Babykamer schilderen waar moet je op letten

Babykamer schilderen: waar moet je op letten?

Het inrichten van de babykamer is misschien wel een van de leukste stappen bij de voorbereiding op de komst van je kleintje. Een groot onderdeel van het creëren van zo’n fijn kamertje is het schilderen van de muren. Wist je dat er voor deze verfklus wel een aantal belangrijke aandachtspunten zijn? In dit artikel lees je meer informatie en delen we handige tips om de babykamer zelf te schilderen.

Veilige verf op waterbasis

Bij het schilderen van een babykamer is veiligheid van groot belang. Kies daarom altijd voor verf op waterbasis die vrij is van schadelijke stoffen zoals VOS (Vluchtige Organische Stoffen). Deze verfsoorten zijn minder schadelijk voor de gezondheid en verkleinen het risico op schadelijke dampen in de babykamer. De flexa powerdek – 9010 RAL is een goede plafond- en muurverf op waterbasis. Het is oplosmiddelvrij, geurarm en heeft bovendien een mooie dekking. Je kunt het gebruiken op allerlei ondergronden, van baksteen en pleisterwerk tot papierbehang.

Niet schilderen tijdens zwangerschap

Zelfs als je kiest voor een veilige verfsoort op waterbasis, is het verstandig om niet te schilderen als je zwanger bent. Blootstelling aan verfdamp of chemicaliën kan schadelijk zijn voor de gezondheid van zowel de moeder als de baby. Neem daarom geen onnodig risico en vraag of jouw partner, familielid of een vriend de babykamer wilt schilderen.

Geen last minute klus

Het is verstandig om de babykamer ruim van tevoren te schilderen. Het liefst een paar maanden voordat de baby wordt verwacht. Op deze manier krijgt de verf voldoende tijd om volledig te drogen en uit te harden, waardoor eventuele schadelijke dampen kunnen verdampen. Ook zorgt het ervoor dat er minder snel beschadigingen ontstaan als je per ongeluk tegen de muur stoot.

Babykamer goed laten luchten

Zodra de babykamer net is geschilderd, moet je de kamer goed laten luchten. Open ramen en deuren om frisse lucht naar binnen te laten stromen. Vooral als de verf niet geurarm is, is het belangrijk om de babykamer meerdere dagen goed te ventileren.

Rustig kleurenpalet

Denk tot slot goed na over de kleur van de muurverf en plafondverf. Het is over het algemeen beter om te kiezen voor een rustig kleurenpalet. Zachte aardetinten en pastelkleuren zijn perfect voor het creëren van een rustgevende omgeving. Van hele felle tinten kan een baby zich onrustig gaan voelen. Wil je toch een opvallende kleur of een druk behangetje toevoegen aan de babykamer? Kies dan slechts één muur en zorg ervoor dat het niet direct zichtbaar is voor je baby vanuit het ledikantje.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email