bewaarfunctie is dan handig, eens je jouw ideale instellingen hebt gevonden. Zo hoef je nooit opnieuw te beginnen zoeken en kan je altijd meteen van start.

In de meeste borstkolfsets zitten bovendien bewaarzakjes of een flesje waar je dan achteraf een bijgeleverd speentje op kan vastdraaien. Met de bewaarzakjes kan je de moedermelk invriezen of in de koelkast bewaren. De gevulde flesjes kan je dan bewaren voor later op de dag bijvoorbeeld.

Borstschild

Een borstschild is één van de noodzakelijke dingen in een borstkolfset. Belangrijk is dat dit borstschild goed aansluit. Is het schildje te groot of te klein, dan kan dat het borstweefsel schaden. Alsof heel het borstvoedingsproces nog niet lastig genoeg is! J

Gelukkig hebben de meeste kolfsets verschillende maten borstschildjes voorzien, zodat er zeker wel eentje perfect past bij jou.

Materiaal

Elektrische borstkolven bestaan uit een motorunit en daarbij verschillende onderdeeltjes, die je vaak kan losdraaien om uit te wassen, meestal zelfs in de vaatwasmachine.

Let er goed op dat de borstkolf die je voor ogen hebt gemaakt is van duurzame, hoogwaardige materialen en dat het vooral BPA-vrij is, zodat er zeker geen schadelijke stoffen in verwerkt zitten. Gelukkig is de wetgeving hierrond enorm streng, zodat je moeder-of vaderhartje steeds gerust kan zijn. Het gaat hier immers wel om de voeding van je dierbaarste bezit!

De beste borstkolf op de markt is volgens velen een siliconen kolf. Een siliconen kolf is zacht in gebruik en is bovendien makkelijk te onderhouden.

De bewaarzakjes of flesjes bestaan uit verschillende materiaalsoorten en daarvan hangt af of je ze in de koelkast kan bewaren of dat ze ook in de diepvriezer mogen.

Merken

In onze top 5 hierboven hadden we het al over de 5 beste kolfapparaten van dit moment, waarbij we twee keer Philips Avent tegenkwamen met een borstkolfset. Buiten de Philips Avent heeft Philips nog wel enkele borstkolven in hun gamma, alsook enkele handkolven. Ook zagen we al elektrische borstkolven voorbijkomen van NurtureGoods, Koalaa en SoloCare.

Daarbuiten zijn er nog tal van merken met goede borstkolven in het assortiment. Denk maar aan Difrax kolfsetten, de bekende producent van babyflesjes trouwens, die dus ook elektrische borstkolven in het assortiment heeft en allerlei andere dingen die met babyvoeding te maken hebben.

Andere grote merken op vlak van borstkolven zijn Medela met de dubbele elektrische kolf, Haaka borstkolven, Horigen, Elvie, Ardo met hun borstkolfset, Libento James, de Real Bubee kolf, de Spectra Kolf, Mom&e, Prénatal en Calypso. Ook bij de Borstkolfwinkel kan je zeker terecht voor alle informatie op vlak van borstvoeding en borstkolven, van handmatige tot elektrische kolven.

De uitschieters van de merken hierboven zijn de Medela borstkolven, zoals de Medela Symphony die je misschien overweegt te kopen, de Medela Freestyle die bovendien regelmatig een fles in de aanbieding heeft en de Medela Swing Maxi Flex dubbele elektrische borstkolf. Ook het merk Horigen doet het goed met hun Horigen Chicture kolf voor mama’s.

Zoek je niet zo nodig naar een groot merk, of naar een elektrische borstkolf, dan kan je ook weleens op zoek gaan naar een handkolf bij Hema, Kruidvat of Etos of een kolfapparaat bij Blokker.

In het kort

Je hoort het al, beste mama’s en papa’s, hoewel een borstkolf in het begin misschien wat afschrikt, zal je al snel merken hoe hard je het ding nodig hebt in je leven met een baby in huis. Je wilt immers de best mogelijke voeding voor je kleintje, en laat dat nu nog steeds moedermelk zijn. Omdat je helaas niet in de mogelijkheid zal zijn om élk voedingsmoment borstvoeding te geven is het wel zo handig om moedermelk te kolven met een handmatige of elektrische borstkolf.

Op die manier kan je moedermelk wat langer bewaren en kan ook papa moedermelk geven via het flesje. Zo krijgt je baby alle essentiële voedingsstoffen binnen, ook al is mama even niet in de buurt.

Welk borstkolfpakket je kiest, hangt af van verschillende zaken, zoals hierboven al gezegd: Ben je veel op verplaatsing dan kan een compacte, draadloze en vooral fluisterstille borstkolf je misschien wel bekoren. Een dubbele borstkolf die ‘handsfree’ werkt is dan weer handig voor thuis, zo kan je het nuttige aan het aangename koppelen en heb je meteen weer heel wat voeding voor je kindje voorzien om te bewaren.

Het belangrijkste is vooral dat je een borstkolf in huis haalt waar je je goed bij voelt, afhankelijk van je gezins-en werksituatie.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email