Als kersverse mama en papa heb je ondertussen al ontelbare spulletjes in huis en vraag je je af hoeveel ‘rommel’ zo’n klein wondertje met zich mee kan brengen. Well think again, want je kleintje groeit als kool en voor je het weet moet je oude spulletjes elimineren en nieuwe aanschaffen, op maat van je peuter. Zo zal je ook dat ultra kleine autostoeltje al snel moeten omruilen voor een ander exemplaar om je kleine spruit veilig te kunnen vervoeren, want veiligheid is toch waar alles om draait? Of je nu naar oma en opa rijdt, naar de crèche, op visite… elke verplaatsing dient te gebeuren met het oog op de baby en vooral op zijn veiligheid. Maar hoe weet je nu welke kinderautostoel geschikt is? Om deze loodzware verantwoordelijkheid iets draaglijker te maken, geven wij met veel plezier een overzicht van de drie beste autostoeltjes van 2021. Lees vlug verder!

Dit zijn de 10 beste autostoelen groep 1 van 2021:

1. Maxi Cosi Pearl
1. Maxi Cosi PearlOnze #1 keuze!
bol.com €147,34 BEKIJKEN
Last Amazon price update was: oktober 17, 2021 7:41 pm
2. Maxi Cosi Tobi
amazon.nl €163,66
1 new from €163,66
BEKIJKEN
Last Amazon price update was: oktober 17, 2021 7:41 pm
3. Maxi Cosi Pearl Smart i-Size
amazon.nl €179,00
1 new from €179,00
BEKIJKEN
Last Amazon price update was: oktober 17, 2021 7:41 pm
5. Maxi Cosi Tobifix
amazon.nl €135,00
1 new from €135,00
BEKIJKEN
Last Amazon price update was: oktober 17, 2021 7:41 pm
7. Maxi Cosi Axiss
bol.com €175,00 BEKIJKEN
Last Amazon price update was: oktober 17, 2021 7:41 pm
8. X-adventure Go Baby
bol.com €55,00 BEKIJKEN
Last Amazon price update was: oktober 17, 2021 7:41 pm
9. Britax Römer King II
amazon.nl €160,13
4 new from €160,13
BEKIJKEN
Last Amazon price update was: oktober 17, 2021 7:41 pm

Top 3 beste autostoelen groep 1

Maxi Cosi Pearl1. Maxi Cosi Pearl Autostoel

Deze stijlvolle autostoel van Maxi Cosi met openstaand gordelsysteem heeft alles om verplaatsingen veilig en comfortabel uit te voeren. De Pearl biedt complete zijdelingse hoofdbescherming zodat je peuter zijn nekje non-stop beschermd wordt tegen onverwachte (zijwaartse) bewegingen. Bovendien zorgen de vijf verschillende relaxstanden voor optimaal comfort, want geef toe: Een rustig kind in de auto betekent een rustige ouder achter het stuur, toch?

Maxi Cosi laat de Pearl meegroeien met je kindje, want zij weten ook dat kleintjes op deze leeftijd groeien als kool. Zo kan je aan de voorzijde zowel de hoofdsteun als het harnasje gelijktijdig verstellen in hoogte.

Ongerust over de installatie van deze Pearl? Niet nodig, want het stoeltje klik je eenmalig vast op de FamilyFix base, welke vervolgens de correcte installatie aangeeft. Last but not least, kan je de gewatteerde bekleding eenvoudig verwijderen om te wassen. Zo krijgt wagenziekte geen kans! Nouja, wel een kans, maar mama en papa krijgen dus ook een kans om dat eenvoudig weer op te lossen 🙂

Bestel de Maxi Cosi Pearl bij onderstaande vertrouwde webshop(s):


Maxi Cosi Tobi2. Maxi Cosi Tobi Autostoel

De Maxi Cosi Tobi is één van de betere autostoeltjes voor peuters, zonder ISOFIX-systeem. Je installeert deze stoel zeer eenvoudig met een 3-puntsautogordel in combinatie met het gordelspansysteem. Veilig én stabiel! Het Side Protection System, oftewel de hoge zijkanten, geven je kind extra bescherming tegen aanrijdingen vanaf de zijkant. Het opengordelsysteem met praktische riemhaken zorgt ervoor dat je eenvoudig je kind in de stoel kan plaatsen. Ouders met kleine spartelaartjes zullen deze innovatie zeker kunnen waarderen.

Ook deze Maxi Cosi kan meegroeien met je kind, want je kan de harnasgordels en hoofdsteun gelijktijdig in hoogte verstellen.

Tenslotte is de zitting van de Tobi vrij hoog, waardoor je kind gezellig door de raampjes kan kijken. Ook de praktische relaxstanden zorgen voor een aangename autorit voor je kleine wondertje, maar vooral ook voor jou als bestuurder.

