Zodra je kindje de speelmat en de babygym van binnen en van buiten kent, wordt het tijd voor iets anders. Vele speelvogeltjes genieten ervan om na verloop van tijd ook buitenshuis op verkenning te gaan, en zelfs de tuin is één groot avontuur. Wat dan ideaal is, is babyspeelgoed dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, zoals bijvoorbeeld een babyschommel. Maar waar moet je nu op letten in je zoektocht naar de beste babyschommel?

Een babyschommel zorgt voor jaren speelplezier, er zijn er immers voor de allerkleinsten, maar ook schommels die meegroeien met je kindje zodat hij of zij tot de leeftijd van 4-5 jaar ook nog naar hartenlust kan schommelen.

Bovendien is een schommel met een veilig zitje het ideale speelgoed. Mama en papa krijgen zo immers ook een paar minuutjes rust. Win-win denken wij dan :-).

Ben je op zoek naar de beste babyschommel van 2022? Wij geven met veel plezier een overzicht mee voor jou als kersverse mama of papa.

Dit zijn de 10 beste babyschommels van 2022

1
Smoby Baby Schommel - Metaal - 120 cm
1 - 5 jaar | Maximale belasting: 25 kg | Onze #1 keuze!
BEKIJKEN Bol.com
9.8
2
AXI Baby Schommel Grijs/wit met zitje / FSC 100% Hemlock hout / 9 - 36 maanden / 5 jaar garantie! / Inclusief 4 grondankers
1 - 3 jaar | Maximale belasting: 70 kg | Beste design babyschommel
BEKIJKEN Bol.com
9.8
3
Schommel
High quality
BEKIJKEN Bol.com
9.6
7
KBT Trix Babyschommel - Oranje
1 - 3 jaar | Maximale belasting: 15 kg | Beste goedkope babyschommel
BEKIJKEN Bol.com
8.7

3 keer de beste babyschommel van 2022 uitgelicht

1. Smoby Baby Schommel

Wat je als ouder van een babyschommel verwacht? Stevigheid, veiligheid en eindeloos speelplezier. Smoby beantwoord zeker aan deze verwachtingen, met de Smoby Baby Schommel uit metaal. Het is een betrouwbare schommel die stevig genoeg is voor je kindje (en je gemoedsrust :-)) en die zowel binnen als buiten in de tuin garant staat voor uren schommelplezier!

Bovendien heeft Smoby een veiligheidszitje voorzien aan deze schommel zodat zelfs de allerkleinsten (vanaf 6 maanden) veilig kunnen schommelen. Het stoeltje heeft een vaste hoogte en de standaard van de schommel zelf is 120cm hoog.

Doordat deze Smoby Baby schommel zo stevig is biedt het speelplezier voor kindjes vanaf 6 maanden tot maar liefst 5 jaar (of 25kg).

De schommel is gemaakt van metaal, waardoor deze stevig op z’n poten staat, afgewisseld met kunststof voor meer zitcomfort. Zo ben je als ouders steeds gerust wanneer je kindje wilt gaan schommelen.

Bestel de Smoby Baby Schommel bij deze vertrouwde webshops:

2. AXI Baby Schommel

AXI biedt met deze baby schommel een heerlijke belevenis voor baby’s en peuters. De schommel is bedoeld voor buiten, waardoor je kleintje meteen op een leuke manier kennis kan maken met de buitenwereld en de tuin. Bovendien stimuleert de schommel kindjes in het ontdekken van hun balans en coördinatie. Niet voor niets dus dat deze AXI schommel een plaats krijgt in onze top drie van beste babyschommels.

De schommel is gemaakt uit stevig Hemlock-hout, waardoor jij als mama of papa steeds gerust bent van goede stabiliteit en veiligheid voor je kindje. Bovendien past de hout-look perfect in elke tuin.

Het schommelzitje is gemaakt van kunststof met een hoge rug voor extra veiligheid en comfort en ook de veiligheidsriem is onmisbaar voor je kleintje.

Deze AXI Baby schommel is gemaakt voor kindjes vanaf 9 maanden, maar ook de peutertjes tot 36 maanden zullen zich nog volop kunnen uitleven in de tuin dankzij deze AXI schommel.

