Met een kleintje in huis hebben mama en papa de handen meer dan vol. Een veilig plekje waar je baby’tje rustig kan vertoeven terwijl jij een paar minuutjes voor jezelf nodig hebt is dan soms wel meer dan welkom. Daarom bieden verschillende babymerken een babybox of babypark aan. Goed voor uren speelplezier en af en toe een dutje natuurlijk (voor je baby of jezelf :-).

Betaalbaar, veilig, mooi, praktisch… wanneer je als momy/ daddy-to-be op zoek gaat naar een goede babybox, zijn dat allemaal logische vereisten. Je kleinste wondertje zal namelijk heel wat tijd doorbregen in zijn of haar babybox en je wilt dus vooral dat je kindje veilig kan spelen.

Weet je niet waar je juist op moet letten bij de aanschaf van een goede babybox? Lees dan snel verder, wij helpen je graag op weg met onze top drie beste babyboxen van dit jaar

Dit zijn de 10 beste babyboxen van 2022

1
TecTake Tommy baby box
Beste babybox voor op reis
BEKIJKEN Bol.com
9.5
2
Childwood Park 91
Zonder lade | 95 cm (LxB) | Wit | Rechthoek | Beste design babybox
BEKIJKEN Bol.com
9.2
3
Extra grote grondbox, kruipbox, speelbox
Zonder lade | 196 x 196 cm (LxB) | Bont | Beste grote babybox
BEKIJKEN Bol.com
9

3 keer de beste babybox van 2022 uitgelicht

1. TecTake Tommy baby box – Opklapbaar

Tommy Baby weet dat ouders alleen maar het beste en het veiligste willen voor hun dierbaarste bezit. Daarom ontwierpen ze deze TecTake Tommy Baby box waar de allerkleinsten naar hartenlust kunnen spelen. Ook voor dutjes is deze babybox ideaal, want het beschikt over een bekleed slaapvak, waardoor je het perfect kan inzetten als reisbedje bijvoorbeeld. Je neemt deze babybox makkelijk overal mee, naar de grootouders, naar buiten of op vakantie dankzij de handige wanden die inklapbaar zijn. Daardoor is deze babybox ook enorm plaatsbesparend.

De zijkanten zijn gemaakt van doorzichtige, ademende stof waardoor je je baby’tje altijd in de gaten kan houden. Bovendien is deze netstof heel makkelijk te reinigen.

De babybox heeft een leuk dierenmotiefje en is beschikbaar zowel in het blauw als in het rood.

Deze ultrastabiele en stevige babybox is geschikt voor kindjes tot maar liefst 36 maanden. De zijkanten van hoogwaardige kwaliteit laten bovendien toe aan kindjes die al iets ouder zijn om recht te zitten met de nodige ondersteuning.

Bestel de TecTake Tommy babybox bij deze vertrouwde webshops:

2. Childwood Park 91

Voor de liefhebbers van natuurlijke materialen en kleuren weet Childwood raad. Zij brachten namelijk deze Childwood Park 91 basic box op de markt in drie verschillende kleuren massief hout, namelijk beuk, wit en antraciet, zodat het ongetwijfeld bij je interieur past.

Mama’s en papa’s kunnen gemakkelijk de bodem instellen op drie verschillende hoogtes. Bovendien verplaats je deze basic babybox in een handomdraai, hij staat namelijk op wieltjes.

De babybox meet 75×95 cm waardoor elk boxkleed er perfect inpast. Het massieve hout waaruit het gemaakt is zorgt voor een goede stabiliteit van de babybox, waardoor je kindje steeds veilig kan spelen, want geef toe, veiligheid komt toch altijd op de eerste plaats? J

Childwood voorziet voor deze babybox Park 91 extra toebehoren die je kan bijbestellen, zoals een lade op wieltjes en een parkligger. Bovendien bieden ze ook boxopbergtassen waar je speelgoed in kan opbergen, zodat je kindje in de babybox altijd plaats genoeg heeft om te spelen of te dutten. Een zacht parkkleed is trouwens ook geen overbodige luxe, want het laat je kindje toe om heel comfortabel te vertoeven in de babybox. Je kindje blij, mama en papa blij!

