Wanneer je kindje wat ouder wordt, zal je merken dat hij of zij vlugger zelf dingen wilt vastnemen en zelf wilt proberen eten of drinken. Deze fase is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je koter, dus waarom zou je als mama of papa dit niet aanmoedigen? Door een antilekbeker of oefenbeker voor je kindje te voorzien, maak je voor je kleintje de overgang van babyflesjes naar zelf drinken uit een beker wat makkelijker. Dankzij de handige antilekfunctie van deze bekers, kan je je kindje naar hartenlust laten oefenen. Dit is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de mondspieren, maar ook voor de hand-oogcoördinatie. Gemakkelijke handvatten voor extra grip ondersteunen dit nog meer.

Weet je niet juist welke beker geschikt is voor je kleintje, of waar je op moet letten, lees dan snel verder, want wij hebben enkele tips voor jou in petto.

Top 10 beste antilekbekers

Top 3 beste antilekbekers van 2022

1. Nûby – Flip-It™ Antilekbeker – Rood – 360ml – 12m+

Nûby - Oefenbeker - Flip-It Antilekbeker

Op nummer één in onze top 3 beste antilekbekers voor kindjes, deze Nûby oefenbeker met anti-lek systeem beschikbaar in maar liefst 6 verschillende kleurencombinaties. Nûby weet dat de eerste slokjes voor je koter niet vanzelf gaan en speelt daar mooi op in met deze schattige Flip-it beker met een inhoud van 360ml, ideaal voor wanneer je kindje leert drinken uit een beker of uit een rietje.

Ook wanneer je kleintje niet aan het drinken is, kan er niets gebeurden, want door het antilekrietje en de flip dop zal de beker geen druppel lekker ook al valt’ie om. Het ingebouwd ventieltje in het rietje zorgt ervoor dat er enkel vloeistof doorgaat wanneer er druk op uitgeoefend wordt, met andere woorden, wanneer je kindje aan het drinken is. Handig, toch? Bovendien kan je dreumes zo zelf bepalen hoe snel of traag hij drinkt en hoeveel tegelijk. Het Vari-Flo systeen is op alles voorzien!

Het kliksysteem aan de dop van de beker sluit zo goed af dat deze ook prima werkt als antilekdopje.

De Nûby antilek oefenbeker is geschikt voor kindjes vanaf 12 maanden. Het geheel mag gewoon in de vaatwasser, dus dat is ook weer mooi meegenomen voor mama en papa.

Bestel de Nûby – Flip-It™ Antilekbeker bij de volgende webshops

2. Tommee Tippee First Trainer Antilekbeker – 150 ml – Paars

Tommee Tippee First Trainer Antilekbeker -

Een vernieuwde antilekbeker van Tommee Tippee, ideaal om de eerste slokjes mee te oefenen. Deze First Trainer Cup van Tommee Tippee is ideaal voor kindjes vanaf 4 maanden om mee te leren drinken. Zo jong? Inderdaad! De antilekbeker moedigt je koter aan om uit een beker te leren drinken, wat bovendien bevorderlijk is voor de ontwikkeling van de kaakspieren en het gebit.

Om het geknoei dat leren drinken met zich meebrengt zo goed mogelijk in te dijken, heeft deze Tommee Tippee antilekbeker een tweedelig ventiel, waardoor de First Trainer Cup niet lekt, ook niet wanneer deze om zou vallen. Het ventiel is bovendien makkelijk schoon te maken.

Het tuitje van deze antilekbeker is ultra zacht waardoor het ideaal is voor een gevoelig gehemelte en tandvlees, zelfs voor de kleinste kapoentjes. De hygiënische dop houdt de drinktuit altijd schoon.

Omdat je kindje graag alles zelf uitprobeert, heeft deze drinkbeker gemakkelijke handvatten voor de beste grip, ook met die kleine handjes. Last but not least: Deze antilekbeker van Tommee Tippee mag gewoon in de vaatwasser.

Bestel de Tommee Tippee First Trainer Antilekbeker bij de volgende webshops

amazon.nl Amazon.nl €6,99
2 new from €6,99
BEKIJKEN
bol.com Bol.com €8,09 BEKIJKEN
Laatste Amazon prijs update was op: januari 16, 2022 9:02 am

3. Nûby – Swirl™ Antilekbeker – Roze – 6m+

Nûby - Swirl Antilekbeker

Ook op nummer drie in onze lijst van beste antilekbekers voor kindjes staat Nûby, deze keer met de Swirl antilekbeker in het roze, of in drie andere vrolijke kleurtjes.