Ten slotte is deze AXI Baby schommel voorzien van 4 grondankers, zodat jouw fragiel moeder-of vaderhartje steeds gerust is van een goede stabiliteit en dus de veiligste speelomstandigheden voor je kleine wonder!

Bestel de AXI Baby Schommel bij deze vertrouwde webshops:

3. Paradiso Toys schommel

Laatste Amazon prijs update was op: januari 16, 2022 6:41 pm

Deze schommel van Paradiso Toys garandeert uren schommelplezier in de tuin of zelfs binnen.

Paradiso Toys heeft deze schommel speciaal ontworpen voor de allerkleinsten, voor kindjes tot 36 maanden zodat zij van heel jong al kunnen leren hoe hun balans en coördinatie werkt.

De schommel is gemaakt uit stalen buizen en heeft een groen kunststof stoeltje dat voldoet aan alle nodige veiligheidsvoorwaarden. Bovendien is deze Paradiso Toys babyschommel makkelijk in elkaar te steken waardoor je kleine spruit meteen aan het schommelen kan!

Bestel de Paradiso Toys babyschommel bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €61,99 BEKIJKEN
amazon.nl Amazon.nl €71,75 BEKIJKEN
Laatste Amazon prijs update was op: januari 16, 2022 6:41 pm

Waar moet je op letten bij aanschaf

Als ouder zet je veiligheid op de eerste plaats, maar wat als speelplezier nu eens op de tweede plaats kwam? Of mee op de eerst? Om je kind een handje te helpen in het ontdekken van de tuin en hun eigen coördinatie en kracht, is een babyschommel het ideale speelgoed. Hieronder enkele tips bij het kiezen van de beste babyschommel voor je kindje.

babyschommel

Materiaal

Er worden verschillende materiaalsoorten gebruikt wanneer het op babyschommels aankomt. Kunststof is een veelgebruikte materiaalsoort, en dan vooral voor het zitje. Dat maakt dat het schommelzitje zacht en ergonomisch ontworpen kan worden, zodat je kindje steeds comfortabel kan schommelen. Babyschommels worden meestal aangekocht met standaard, en deze standaard kan bestaan uit een ander materiaal dan het zitje of het stoeltje zelf, bijvoorbeeld metaal. We zien hierboven in de top drie ook houten schommels terugkomen. Zowel hout als metaan voor schommels zijn zeer stevig en zorgen voor een goede stabiliteit, zodat je kindje steeds veilig kan schommelen. Sommige merken hebben het over een 3 in 1 babyschommel. Zo’n babyschommel 3 in 1 pakket bestaat dan uit de standaard, het stoeltje en de verankering in de grond.

Veiligheid VS leeftijd

Zoals hierboven vermeld, worden schommels voor baby’s steeds gemaakt uit stevige materialen die de veiligheid van je kindje waarborgen. Ook een verankering in de grond kan je moeder-of vaderhartje geruststellen. Veel hangt bovendien af van de leeftijd waarvoor de schommel bedoeld is. Sommige schommels zijn speciaal ontworpen voor kindjes vanaf 6 maanden, met extra ondersteuning in het zitje voor rug en nek. Andere schommels zijn meegroeischommels, gemaakt voor kindjes van 1 jaar tot 5 jaar, voor jarenlang speelplezier!

babyschommel buiten

Merken

In elke speelgoedwinkel kom je babyschommels tegen, denk maar aan Fun en Intertoys, bijvoorbeeld. Sommige merken zijn ook gespecialiseerd in (buiten)speelgoed voor kleine kindjes. Daar zijn de schommels van Smoby en Wickey een mooi voorbeeld van. Ook Ikea heeft regelmatig babyschommels in de aanbieding. Deze zijn vaak gemaakt uit hout en zijn bovendien geschikt voor zowel binnen als buiten.

In het kort

Als ouder wil je steeds het beste voor je kind, en dus ook de beste schommel voor uren speelplezier. Kies vooral een schommel die bij je kindje past: Wilt je kindje al vroeg naar buiten en merk je dat de coördinatie en kracht al wat stimulans kunnen gebruiken? Dan is een schommelstoel voor de allerkleinsten misschien wel handig. Zo kan je kindje naar hartenlust schommelen en leert hij of zij op een speelse manier de omgeving buitenshuis kennen. Wil je dat jouw aangekochte babyschommel wat langer meegaat? Dan is een babyschommel die meegroeit misschien een goede aanschaf!