Beste babybadje

Beste babybadje van 2022

Je baby een badje geven… één van de meest magische en intieme momenten met je pasgeboren wonder. Je wilt enkel en alleen de beste verzorging voor dat kleintje en je wilt dat hij of zij zich veilig en vertrouwd voelt in het water.

Een baby’tje in bad stoppen doe je best goed voorbereid. Zo leg je alle nodige spulletjes vooraf al klaar, zoals handdoeken, babyzeepjes, schone luier enzovoort. Van zodra je baby in zijn babybadje zit kan je haast niet meer met je ogen knipperen, laat staan je omdraaien J.  

Een handig badje speciaal voor pasgeborenen is geen overbodige luxe om van het badmoment een groot feest te maken. Zo zijn mama en papa ook steeds gerust van een veilig moment met hun kleintje.

Weet je niet zo goed waar je op moet letten bij aanschaf? Dat doen wij hieronder graag voor jou uit de doeken.

Top 10 beste babybadjes

Top 3 beste babybadjes

1. OK Baby – Opla Badje – Wit

OK Baby - Opla Badje - Wit

OK Baby weet dat baby’tjes wel eens kunnen genieten van een heerlijk badmoment. Daarom ontwikkelden ze dit minizwembadje voor je kleintje, van 15 tot 36 maanden. Het badje is gemaakt uit stevig kunststof.

Dankzij dit OK Baby Opla badje in het wit, kan je je kindje vertrouwd laten worden met water, door hem of haar al zittend veilig te baden. Dit babybadje heeft een zacht aflopend zitje waardoor ook kindjes die nog niet zelfstandig rechtop zitten al geniet hebben van dit badje, en van de volle aandacht van mama en papa.

Je kan het babybadje in de douche gebruiken om wateroverlast in de badkamer tot een minimum te beperken J. Al denkt je kleintje daar waarschijnlijk anders over!

Bestel het OK Baby – Opla Badje bij de volgende webshops

2. Bébé-jou bubble Babybadje – Transparant

Bébé-jou bubble Babybadje 

Bébé-Jou komt met deze Tummy Tub voor je kleinste spruit. Het is een ‘bademmer’ die perfect is voor de watergewenning van baby’s. Het zitje is aflopend en heeft een goede ergonomie. Het ondersteunt het rugje en zorgt voor een veilig badmoment. Zo kan je kindje al heel jong leren ontspannen in bad.

Je kindje houdt in principe een foetushouding aan in dit badje, zodat dit voor kleintjes heel natuurlijk en vertrouwd aanvoelt.

Bovendien wordt er een badstandaard meegeleverd met dit Bébé-Jou babybadje, zodat mama en papa gewoon kunnen rechtstaan naast het badje. Zeg ongemakkelijke houdingen vaarwel! Je plaatst de onderzijde in het ronde gat en de bovenkant klik je makkelijk vast op het frame zodat het heel stabiel en veilig staat. Ook andere babybadjes van Bébé-Jou kunnen op deze standaard vastgezet worden. Je kan dit babybadje gebruiken voor kindjes tot 8 maanden.

Bestel het Bébé-jou bubble Babybadje bij de volgende webshops

3. LUMA Babycare Bad- en verzorgingsset – Snow White

LUMA Babycare Bad- en verzorgingsset 

LUMA Babycare, het bekende merk op vlak van babyverzorging, komt met deze volledige set om je kleinte te baden. Deze verzorgingsset van LUMA Babycare telt maar liefst 8 essentiële producten die je kan inzetten voor de verzorging van je dierbaarste bezit.

Zo zit er in deze set niet alleen een babybadje, maar ook een badstandaard, een luieremmer, een badinzet en manicureset, een kammetje, een borstel, een thermometer voor in bad en een badslang om het water er weer uit te laten. Met andere woorden: Met deze bad-en verzorgingsset van LUMA Babycare heb je alles bij de hand voor de verzorging van je pasgeboren wonder. Bovendien is het geheel verkrijgbaar in niet minder dan 5 verschillende kleuren.

Het babybadje is gemaakt uit stevig Polypropyleen. Deze materiaalsoort komt vaak voor bij babyspulletjes en is volkomen veilig.

Heb je trouwens de textiellijn van LUMA Babycare al ontdekt? Deze is prachtig te combineren met de badset, dankzij de verschillende kleurcombinaties.

Bestel de LUMA Babycare Bad- en verzorgingsset bij de volgende webshops

Waar je op moet letten

Er zijn verschillende babybadjes op de markt, voor verschillende leeftijden. Zo zijn er plastic babybadjes met of zonder standaard. Bovendien zijn er ook tal van opvouwbare babybadjes verkrijgbaar, die je makkelijk kan meenemen op verplaatsing. Onze top 3 beste babybadjes geeft al een mooi overzicht van de betere merken. Hieronder geven we je graag nog wat meer informatie.

Eigenschappen

De meeste babybadjes zijn gemaakt uit hard plastic, al zijn de opvouwbare vaak van een soepeler kunststof gemaakt, zodat je ze heel compact kan inklappen. Een inklapbaar babybadje is handig voor bijvoorbeeld bij oma en opa of op vakantie. Ook best handig voor verplaatsingen: Een opblaasbaar babybadje. Het is een echt lichtgewichtje en je kan je baby overal in badje stoppen. Ook opbergen is geen probleem met een opblaasbaar badje.

Een ander soort babybadje is deze met standaard. Een babybadje met standaard zorgt ervoor dat mama of papa hun rug niet hoeven te belasten, maar gewoon kunnen blijven rechtstaan tijdens het badmoment van hun kindje.

Wat ook wel zo handig is: een babybadje met stop, zo hoef je het hele ding niet leeg te gieten maar kan je het water er gewoon langs de onderkant uitlaten, bijvoorbeeld in de douche.

Lees ook: dit is het beste badspeelgoed van 2022

Temperatuur

Één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het baden van je kindje is de watertemperatuur. Ideaal is deze 37°, zoals de menselijke lichaamstemperatuur. Vind je het moeilijk in te schatten, dan kan je best wel een thermometer in het babybadje gebruiken. Deze zijn gelukkig overal beschikbaar!

Babybadje beste

Leeftijd

Er zijn babybadjes speciaal voor de allerkleinsten, waar ze als het ware in foetushouding in vertoeven zodat het heel vertrouwd aanvoelt. Sommige babybadjes hebben meer de vorm van een ‘emmer’, waardoor ze geschikt zijn voor kindjes tot wel 36 maanden.

Merken

Hierboven noemden we al drie degelijke merken op vlak van babybadjes. Enkele andere toonaangevende merken met babybadjes in het assortiment zijn Hophop, Stokke, babybadjes met standaard van Bébé-Jou enzovoort. Luma heeft trouwens babybadjes in allerlei kleuren, van roze tot grijs.

Hoef je niet bepaald een bekend merk, dan kan je ook een babybadje met of zonder standaard vinden bij Hema, bij Ikea of bij Blokker.

In het kort

Je hoort het, er zijn heel wat verschillen in babybadjes en merken die deze aanbieden. Ga na of je het badje alleen thuis gaat gebruiken of ook op verplaatsing en of je het enkel de eerste maanden wilt inzetten of ook wanneer je kindje wat ouder wordt, tot zelfs de peuterleeftijd.

Tenslotte is het belangrijk dat je kindje al vroeg vertrouwd raakt met water en baden, kies daarom steeds een babybadje waar jij (en je kindje) je goed bij voelt.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email