De Nûby Swirl is perfect voor je kleintje om te leren drinken, ook al gaan die eerste keertjes waarschijnlijk heel moeizaam. Het geknoei wordt alvast zo beperkt mogelijk gehouden dankzij de antilektuit, zelfs wanneer de beker zou omvallen. In de tuit zit immers een ventieltje dat enkel vloeitstof loslaat wanneer er druk op uitgeoefend wordt, kortom, wanneer je kindje drinkt. De siliconen tuit heeft bovendien een geribbeld oppervlak om het materiaal te beschermen tegen tandjes. Je haalt de tuit makkelijk van de drinkbeker af om deze te reinigen. Om de tuit alsnog te beschermen tegen vuiltjes of bacteriën voorziet Nûby een hygiënische dop.

Het Vari-Flo systeen in deze beker laat je koter toe om zelf het drinkritme en de hoeveelheid te bepalen. Dankzij de ergonomie wordt de ontwikkeling van de mond-en kaakspieren bevorderd.

De Nûby Swirl is ideaal voor kindjes vanaf 6 maanden. Zelfs op deze leeftijd kunnen ze zelf al leren drinken dankzij de makkelijke handvatten voor extra grip, waardoor de overgang van flesjes naar beker vlotter verloopt. Deze antilekbeker heeft een inhoud van 240ml.

Bestel de Nûby – Swirl™ Antilekbeker bij de volgende webshops

bol.com Bol.com €9,29 BEKIJKEN
amazon.nl Amazon.nl €13,29 BEKIJKEN
Laatste Amazon prijs update was op: januari 16, 2022 9:02 am

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Er zijn verschillende soorten antilekbekers of oefenbekers op de markt voor kindjes. Het grootste verschil zit’m in de vorm: Een tuitbeker of een drinkbeker. Sommigen zeggen dat een tuitbeker geen goed idee is en dat een echte drinkbeker beter is voor de ontwikkeling van je kind, dus laten we dat eens nader bekijken.

Vereisten

Een antilekbeker met een tuitje zorgt ervoor dat je kleintje sneller zelfstandig kan drinken, maar heeft dan weer als nadeel dat het het gebit van je kind kan schaden op langere termijn, door de blootstelling aan suikers.

Een antilekbeker met een rietje is dan weer zo handig omdat het de kaakspieren van je kleintje traint en ervoor zorgt dat je koter de controle heeft over het drinkdebiet.

Handvatten zorgen ervoor dat je koter de beker heel snel zelf kan vasthouden, wat het zelfstandig drinken dan weer ondersteunt. Handvatten met een goeie grip of anti-slip gedeelt zijn wel zo handig.

Een hygiënische dop kan de tuit van de antilekbeker beschermen en schoon houden. Bovendien let je er als mama en papa best op dat alle onderdeeltjes uit elkaar kunnen om te reinigen. Mag de antilekbeker in de vaatwasmachine? Nog handiger J.

Antilekbeker beste

Merken

Verschillende babymerken hebben antilekbekers in het gamma, omdat de overgang van babyflesje naar beker een belangrijke fase is in de ontwikkeling van elke kleine spruit.

Zo zijn er de antilekbekers van Nûby, zoals deze van hierboven in onze top 3 beste antilekbekers voor baby’s. Verder zijn er nog de antilekbekers van Munchkin, de Philips Avent antilekbekers en de Difrax antilekbekers.

Ook bij Mepal kan je antilekbekers tegenkomen, net zoals bij Kruivat of bij Hema. Wil je je kindje extra aanmoedigen om te leren drinken, dan kan hij meer zin krijgen om aan de slag te gaan dankzij een Bumba of Nijntje antilekbeker, al dan niet met rietje.

In het kort

Je hoort het, er zijn verschillende soorten antilekbekers voor kleine kindjes op de markt, die allemaal één gezamenlijk doel hebben, namelijk de overgang van flesje naar beker vergemakkelijken en de ontwikkeling van je koter ondersteunen.