Sommige kindjes houden van spetteren en spelen in bad, anderen vinden nattigheid dan weer wat onwennig. Badspeelgoed kan kindjes aanmoedigen om met plezier in bad te (leren) gaan. Bovendien zorgen badspeeltjes ervoor dat je kindje ook op een andere plek nieuwe dingen kan leren en ontdekken.

Badspeelgoed is beschikbaar in verschillende vormen en maten en van verschillende merken. Welke speeltjes voor in bad je best kiest als mama of papa, moet je natuurlijk zelf afwegen, maar wij doen met veel plezier hieronder al een aanzet. You can thank us later!

Top 10 beste badspeelgoed van 2022

Top 3 beste badspeelgoed van 2022

1. Sophie de Giraf – Badpuzzel

Sophie de Giraf - Badpuzzel

Bij de bijtringen al op nummer één en nu ook in onze top 3 beste badspeelgoed voor baby’s, deze badpuzzel van Sophie de Giraf. Deze puzzel moedigt je kindje aan om tal van leuke verhaaltjes te verzinnen, en dat gewoon heerlijk in bad!

Badtijd was nog nooit zo leuk met al de kleurrijke vormpjes op het speelplateau. De figuurtjes zoals de pinguïn, de walvis en de slak die bijgeleverd worden bij deze puzzel kunnen op de vormpjes bevestigd worden. Leuk om te weten: Al deze figuurtjes drijven gewoon op het water. Knijp je in deze figuurtjes dan komt er een waterfontein uit. Dat wordt een écht feest in bad! J

Deze educatieve badpuzzel van Sophie de Giraf maakt elk babybadje niet alleen heel leuk, maar is ook nog eens bevorderlijk voor de ontwikkeling en het concentratievermogen van je baby’tje. Je hoort het al: win-win met Sofie de Giraf voor in bad!

Je kunt dit badspeelgoed bij de volgende webshops bestellen

2. TOMY Octopus Familie – Badspeelgoed

TOMY Octopus Familie - Badspeelgoed

Op nummer twee in onze top drie beste badspeelgoed voor kindjes staan deze Octopals van Tomy. Dit kleurrijke eiland voor de octopusfamilie zorgt voor uren waterspeelpret in bad.

Mama Octopus is een gietertje waar je kleintje een douche van kan maken en de octopus baby’s kunnen met hun zuignapjes een de rand van het bad of aan de tegeltjes gehangen worden. Knijp je in deze leuke figuurtjes, dan spuiten ze water. Zo creëert je koter zijn eigen waterfontein!

Om je kindje’s denkvermogen te stimuleren, heeft elk octopusje een nummertje dat overeenkomt met een nummer op het eiland. Wat oudere kindjes kunnen dus best wat uitdaging vinden in dit spel!

Peuters en kleutertjes zullen met veel plezier in bad gaan dankzij dit leuk stuk speelgoed van Tomy. Zo maak je de avondroutine nog gezelliger met je dierbaarste bezit! Deze Tomy Octopus familie is gemaakt uit stevig kunststof en kan dus wel tegen een stootje.  

Je kunt dit badspeelgoed bij de volgende webshops bestellen

3. Nûby Badspeeltjes Letters en Cijfers – 12m+

Nûby Badspeeltjes Letters en Cijfers - 12m+

Nuby voorziet dit superleuke setje badspeelgoed voor kindjes van 1 tot 4 jaar. De Nuby set bestaat uit letters en cijfers om in bad mee te spelen. De letters en cijfers drijven op het water en kunnen aan de badwand blijven plakken van zodra ze nat zijn.

Je kleintje wordt zo gestimuleerd om letters en cijfers te ontdekken en om ook tijdens een speelsessie in bad te leren tellen of zijn naam te leren vormen tegen de badwand. De set bestaat immers uit het volledige alfabet en uit maar liefst 10 cijfertjes.  Ze zijn ultrazacht en daarom ook extra veilig, kindjes zullen zich immers in geen geval pijn kunnen doen aan deze drijvende figuurtjes.

Met deze Nuby badset wordt in bad gaan niet alleen superleuk maar ook nog eens enorm leerrijk.

Je kunt dit badspeelgoed bij de volgende webshops bestellen

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Het aanbod baby speeltjes voor in bad is enorm, waardoor je als kersverse mama of papa al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder doen we voor jou graag uit de doeken welk badspeelgoed je best kiest voor kindjes van 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of zelfs 4 of 5 jaar. Speelgoed in bad maakt immers elke badsessie extra gezellig en bovendien heel leerrijk, ongeacht de leeftijd van je dreumes.

Materiaal

Badspeelgoed is meestal gemaakt van plastic of rubber, omdat het uiteraard waterbestendig moet zijn. Bovendien is het handig dat badspeeltjes voor baby’s drijven op het water. Scherpe kantjes of kleine stukjes zijn uiteraard uit den boze. Sommige speeltjes voor in bad geven trouwens licht, wat extra leuk is voor je kindje, maar waar je wel steeds mee moet opletten: Het moet perfect afsluiten of de batterijtjes overleven de eerste speelsessie al niet. Kies je voor badspeelgoed in de vorm van lettertjes en cijfertjes, zoals dat van Nuby in onze top 3 beste badspeelgoed, of voor badspeelgoed van Bumba of Nijntje, badspeelgoed in de vorm van autootjes of nog iets anders… Let er telkens op dat het speelgoed makkelijk schoon te houden zijn. Baby’s en peuters vinden het geweldig dat hun badspeeltjes water kunnen spuiten, maar dat vraagt natuurlijk een luchtgaatje in het speeltje, wat maakt dat de binnenkant niet droog kan blijven en dus ook niet zo schoon. Vele ouders gaan daarom op zoek naar badspeelgoed zonder gaatjes. Badspeelgoed zonder schimmel is immers veel aangenamer ;).  

Altijd handig: Een aparte opbergzak voor badspeelgoed, waar je alle badspeeltjes netjes in kunt bewaren van zodra ze goed droog zijn. Anders zal buiten de keuken, de woonkamer en de kinderkamer ook nog de badkamer omgetoverd worden tot permanent speelplekje.

Badspeelgoed beste

Merken

We noemden hierboven al drie merken in onze lijst van beste badspeeltjes die gespecialiseerd zijn in speelgoed voor jonge kindjes, dus ook voor in bad.

Andere merken die badspeelgoed aanbieden zijn Tikiri, Yookidoo, Liewood, Haba, Boon, Woezel en Pip, Skip Hop, Quut en ga zo maar door. Of wat dacht je van badspeelgoed van Baby Shark? Het enige gevaar hierbij is dat het melodietje blijft doordreunen in je hoofd J

Badspeelgoed hoeft uiteraard niet van een bekend merk te zijn om kwalitatief te zijn, je kan immers ook badspeeltjes terugvinden bij Kruidvat, Action, Plantoys en Hema of uiteraard bij elke andere speelgoedwinkel.

Lees ook: dit is het beste babyspeelgoed van 2022

In het kort

Ben je op zoek naar het beste badspeelgoed voor je kleintje, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Vooral ook de mogelijkheid om badspeelgoed van je kindjes schoon te houden is een belangrijk punt. Je wilt immers badspeelgoed zonder schimmel zodat je kindje schoner uit bad komt dan dat hij erin is gegaan, toch? 😉 Ook voor de gezondheid van je baby dien je viezigheid in zo’n badspeeltje ten allen tijde te vermijden.