Bestel de Childwood Park 91 babybox bij deze vertrouwde webshops:

3. Extra grote babybox merkloos

Een babybox als geen andere, dat is deze extra grote grondbox voor baby’s en peuters. Deze afscherming voor je kindje is flexibel en gemaakt van stevig plastic, met afgeronde hoeken waar je kindje zich al zeker geen pijn aan kan doen.  

Mama en papa kunnen deze kruipbox flexibel opstellen dankzij de 12 elementen die makkelijk in elkaar passen en die bovendien een anti-slip laagje aan de onderzijde hebben voor extra stabiliteit, ook op harde vloeren zoals tegels of parket. Deze grote grondbox heeft trouwens ook een handig deurtje.

Bovendien kan deze extra grote grondbox nog uitgebreid worden. Dankzij de uitbreidingssets kan je als mama of papa de ruimte waar je kindje leert kruipen nog vergroten, waardoor het ook geschikt is voor kindjes die wat ouder zijn, van 6 maanden tot 3 jaar. Zo kan mama of papa gerust koken of klusjes doen terwijl baby zich veilig vermaakt in deze kruipbox. 🙂

Bestel de extra grote babybox bij deze vertrouwde webshops:

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Eerst en vooral zit er veel verschil in het materiaal van een babybox. Wil je een babybox die veilig is én mooi staat in elk interieur, dan kies je misschien wel voor een houten exemplaar? Vaak is de bodem van stevig houten babyboxen verstelbaar in de hoogte. Let wel op dat je kindje zich niet pijn kan doen aan de houten spijlen. Deze mogen namelijk niet te ver uit elkaar of te dicht bij elkaar staan. Een boxkleed of boxkussen kan je kindje beschermen tegen de houten spijlen, liefst met opstaande kanten zodat je kleintje hier rustig tegen kan rechtzitten.

baby box

Babyboxen zijn ook beschikbaar met stoffen zijkanten. Dit is aangenaam voor je kindje om rechtop tegen te zitten. Bovendien is het merendeel van deze stoffen babybedjes geschikt om op te vouwen, waardoor ze compact op te bergen zijn en handig mee te nemen op reis.

Ten slotte zijn er ook plastic babyboxen op de markt, meestal dan in de vorm van een grondbox of kruipbox, waarbij je met afzonderlijke elementen een grondbox in elkaar steekt in ‘no-time’ en waar je baby naar hartenlust in kan kruipen en spelen. Handig toch?

In onze top 3 hierboven komen ze niet voor, maar er zijn ook ronde babyboxen op de markt.

Elk babymerk biedt bovendien verschillende babyboxen aan, maar uiteraard kan je ook gewoon een baby box aanschaffen bij Kruidvat, Ikea, Etos, Hema of Jumbo. Ook boxkleden kan je dan meteen aanschaffen, bijvoorbeeld een boxkleed van Hema. Kijk ook eens op marktplaats voor een babybox of babypark als je wat meer op het budget wilt letten, wie weet kom je wel een gratis babybox tegen van iemand wiens kindje deze al ontgroeid is.

baby box kopen

In het kort

Een babybox is dus een welkome afleiding voor je baby en voor mama en papa zelf. Het laat je kindje toe om zelfstandig te leren spelen. Bovendien is een box geschikt om af en toe een dutje in te doen of om mee te nemen als reisbedje als de babybox opvouwbaar is. Let er wel op dat slapen in de babybox niet té vaak gebeurd, want daarvoor is de ondersteuning voor het rugje en het hoofdje niet voldoende.

Kies bovendien altijd een babybox waar je je goed bij voelt als mama of papa en waar je baby vooral veilig in kan spelen of kruipen.