Bestel de Maxi Cosi Tobi bij onderstaande vertrouwde webshop(s):


Maxi Cosi Pearl Smart i-Size3. Maxi Cosi Pearl Smart i-size autostoel

De Pearl Smart van Maxi Cosi installeer je op een FamilyFix One i-Size basis. Met de zeer geavanceerde veiligheidprestaties steekt deze Maxi Cosi er met kop en schouders bovenuit. Wat deze autostoel ook onderscheidt van anderen, is de mogelijkheid om achterwaarts gericht te reizen, ook wanneer je kindje iets ouder wordt (tot 4 jaar). Uiteraard kan je de stoel ook omkeren, zodat je kindje naar voren kan kijken tijdens de autorit. Beide posities hebben bovendien de optie om volledig plat te liggen, voor heerlijke dutjes tijdens de reis.

Omdat je als ouder steeds het allerbeste wilt voor je kleintje, geeft de FamilyFix basis een zichtbare en hoorbare bevestiging van zodra de installatie perfect is gelukt. Zo is je moeder-of vaderhartje toch weer gerustgesteld.

Bestel de Maxi Cosi Pearl Smart i-size bij onderstaande vertrouwde webshop(s):


Safety first

Waar je vooral op moet letten bij de aanschaf van je baby’s autostoel groep 1 is veiligheid! Je wilt voor je kleintje het allerbeste en dus ook de meest veilige verplaatsing.  

Je vraagt je ongetwijfeld af vanaf wanneer een autostoel groep 1 geschikt is voor je kindje? Autostoeltjes groep 1 zijn geschikt voor kinderen tot maximaal 4 jaar oud. Wat een betere indicatie geeft is het gewicht. Autostoeltjes groep 1 zijn namelijk geschikt voor kindjes van 9 tot 18kg. Nadien kan je overschakelen naar een gewone zitverhoger, maar voor jonge kindjes is de 5-puntsgordel van een degelijke autostoel een must. De autostoel wordt dan weer vastgemaakt met de autogordels zelf voor een dubbele beveiliging of op een Isofix basis.

Carkids Autostoeltje Groep 1 sfeer
Het autostoeltje groep 1 van Carkids. Een meer dan prima alternatief!

Beter laat dan… te vroeg

Bij jonge kindjes is het hoofdje relatief zwaar en is het nekje nog niet sterk genoeg, waardoor het kind beter tegen de rijrichting in geplaatst wordt. Je kan beter iets langer wachten met overstappen naar een echte autostoel, bijvoorbeeld wanneer het hoofdje boven de rand van het eerste autostoeltje begint uit te komen. Op dat moment wordt een autostoel groep 1 veel veiliger.

Maxi Cosi weet het

In deze top drie van beste autostoeltjes groep 1 wordt Maxi Cosi heel mooi vertegenwoordigd. Hun innovaties op vlak van comfort en veiligheid is iets wat veel ouders over de streep trekt bij de aanschaf van een kinderstoel. Natuurlijk zijn er ook andere merken die goede autostoelen voor peuters aanbieden, denk maar aan Chicco of Britax.

Cabino met Organiser sfeer
Het uitzicht vanaf het autostoeltje van Cabino, inclusief Organiser 🙂

Voorwaarts of achterwaarts?

Maxi Cosi maakt beide rijrichtingen mogelijk met hun autostoelen. De meer ‘basic’ autostoeltjes groep 1 zijn ontworpen zodat je kindje met de rijrichting meekijkt, maar bijvoorbeeld de Maxi Cosi Pearl Smart i-Size is in twee richtingen monteerbaar op de FamilyFix i-Size basis. Als de rijrichting een groot effect heeft op je gemoedsrust, is de 238 euro voor deze autostoel het dubbel en dik waard, denk je niet?

Kortom?

Veiligheid en comfort staan altijd op de eerste plaats bij de aanschaf van een autostoel groep 1, daar zullen we jou als mama of papa niet van moeten overtuigen. De drie beste autostoeltjes groep 1 worden opgeëist door het merk Maxi Cosi, en dat is zeer terecht! Hoewel alle autostoelen voorzien zijn van extra neksteun door de opstaande zijkanten en ze het kindje vastzetten in een 5-puntsharnas, zijn er toch enkele aanzienlijke verschillen tussen de modellen. Een autostoel groep 1 kan namelijk gemonteerd worden, of via de 3-puntsgordel van de wagen, of op een Isofix basis. Beide zorgen uiteraard voor de nodige stabiliteit en veiligheid. Een ander aanzienlijk verschil is de rijrichting. Maxi Cosi biedt namelijk beide opties, want bij de iets geavanceerdere modellen kan het stoeltje ook achterwaarts gemonteerd worden. Uiteraard wil je als ouder de beste autostoel groep 1 in huis, of euhm in de wagen, maar het belangrijkste is dat je je goed voelt bij je keuze. Het gaat immers om de veiligheid van je kind, en daar draait alles om natuurlijk.