4 tips om alleen speelgoed te kopen waar je kind echt mee gaat spelen

4 tips om alleen speelgoed te kopen waar je kind echt mee gaat spelen

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kind. Kinderen houden ervan om te spelen met speelgoed, en als ouders wil je dat je kind de keuze heeft om zich met verschillende dingen te kunnen vermaken. Hierdoor hebben veel huishoudens een overvloed aan speelgoed. Maar speelt je kind wel echt met al het speelgoed? Het is als ouders goed om te overwegen of het speelgoed dat nu in huis is echt gebruikt wordt. Het is zonde om te veel geld uit te geven aan verschillend speelgoed waar niet gespeeld mee gaat worden. In dit artikel delen we daarom 4 handige tips om te voorkomen dat je huis vol staat met ongebruikt speelgoed.

Kies voor kwaliteit

Het is vaak verleidelijk om goedkoop speelgoed te kopen, maar het is ook belangrijk om op lange termijn na te denken. Goedkoop speelgoed gaat vaak veel sneller kapot of slijt snel af. Door te kiezen voor kwalitatief en duurzaam speelgoed, zoals houten speelgoed, gaat het langer mee en blijft het interessant voor je kind. Daarnaast is duurzaam speelgoed vaak veiliger en ook milieuvriendelijker.

Kijk naar de interesses van je kind

Ieder kind heeft zijn of haar eigen interesses en voorkeuren om met iets te spelen. Door goed te kijken naar waar je kind graag mee speelt, kun je doelgerichter speelgoed kopen waarvan je zeker weet dat hier gebruik van wordt gemaakt. Als je kind bijvoorbeeld dol is op dieren, kun je kiezen voor speelgoed met dierenthema’s, zoals een vloerkleed kinderkamer met dierenprint. Op deze manier vergroot je de kans dat je kind daadwerkelijk met het speelgoed zal spelen.

Beperk de keuzemogelijkheden

Wanneer er te veel speelgoed is, bestaat er een kans dat je kind zich sneller gaat vervelen omdat er te veel keuze is. Om speelgoed daarom interessant te houden is het slim om niet al te veel speelgoed te hebben. Te veel keuze kan overweldigend zijn voor kinderen en ervoor zorgen dat ze uiteindelijk niet met speelgoed spelen. Probeer daarom de keuzemogelijkheden te beperken en focus op een paar speelgoedartikelen die passen bij de interesses van je kind. Op die manier voorkom je dat je kind overprikkeld raakt en geen keuze kan maken. Bovendien stimuleert het beperken van de keuzes de creativiteit en verbeeldingskracht van je kind.

Laat je kind kiezen

De allermakkelijkste manier om er zeker van te zijn dat hij of zij blij is met het speelgoed is door het zelf uit te laten kiezen. Hierdoor vergroot je de kans dat hij of zij er ook daadwerkelijk mee gaat spelen. Ga bijvoorbeeld samen naar de speelgoedwinkel. Dit is een leuke activiteit voor je kind waardoor hij of zij zich betrokken zal voelen bij de aankoop en wellicht meer waarde zal hechten aan het speelgoed.  

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email